Boekenplank:
Kies

Boeken van Nelson DeMille

Meer over Nelson DeMille

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Nelson DeMille


Overzicht

 • De boekenzaak - The book case
 • Het internaat - The charm school
 • Het uur van Talbot - The Talbot odyssey
 • Kathedraal van de vrede - Cathedral
 • Spencerville - Spencerville
 • Tranen over Babylon - By the rivers of Babylon
 • Woord van eer - Word of honor

John Corey

 1. Het spel van de Leeuw - The Lion's game
 2. De crash - Nightfall
 3. Code Vuurstorm - Wild Fire
 4. De terugkeer van de Leeuw - The Lion

John Sutter

 1. Krachtmeting - Gold Coast
 2. De afrekening - The Gate House

Paul Brenner

 1. De dochter van de generaal - The general's daughter
 2. Missie Saigon - Up country

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe boekenzaak
Otis Parker is dood, gestorven onder een omgevallen boekenkast in zijn eigen winkel. Het lijkt een tragisch ongeluk, maar NYPD detective John Corey is er niet zo zeker van. Met zijn kenmerkende gevoel voor humor en sceptisch oog voor detail werpt Corey zich op de zaak. Iedereen die met de dode in contact is geweest is een verdachte: de mislukte schrijver, de mooie jonge echtgenote, de winkelbediende die een beetje te nerveus lijkt... * De boekenzaak is een kort verhaal bestaande uit ca. 96 pagina's en is ook opgenomen in de anthologie Moord uit het boekje.
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: The book case
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789462320796
Uitgever: Link
Het internaat
Diep in de uitgestrekte Russische wouden ligt een trainingskamp waarvan het bestaan zo geheim en de missie zo verraderlijk is, dat de minste ruchtbaarheid erover de wereld een trauma zou bezorgen. En het zou altijd een geheim zijn gebleven als niet een jonge Amerikaanse toerist, toerend door Europa, op weg naar Moskou zou zijn verdwaald. Tijdens zijn wanhopige zoektocht in het donker wordt Fischer aangehouden door een gewonde man die hem het geheim vertelt van wat men noemt 'Het internaat van mevrouw Ivanova'. Fischer weet contact te krijgen met de Amerikaanse ambassade in Moskou, en kan slechts een deel van het verhaal vertellen. Voordat de ambassadeautoriteiten hem kunnen bereiken in zijn hotel, is hij verdwenen. De vraag is: vertelde Fischer de waarheid? En wat gebeurde er met hem? Twee ambassademedewerkers, kolonel Sam Hollis en Lisa Rhodes, volgen Fischers voetsporen terug, nauwlettend in de gaten gehouden door de argusogen van de KGB. Hollis weet door te dringen in het afgelegen en ondoordringbare woud dat tot kilometers ver in de omtrek is afgezet met prikkeldraad en honderden gewapende wachtposten. Stukje bij beetje begint hij de afschuwelijke waarheid te vermoeden over het internaat van mevrouw Ivanova en haar 'gasten'. Wat leidt tot de vraag: hoe kan hieraan een einde worden gemaakt?
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: The charm school
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-274-2235-4
Uitgever: Spectrum
Het uur van Talbot
Al veertig jaar leven agenten van de Westerse veiligheidsdiensten met een verschrikkelijk geheim: er zit een dubbelspion - codenaam Talbot - in de CIA. Eerst wordt Talbot ervan verdacht Europese geheim agenten te hebben vermoord. Dan komt een Amerikaanse ex-rechercheur op het spoor van een immens spionagebolwerk dat in New York dood en vernietiging zaait, terwijl een Russische missie op Long Island tevergeefs actie voert tegen een al te uitbundig feestende buurman.
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: The Talbot odyssey
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-274-3361-5
Uitgever: Spectrum
Kathedraal van de vrede
Tijdens de parade van St. Patricks Day bezetten Ierse patriotten de kathedraal. Onder het oog van miljoenen toeschouwers nemen zij vier personen in gijzeling. Alleen Maureen Malone, oud IRA-strijdster weet hoe ver de aanvoerder van de fanaten zal gaan. Brian Flynn was eens haar geliefde. Deze briljante revolutionair, die zich de grote Ierse held waant, is de leider van de Fenians, een kleine, zeer toegewijde groep extremisten. De meest gedrevene is John Hickey. Hij is bij leven al een legende en hij is neurotisch. Zijn buien brengen iedereen in en buiten de kathedraal in gevaar. De Fenians eisen de vrijlating van Ierse politieke gevangenen. Als de eis niet ingewilligd wordt, gaat bij zonsopgang de kathedraal met allen die daarin zijn de lucht in. De tijd dringt en de zenuwen zijn tot het uiterste gespannen. Misverstanden leiden tot wantrouwen, vermoeidheid veroorzaakt een foutieve taxatie en politieke onbetrouwbaarheid heeft niet te stuiten geweld tot gevolg. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Onverbiddelijke eis.
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: Cathedral
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-274-4135-9
Uitgever: Spectrum
Spencerville
Op een warme dag in augustus keert Keith Landry terug naar Spencerville, de kleine plattelandsgemeenschap die hij vijfentwintig jaar eerder de rug toekeerde. Het lijkt hem de ideale plaats om wat rust in zijn leven te brengen. Bovendien wil hij graag Annie Prentis nog eens zien, de enige vrouw die ooit iets voor hem heeft betekend. Landry kan niet vermoeden wat hij zich met z'n terugkeer op de hals heeft gehaald. Zijn vroegere verhouding met Annie Prentis, nu de echtgenote van Cliff Baxter, is deze jaloerse en bezitterige politiechef nog steeds een doorn in het oog. Niets laat hij ongemoeid om Landry de stuipen op het lijf te jagen en zijn vrouw door bedreiging, vernedering en seksueel geweld tot uiterste wanhoop te drijven. Er onstaat een maalstroom van gebeurtenissen, waarin Baxter zich van zijn meeste gevaarlijke kant laat zien, maar Keith Landry niet minder.
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: Spencerville
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-274-4408-0
Uitgever: Spectrum


