Boekenplank:
Kies

Boeken van Nicholas Guild

Meer over Nicholas Guild

Genre: Roman

Geboren: 1944

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Nicholas Guild


Overzicht

Dolk van Sparta

In de 4e eeuw voor Christus had Sparta het leeuwendeel van Griekenland veroverd en nergens was deze heerschappij wreder dan op eigen grondgebied. Drie eeuwen eerder hadden de Spartanen de Heloten overwonnen en elk jaar herinnerden ze hen aan hun onderwerping door jonge soldaten eropuit te sturen om weerloze slaven te vermoorden.

Op een van deze avonden ziet de Heloot Protos hoe zijn ouders als dieren worden opgejaagd en vermoord. Hij weet ternauwernood te ontkomen en doodt daarbij een van zijn achtervolgers. Daarmee zet Protos een reeks gebeurtenissen in gang die het lot van Griekenland voor altijd zullen veranderen: de jongen die hij doodde was namelijk een Spartaanse prins. De Spartanen jagen Protos dag en nacht op, maar hij blijkt een niet te onderschatten tegenstander.

Dankzij een mysterieuze Egyptische vrouw weet Protos naar Thebe te ontsnappen, dat op het punt staat het Spartaanse juk van zich af te werpen. Door een daad waarvan de heldhaftigheid grenst aan zelfmoord, lukt het Protos Thebe te bevrijden. En daarmee komen de twee machtige stadstaten op een ramkoers te liggen waar maar één van de twee als winnaar uit zal komen.

Schrijver: Nicholas Guild
Oorspronkelijke titel: The Spartan dagger
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045211893
Ebook: 9789045211992
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers