Boekenplank:
Kies

Boeken van Simon Scarrow

Meer over Simon Scarrow

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1962

Geboorteland: Nigeria

Website: Simon Scarrow


De Adelaar / Eagles of the Empire

  1. Onder de adelaar - Under the Eagle
  2. De overwinning van de adelaar - The eagle's conquest
  3. Als de adelaar jaagt - When the eagle hunts
  4. De adelaar en de wolven - The eagle and the wolves
  5. De prooi van de adelaar - The eagle's prey
  6. De voorspelling van de adelaar - The eagle's prophecy

Gladiator

  1. Vechten voor vrijheid - Fight for freedom
  2. Straatvechter - Street fighter
  3. Zoon van Spartacus - Son of Spartacus
  4. Wraak - Vengeance

gedetailleerd overzicht

De Adelaar / Eagles of the EmpireOnder de adelaar

Germania, 42 n.Chr.

Quintus Licinius Cato is rekruut in het meest geharde legioen van het Romeinse leger. Als geschoolde jongeman heeft Cato het niet makkelijk: hij is het mikpunt van spot.

Wanneer Cato promoveert tot tweede in rang van zijn eenheid, moet hij zich meer bewijzen dan wie ook, terwijl de jaloerse soldaten hem nog steeds het leven zuur maken.

In opdracht van Rome gaat het leger op een zware veldtocht naar een ver, uiterst barbaars land: Brittannië. Cato krijgt de bijzondere opdracht om een kist met kostbaarheden terug te halen die Julius Ceasar er een eeuw geleden achterliet...

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: Under the Eagle
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789021405988
Ebook: 9789021406619
Uitgever: Athenaeum
De overwinning van de adelaar

43 n.Chr.

Centurio Marco trekt met het Tweede Legioen op tegen de Brittanniërs. Al snel stuiten ze op de eerste hindernis: een brede rivier met op de andere oever versterkingen waarachter de barbaren zich verschanst hebben. De Brittanniërs compenseren hun primitieve strijdwijze met een ongelooflijke moed en onverzettelijkheid.

Samen met zijn tweede man Cato staat Marco voor de steeds moeilijkere taak de Brittanniërs zo snel mogelijk te verslaan. Het echte gevaar komt echter uit een andere, onverwachte hoek.

De bloedige strijd tegen de dappere barbaren, de tegenslag die Cato en Marco ondervinden en de op de achtergrond slepende samenzweringen maken ook het tweede deel uit de Adelaar-reeks bloedstollend spannend.

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: The eagle's conquest
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789025301453
Ebook: 9789025301460
Uitgever: Athenaeum
Als de adelaar jaagt

43 n.Chr.

Na een reeks bloedige veldslagen heeft het Romeinse leger Camulodunum veroverd. De keizer is teruggekeerd naar Rome, dus kunnen centurio Macro en zijn optio Cato even bijkomen, net als de rest van het Tweede Legioen.

Generaal Plautius is de volgende stap in de campagne aan het uitwerken, wanneer hij bericht krijgt dat zijn vrouw en kind in de handen van de duistere Druïdesekte gevallen zijn. Die eisen de terugkeer van enkele sekteleden die de Romeinen in gevangenschap houden. Als niet binnen een maand aan hun eisen is voldaan, zullen ze de familie van Plautius levend verbranden.

Zal het Macro en Cato lukken om op tijd te ontdekken waar de Druïden de gijzelaars gevangen houden? En kunnen ze een manier vinden om hen te redden voordat het te laat is?

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: When the eagle hunts
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789021400488
Ebook: 9789021400495
Uitgever: Volt
De adelaar en de wolven

44 n.Chr.

Het Tweede Legioen zit middenin een campagne om het zuidwesten van Engeland te veroveren. Rome heeft een alliantie met Verica, de leider van de Gallische stam de Atribati. Centurions Macro en Cato krijgen de taak de strijders van de stam te trainen, zodat ze de grens beter kunnen verdedigen.

Op papier zijn de Atribati trouw aan Rome, maar er is veel weerstand tegen de Romeinen onder de strijders. Macro en Cato moeten de loyaliteit van de Atribati verdienen en het onrustige grensgebied verdedigen. Ze staan voor de grootste uitdaging van hun leven.

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: The eagle and the wolves
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789021401324
Ebook: 9789021401331
Uitgever: Volt
De prooi van de adelaar

44 n.Chr.

Aan het eind van de zomer in 44 v.C. strijden de Romeinse legioenen al twee jaar tegen de stammen in Brittannië. Generaal Plautius staat onder grote druk van de Keizer om de weerstand van de inheemse stammen te verpletteren.

Centuriones Macro en Cato vechten bij het Tweede Legioen dat onder leiding staat van centurion Maximus. Maximus faalt echter op het cruciale moment, waardoor de vijand kan ontsnappen.