Tranen over Babylon
Tranen over Babylon, dat zich afspeelt in de woestijnen van het Midden-Oosten, is een verhaal over mannen en vrouwen die weten dat ze op het punt staan te sterven. Het is de geschiedenis van een Isra?lische vredesdelegatie die op weg is naar New York en wier Concorde door Palestijnse terroristen aan de grond wordt gedwongen. De verbitterde strijd op leven en dood lijkt voor het handjevol Isra?li?rs al bij voorbaat verloren. Het is midden in deze wereld van bloed en kruitdampen dat een man en een vrouw hun liefde voor elkaar ontdekken. Zullen zij deze hel overleven om straks samen aan een betere toekomst te kunnen bouwen?
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: By the rivers of Babylon
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-274-3360-7
Uitgever: Spectrum
Woord van eer
Zoals miljoenen andere Amerikanen die zich koesteren in hun veilig en comfortabel bestaan, denkt ook Ben Tyson voorgoed met de oorlog te hebben afgerekend. Maar zijn zorgvuldig geordende wereld stort ineen wanneer een journalist een boek publiceert dat de hele natie schokt met zijn onthulling over een bloedbad in Hu?, waarbij kinderen, zieken en gewonden op gruwelijke wijze werden vermoord door een Amerikaans peleton onder commando van Ben Tyson. Het boek wordt een bestseller. De legerleiding kan de aanklacht niet negeren. Tyson wordt teruggeroepen in actieve dienst om hem voor de krijgsraad te kunnen laten verschijnen. Is Tyson schuldig of medeplichtig aan moord - of is hij een geschikte zondebok? Is hij gehouden aan zijn gelofte te zwijgen die hij destijds met zijn mannen aflegde? Of moet hij verklaren wat er op die noodlottige dag werkelijk gebeurde?
Word of Honor - 2003
Regisseur: Robert Markowitz
Cast: Don Johnson, Jeanne Tripplehorn, John Heard, e.a.
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: Word of honor
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-274-3108-6
Uitgever: Spectrum

