Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Sophia McDougall

Boeken van Sophia McDougall

Meer over Sophia McDougall

Genre: Roman

Geboren: 1979

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sophia McDougall


Romanitas

  1. Romanitas - Romanitas
  2. Inferno - Rome burning

gedetailleerd overzicht

RomanitasRomanitas
Het Romeinse Rijk bestaat nog steeds... en het is groter dan ooit...

De plaats: het Romeinse Rijk. De tijd: het heden.

Marcus Novius Faustus, erfgenaam van de keizerlijke troon, rouwt om zijn ouders, die om het leven zijn gekomen bij een tragisch ongeluk. Dan ontdekt hij dat hun dood geen ongeluk was en leden van de keizerlijke familie ook hem voorgoed het zwijgen willen opleggen. Hij vermomt zich en vlucht halsoverkop uit Rome.

Intussen probeert Una, een ontsnapte slavin, haar broer Sulien te bevrijden die vastzit op een gevangenisschip in de haven van Londen. Ze slaagt erin hem los te krijgen en samen vluchten ze naar Gallië, op zoek naar een beter leven.

Op een rommelmarkt in Gallië ontmoeten Una, Sulien en Marcus elkaar bij toeval. Hun levens raken verbonden en samen beginnen ze aan een gevaarlijke tocht die het Rijk voorgoed zal veranderen.
Schrijver: Sophia McDougall
Oorspronkelijke titel: Romanitas
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022543030
Uitgever: Uitgeverij M
Inferno
De plaats: het Romeinse Rijk. De tijd: het heden.

Drie jaar na het einde van Romanitas is de relatie tussen Rome en Nionia (Japan) sterk verslechterd. En tot overmaat van ramp wordt de keizer plotseling ziek. Troonopvolger Marcus Novius, die eerder op de vlucht sloeg, wordt nu gedwongen de troon te bestijgen.

Ook de voormalige slaven Una en Suliën worden betrokken bij de intriges die nog immer het leven van Marcus Novius bedreigen. En dat terwijl het Rijk voor een van de grootste bedreigingen ooit komt te staan.
Schrijver: Sophia McDougall
Oorspronkelijke titel: Rome burning
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022547618
Uitgever: Mynx

Gerelateerde schrijvers