Generaal Plautius is woest en geeft het Tweede Legioen twee keuzes: sterven, of als voortvluchtigen worden opgejaagd. Cato en Macro weten met een klein groepje te vluchten. Kunnen ze een manier vinden om in eer hersteld te worden, voordat ze worden opgespoord en geëxecuteerd door hun voormalig kameraden?

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: The eagle's prey
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789021405476
Ebook: 9789021405483
Uitgever: Volt


De voorspelling van de adelaar

45 n.Chr.

Macro en Cato wachten in Rome tot het onderzoek naar de dood van een van hun mede-officieren is afgerond.

Narcissus, de secretaris van de keizer, heeft een moeilijke missie voor hen. Een agent van het rijk is door piraten gevangengenomen en de piraten eisen losgeld. De agent had echter papieren met informatie bij zich die, als ze in de verkeerde handen zouden vallen, de keizer en het keizerrijk ten val zouden kunnen brengen.

De jacht op de gestolen buit blijkt een levensgevaarlijke missie. Als Cato en Macro falen, zou dat weleens het einde kunnen betekenen voor keizer Claudius.

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: The eagle's prophecy
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789021407883
Ebook: 9789021407890
Uitgever: Volt

GladiatorVechten voor vrijheid

'Dit is je nieuwe thuis. Vergeet je oude leven. Het enige wat er nu nog toe doet is dat je leert vechten en overleven.'

Rome, 61 v.Chr.

Marcus Cornelius Primus heeft het niet gemakkelijk. De dagen van de jonge gladiator worden beheerst door wrede regels, een ijzeren discipline en afmattende trainingen. Veel tijd om te piekeren is er niet.

Toch kan hij het verleden niet zomaar vergeten: de moord op zijn vader en de ontvoering van zijn moeder, die als slavin is verkocht. Marcus is vastbesloten om zijn vader te wreken en zijn moeder te bevrijden. Wat Marcus echter niet weet is dat hij een levensgevaarlijk geheim met zich meedraagt...

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: Fight for freedom
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789025769680
Ebook: 9789025751234
Uitgever: Gottmer
Straatvechter

'Het is geregeld. De jongen valt onder jouw verantwoordelijkheid. Jij moet hem leren vechten.'

Rome, 61 v.Chr.

Marcus is nu officieel lid van Julius Caesars 'hofhouding'. Hij vervolgt zijn training in Rome, waar de straten onveilig worden gemaakt door rivaliserende straatbendes.

Julius Caesar krijgt te horen dat er een complot bestaat om hem te vermoorden en hij vraagt Marcus undercover te gaan. Maar daarmee brengt hij de jongen vreselijk in gevaar. Want als ontdekt wordt wie Marcus werkelijk is, dan staat niet alleen het leven van Julius Caesar op het spel...

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: Street fighter
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789025750411
Ebook: 9789025752187
Uitgever: Gottmer
Zoon van Spartacus

'Er komt een nieuwe slavenopstand. De erfgenaam van Spartacus zal ons dit keer naar de overwinning leiden; en naar de ondergang van Rome.'

Rome, 59 v.Chr.

Nu Marcus niet langer een slaaf is maar een vrij man, is hij vastbesloten zijn ontvoerde moeder te vinden. Zijn vroegere meester Julius Ceasar wil echter dat Marcus hem helpt in de strijd tegen de opstandige slaven en hun leider Brixus.

Maar Marcus en Brixus zijn oude vrienden en ze delen een levensgevaarlijk geheim. Marcus moet kiezen tussen zijn vriend en zijn meester. Kan hij Brixus ervan overtuigen dat het niet het moment is voor een opstand? En Ceasar dat er genoeg bloed heeft gevloeid?

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: Son of Spartacus
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789025753832
Ebook: 9789025754556
Uitgever: Gottmer
Wraak

'Wraak nemen en zijn moeder redden: hij wil het allebei.'

Griekenland, 59 v.Chr.

Marcus zal niet stoppen voor hij zijn ontvoerde moeder gevonden heeft. Met een introductiebrief van Caesar op zak gaat hij op zoek naar Decimus, de tiran die zijn vader vermoord heeft en zijn moeder tot slavin heeft gemaakt.

Maar in het oude Griekenland stuiten Marcus en zijn vrienden steeds op bedrog en corruptie. Ze worden continu gedwarsboomd - velen zien Marcus liever dood dan levend. Nu de machtigste mannen in het land tegen hem samenzweren, heeft hij meer nodig dan kracht alleen om deze strijd te winnen.

Schrijver: Simon Scarrow
Oorspronkelijke titel: Vengeance
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789025753849
Ebook: 9789025759124
Uitgever: Gottmer

Gerelateerde schrijvers