John CoreyHet spel van de Leeuw
Op de luchthaven JFK in New York is alles en iedereen in staat van paraatheid gebracht om de overlopende Libische terrorist Asad op gepaste wijze te ontvangen. Het radiocontact met Vlucht 175 uit Parijs is weliswaar sinds enkele uren verbroken, maar de verkeersleiding vertrouwt op een goede afloop voor de honderden passagiers aan boord. Niemand had verwacht dat het zo vreselijk mis kon gaan... John Corey, geheim agent van de Anti Terrorist Task Force, bestormt als een der eersten de gelande jumbojet. Er is geen leven meer aan boord en Asad, bekend als de Leeuw, is spoorloos verdwenen. Samen met zijn sexy collega Kate Mayfield probeert John het brein van de ontsnapte terrorist te doorgronden. Wat is zijn missie? Terwijl de opgejaagde Leeuw een bloedig spoor van terreur door heel Amerika achterlaat, begrijpt John dat hij m??r dan alleen zijn kracht en deskundigheid moet aanwenden om dit krankzinnig gevaarlijke spel zonder regels te overleven.
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: The Lion's game
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-443-0132-2
Uitgever: The House of Books
De crash
Tegen de schemering nemen een man en vrouw op het strand van Long Island hun liefdesspel met een videocamera op. Plotseling klinkt er een zware explosie en is er aan de donkere hemel een felle lichtflits te zien. Het paar grijpt de camera en maakt dat het wegkomt. Vijf jaar later verklaart de overheid dat de crash van Vlucht 800 te wijten is aan een technisch mankement. Maar voor John Corey en zijn vrouw Kate Mayfield, beiden werkzaam voor een speciale taakeenheid die het terrorisme bestrijdt, is de zaak nog niet gesloten. Omdat ze een samenzwering op het allerhoogste niveau vermoeden, gaan ze op jacht naar dat ene stukje bewijs waar alles om draait: een videotape van de waarheid die nog afgrijselijker zal zijn dan het neerstorten van het vliegtuig, een waarheid met onvoorstelbare gevolgen voor Amerika - en de wereld.
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: Nightfall
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1335-5
Uitgever: The House of Books
Code Vuurstorm
Welkom bij de Custer Hill Club ? een mannenclub die bijeenkomt in een luxe jachthuis. De leden ervan behoren tot de machtigste Amerikaanse zakenmensen, hoge militairen en regeringsambtenaren. Ogenschijnlijk is de club een plek waar oude vrienden in een ontspannen sfeer samenkomen. Maar tijdens een weekend in het najaar komt de top samen om te praten over de tragedie van 11 september ? en de laatste hand te leggen aan een plan ter vergelding, onder de codenaam Vuurstorm. Als een lid van een antiterroristische taskforce dood wordt aangetroffen, is het aan rechercheur John Corey en zijn vrouw, FBI-agent Kate Mayfield, om een angstaanjagend complot te ontrafelen. Corey en Mayfield zijn de enigen die kunnen voorkomen dat een wereldwijde nucleaire catastrofe wordt ontketend...
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: Wild Fire
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-443-1914-9
Uitgever: The House of Books
De terugkeer van de Leeuw
John Corey, ex-rechercheur Moordzaken in New York en nu special agent voor de Anti-Terrorist Task Force, is terug. Maar dat geldt ook voor Asad Khalil, de beruchte Libische terrorist, beter bekend als 'De Leeuw'. Terwijl Corey en zijn vrouw, FBI-agent Kate Mayfield, jacht maakten op Khalil, elimineerde deze zijn slachtoffers een voor een en verdween spoorloos. Nu, jaren later, is Khalil teruggekeerd naar Amerika om een ongekende golf van terreur te ontketenen en enkele rekeningen te vereffenen. 'De Leeuw' is een meedogenloze moordenaar die op wraak zint. Maar John Corey gaat tot het uiterste om zijn doel te bereiken: Khalil opsporen en hem doden...
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: The Lion
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-443-3042-7
Uitgever: The House of Books

