Boekenplank:
Kies

Boeken van Ben Kane

Meer over Ben Kane

Genre: Roman

Website: Ben Kane


Eagles of Rome

  1. Krijgsbanier van de Adelaars - Eagles at war
  2. Jacht op de Adelaars - Hunting the Eagles

Het Verloren Legioen

  1. Het verloren legioen - The forgotten legion
  2. De zilveren adelaar - The silver eagle
  3. De weg naar Rome - The road to Rome

Spartacus

  1. De gladiator - The gladiator
  2. De opstand - Rebellion

gedetailleerd overzicht

Eagles of RomeKrijgsbanier van de Adelaars
9 na Christus, Germania, ten oosten van de Rijn. Vijandige stammen bereiden een dodelijke hinderlaag voor op de Romeinen. Hun aanvoerder is een charismatisch stamhoofd en vertrouweling van Rome, Arminius, wiens droom het is om de Romeinse indringers uit Germania te verdrijven.

Centurion Lucius Tullus, die al vele veldslagen meemaakte, en de gewiekste provinciale gouverneur Varus staan lijnrecht tegenover Arminius. Samen met drie lokale legioenen verlaten zij hun zomerkampementen en marcheren terug naar hun forten aan de Rijn. Ze hebben er geen idee van dat in de mistig bossen van het Teutoburgerwoud alleen bloed, modder en de dood op hen wachten...

Schrijver: Ben Kane
Oorspronkelijke titel: Eagles at war
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045212166
Uitgever: Karakter
Jacht op de Adelaars
Het is het jaar 14 na Christus. Vijf lange jaren zijn voorbijgegaan sinds de drie legioenen van Varus in het woeste land van Germanië werden weggevaagd. De gedemotiveerde, door de strijd beschadigde en vurig op wraak zinnende centurio Tullus en zijn legionairs beginnen aan hun langverwachte vergeldingsacties.

Ze staan tegenover het charismatische stamhoofd van de Cherusken, Arminius, die vastbesloten is om de Romeinen ook een tweede keer te verpletteren. Overtuigd dat de Adelaar van zijn oude legioen onder handbereik is, trekt Tullus dieper en dieper het vijandige Germanië binnen. Maar Arminius en zijn krijgers zitten de Romeinen steeds meer op de hielen en al snel zal er een meedogenloze strijd losbarsten.   
Schrijver: Ben Kane
Oorspronkelijke titel: Hunting the Eagles
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045212876
Uitgever: Karakter

Het Verloren LegioenHet verloren legioen
Rome, 70 v.Chr. Tegen de achtergrond van Caesars gewelddadige machtspolitiek vechten vier mensen voor hun bestaan. Tarquinius, een Etruskische krijger en waarzegger; Brennus de Galliër, een gevreesd gladiator; Romulus, die gedwongen wordt als gladiator te vechten en zint op wraak voor het onrecht dat hem en zijn tweelingzus is aangedaan. En tot slot is er Fabiola. Zij is net als haar broer Romulus op jonge leeftijd als slaaf verkocht en belandt in een bordeel, waar haar verleidelijke schoonheid al snel de machtige mannen van Rome betovert. Onder hen is Brutus, die als moordenaar van Caesar de geschiedenis in zal gaan. In de verre uithoeken van het Romeinse rijk strijdt een legioen op leven en dood om de grenzen van het machtige imperium te bewaken en uit te breiden. Daar, ver weg van het politieke gekonkel in Rome, waar Fabiola een steeds belangrijkere rol in gaat spelen, moeten de drie mannelijke personages hun lot onder ogen zien...
Schrijver: Ben Kane
Oorspronkelijke titel: The forgotten legion
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789025369200
Uitgever: Athenaeum
De zilveren adelaar
Brennus, de reusachtige Galliër, Tarquinius, de Etruskische waarzegger en Romulus, bastaardzoon van een Romeinse edelman, zijn als Romeinse krijgsgevangenen in Parthië, een uithoek van het Romeinse rijk terechtgekomen. In deze barre omgeving vervliegt langzaam hun hoop op een terugkeer naar Rome. Fabiola, Romulus zuster, die ooit als slavin aan een bordeel is verkocht, begint als minnares van Brutus, de onderbevelhebber van Julius Caesar, aan een bliksemcarrière in de Romeinse politiek. Terwijl Romulus aan het einde van de wereld voor zijn leven vecht raakt Fabiola in Rome verwikkeld in een intrige die van beslissende invloed zal zijn op de toekomst van het Romeinse rijk.
Schrijver: Ben Kane
Oorspronkelijke titel: The silver eagle
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789025369309
Uitgever: Athenaeum
De weg naar Rome
Tarquinius, de Etruskische waarzegger, en Romulus, bastaardzoon van een Romeinse edelman, worden na hun vlucht uit het onherbergzame Parthië en vele omzwervingen geronseld als legioensoldaten in Caesars leger in Alexandrië. Ooit waren ze slaven, een feit dat ze angstvallig moeten verzwijgen: ontsnapte slaven wacht immers de dood aan het kruis. Intussen raakt Fabiola, Romulus' zuster, die ooit als slavin aan een bordeel is verkocht, steeds verder verstrikt in de politieke machinaties in Rome zelf. Als minnares van Brutus, de onderbevelhebber van Julius Caesar, maar ook belaagd door Marcus Antonius, gaat ze een rol spelen in het moordcomplot tegen Caesar, die ze ervan verdenkt haar vader te zijn.
Schrijver: Ben Kane
Oorspronkelijke titel: The road to Rome
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022566558
Uitgever: Athenaeum

SpartacusDe gladiator
De Thraciër Spartacus belandt als gevangene op de gladiatorenschool in Capua. Samen met Crixus de Galliër, een lotgenoot, vat hij een plan op om aan dit gruwelijke bestaan te ontsnappen. Eenmaal vrij bouwen ze een slavenleger op dat groot en sterk genoeg is om Rome te trotseren. De legende van Spartacus de gladiator begint...
Schrijver: Ben Kane
Oorspronkelijke titel: The gladiator
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789025300456
Uitgever: Athenaeum
De opstand
Spartacus en zijn slavenleger zijn de schrik van de Romeinen. Ze banen zich op gewelddadige manier een weg naar de Alpen, waar ze vrij zullen zijn. Maar de tegenstand wordt steeds sterker. Crassus, de rijkste man in Rome, ziet zijn naam graag verbonden aan de overwinning op deze legendarische tegenstander. Daarom heeft hij een leger samengesteld met Rome's dapperste krijgers. Spartacus ziet zijn leger juist steeds zwakker worden. Helemaal als Crixus de Galliër, zijn medeaanvoerder, overloopt en zijn hele gevolg met zich meeneemt. De onvrede onder de soldaten neemt toe. Spartacus staat voor een belangrijke beslissing. Vervolgt hij zijn weg naar de Alpen of zal hij de strijd aangaan met het machtige Rome?
Schrijver: Ben Kane
Oorspronkelijke titel: Rebellion
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789025302757
Uitgever: Athenaeum