John SutterKrachtmeting
In de weelderige enclave op Long Island, New York, die men Goudkust noemt, wonen de superrijken. Waar de Roosevelts en de Vanderbilts hof hielden, waar alleen al het noemen van het woord geld dodelijke verveling opwekt. En in deze gouden oester nestelt zich de grootste gangster van Amerika, Frank Bellarosa, die er een vervallen landhuis koopt en dit restaureert tot een museum van vulgaire smaak. Zijn buurman is de zelfvoldane advocaat John Sutter, die getrouwd is met 'oud geld', de al even verwaande Susan. Toch begint Sutter genoeg te krijgen van zijn eigen soort. Hij is een snob die de spot drijft met zijn eigen snobisme. De verveling begint toe te slaan en hij verlangt naar 'het grote avontuur'. Zijn verlangen naar verandering wordt gehonoreerd wanneer Bellarosa met joviaal elan maar grote vasthoudendheid hun ogenschijnlijk vreedzame bestaan probeert binnen te dringen. Langzaam maar zeker raakt Sutter in de ban van deze onweerstaanbare schurk, die hem weet over te halen als advocaat voor hem op te treden... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Goudkust.
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: Gold Coast
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-443-0435-6
Uitgever: The House of Books
De afrekening
Nadat John Sutters adellijke echtgenote haar maffiose minnaar had vermoord, verliet John Amerika en maakte een zeiltocht om de wereld, om zich uiteindelijk in Londen te vestigen. Nu, tien jaar later, is hij teruggekomen naar de Goudkust van Long Island, waar zich de grootste concentratie van rijkdom en macht in Amerika bevindt. Hij gaat wonen in het poorthuis van Stanhope Hall, het huis van zijn ex-vrouw, Susan Stanhope Sutter. Maar Susan is niet de enige persoon uit Johns verleden die weer opduikt. Hoewel Frank Bellarosa, een beruchte maffiadon en Susans ex-geliefde, allang dood is, leeft zijn zoon Anthony nog en die heeft maar ??n voornemen: John opnieuw betrekken bij de gewelddadige wereld van de Bellarosa-familie, en wraak nemen op zijn vaders moordenaar: Susan Sutter...
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: The Gate House
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-443-2534-8
Uitgever: The House of Books

Paul BrennerDe dochter van de generaal
Ann is de dochter van de legendarische generaal 'Fighting Joe' Campbell. Ze is jong, mooi, begaafd, een toonbeeld van discipline. Maar dan wordt haar lichaam gevonden. Ann is op gruwelijke wijze om het leven gebracht. De moord wordt onderzocht door Paul Brenner, officier bij de uiterst elite-recherche van het leger. Terzijde gestaan door Cynthia Sunhill, specialiste in verkrachtingszaken, komt Brenner het geheime leven van Ann op het spoor. De allesoverheersende codes van eer, orde en tucht van de legertop kunnen niet verhinderen dat een schandaal wordt blootgelegd, even onthutsend als het verborgen leven van Ann Campbell zelf... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De generaalsdochter.
The General's Daughter - 1999
Regisseur: Simon West
Cast: John Travolta, Madeleine Stowe, Timothy Hutton, e.a.
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: The general's daughter
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-443-0834-3
Uitgever: The House of Books
Missie Saigon
Het laatste dat luitenant Paul Brenner wil, is weer gaan werken voor de dienst Criminele Recherche van het leger ? een organisatie die hem heeft bedankt voor zijn trouwe diensten door hem vervroegd met pensioen te sturen. Maar als zijn vroegere baas hem belt en nadrukkelijk een beroep doet op hun vriendschap, keert hij terug naar Vietnam. Zijn missie: het onderzoek naar een moord die tijdens de oorlog, dertig jaar eerder, heeft plaats gevonden. Maar zodra hij terugkomt in Vietnam, een land dat hem nog steeds achtervolgt, ontdekt hij dat er meer aan zijn onderzoek vastzit dan alleen maar een vergeten moord ? veel meer. Brenner wordt geconfronteerd met een wereld van corruptie en bedrog waarin hij niet meer weet wie vriend of vijand is. Het onderzoek ontaardt al snel in een strijd om te overleven. Zijn enige bondgenoten zijn zijn vernuft en zijn moed ? en misschien een beeldschone Amerikaanse vrouw, Susan Weber. Net als het land waarin ze is gaan wonen, is zij exotisch, sensueel en mogelijk heel gevaarlijk...
Schrijver: Nelson DeMille
Oorspronkelijke titel: Up country
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-0557-3
Uitgever: The House of Books