Boekenplank:
Kies

Boeken van William Lashner

Meer over William Lashner

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: William Lashner


Overzicht

  • Beroepsgeheim - Blood and bone

Victor Carl

  1. Meineed - Hostile witness
  2. De waarheid - Veritas
  3. Verdiende straf - Fatal flaw
  4. Gezworen vijanden - Past due
  5. De verliezers - Falls the shadow
  6. Wie volgt? - Marked man
  7. Erewoord - A killer's kiss
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeroepsgeheim
Kyle Byrne gold niet zo lang geleden nog als een belofte, omdat hij als jongeman uitblonk in baseball. Tegenwoordig hangt hij echter doelloos rond in de vele bars van Philadelphia. Geld heeft hij niet, ambitie evenmin. Easy does it. Maar Kyle wordt ingehaald door zijn verleden. Hij is namelijk de onwettige zoon van de prominente advocaat Liam Byrne, die twaalf jaar geleden overleed. Inmiddels blijkt dat Liam en diens compagnon Laszlo Toth zich met behoorlijk duistere praktijken bezighielden, waar Kyle nu de rekening voor gepresenteerd krijgt. En die rekening kan hij niet betalen... Kyle wordt benaderd door een geheimzinnige man die O'Malley heet en die op zoek is naar een oud dossier uit de archieven van zijn vader. Voor hij het beseft, zit hij tot over zijn oren in de nesten. Want tussen Liam Byrne's verleden en het O'Malley-dossier blijkt, naast Kyle zelf, nog een andere schakel te bestaan: de maffia.
Schrijver: William Lashner
Oorspronkelijke titel: Blood and bone
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-229-9932-5
Uitgever: Bruna

Victor CarlMeineed
Victor Carl is een ambitieuze, jonge advocaat uit Philadelphia die weet wat hij wil. Maar hij kan nauwelijks zijn rekeningen betalen en is hard op weg een cynische loser te worden. Een verzoek om hulp van zijn deftige collega en rainmaker William Prescott III komt dan ook als een geschenk uit de hemel. Het gaat om een spoedzaak: de verdediging van Jimmy Moore, een populaire plaatselijke politicus die moet terechtstaan wegens afpersing, chantage en mogelijk moord. Natuurlijk grijpt Victor deze spectaculaire zaak met beide handen aan, ook al moet hij beloven de gehele verdedigingsstrategie aan de briljante Prescott over te laten. Zo betreedt Victor Carl een wereld waar hij altijd van heeft gedroomd; een wereld van ongelimiteerde rijkdom en macht - maar ook van ongekende erotiek. Want Veronica Ashland, de sexy maîtresse van de politicus, blijkt in hem geïnteresseerd te zijn. Carl valt als een blok voor haar. Pas wanneer hij in acuut levensgevaar verkeert, begint het hem te dagen dat hij in een faustische nachtmerrie is beland.
Schrijver: William Lashner
Oorspronkelijke titel: Hostile witness
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-5108-211-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De waarheid
Rijk worden is één ding. Lang genoeg in leven blijven om ervan te genieten is iets heel anders. Victor Carl, advocaat in dienst van de mafia, vreest dat hij beide doelen niet zal halen als hij zo doorgaat. Op een dag doet Caroline Shaw, een bange, jonge erfgename van een mysterieuze familie uit Philadelphia hem een ongewoon voorstel. Carl kan het zich niet veroorloven deze rijke cliënte te weigeren – het gaan om zo’n slordige honderd miljoen dollar. Caroline vermoedt dat haar zus geen zelfmoord heeft gepleegd, maar is vermoord. En misschien is zij wel het volgende slachtoffer. Carl ziet zich genoodzaakt zijn maffia-connecties te gebruiken om de waarheid boven tafel te krijgen. Terwijl hij rondneust op het afgelegen landgoed van Caroline’s excentrieke familie, vindt Carl een schokkend briefje dat tientallen jaren geleden werd geschreven. Ligt hier de oplossing van de bizarre moordzaak?
Schrijver: William Lashner
Oorspronkelijke titel: Veritas
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-269-7557-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verdiende straf
Victor Carl, advocaat te Philadelphia, heeft een geheel eigen interpretatie van het begrip ethiek. Dat blijkt weer wanneer hij de verdediging op zich neemt van zijn oude studiegenoot Guy Forrest. Die beweert niet schuldig te zijn aan de moord op de beeldschone, raadselachtige Hailey Prouix. Carl, die ooit hopeloos verliefd op haar was, wil dat de dood van Hailey gewroken wordt, en Guy Forrest werd gevonden met het pistool in zijn handen. Door Victor Carl. Dus Guy verdient straf. Om de moordenaar van Hailey Proulx voor de rechter te kunnen slepen, zal hij eerst haar geheimzinnige verleden moeten onderzoeken. Eén ding is duidelijk: Carl moet opschieten, want vanuit de schaduw kijkt de moordenaar mee. Een moordenaar die Hailey Prouix al van lang geleden kent, en die net als Carl uit is op wraak.
Schrijver: William Lashner
Oorspronkelijke titel: Fatal flaw
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-229-9163-3
Uitgever: Bruna
Gezworen vijanden
Een van advocaat Victor Carls vroegere cliënten, de kleine crimineel Joey Cheaps, wordt vermoord in het havengebied van Philadelphia. Cheaps was aan iedereen geld schuldig, ook aan Carl - die prompt op zoek gaat naar manieren om zijn geld alsnog te krijgen. En hij is niet de enige. Spoedig is hij verwikkeld in een andere, twintig jaar oude moordzaak: rechtenstudent en drugsdealer Tommy Greeley werd door een groep mannen - waaronder Cheaps - opgewacht in dezelfde havens, beroofd van een koffer barstensvol geld, gedood en in het water gesmeten. Maar twintig jaar later blijkt dat geld nog steeds niet te zijn uitgegeven. Waar is die koffer nu? En wie vermoordde Tommy Greeley en Joey Cheaps?
Schrijver: William Lashner
Oorspronkelijke titel: Past due
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-229-9163-3
Uitgever: Bruna
De verliezers
'Om te beginnen, Victor, moet ik je zeggen dat ik niet schuldig ben aan wat ze beweren. Ik hield van mijn vrouw. Zoiets had ik nooit kunnen doen. Je moet me geloven.' Maar dat deed ik natuurlijk niet. Ik geloofde niet dat hij zoiets nóóit had kunnen doen, dat hij nooit het appartement van zijn vrouw had kunnen binnensluipen om een kogel door haar nek te schieten en haar op de grond te laten liggen terwijl het bloed uit haar stroomde. En ik geloofde zijn plechtige woorden niet, omdat ik voelde dat hij wel degelijk tot geweld in staat was. Voor veel geld is advocaat Victor Carl bereid zich te verdiepen in de zaak van topkok François Dubé. Dubé beweert onschuldig te zijn aan de moord op zijn vrouw, waarvoor hij levenslang heeft gekregen. Carl wordt ingehuurd om de zaak opnieuw voor de rechter te krijgen, hoewel hij twijfelt aan het verhaal dat zijn cliënt hem vertelt. Algauw komt hij erachter dat hij in een slangenkuil is terechtgekomen en dat hij wordt gemanipuleerd door politie en justitie. Wanneer dan ook nog de kroongetuige van destijds wordt vermoord, begint Carl te geloven dat zijn cliënt mogelijk toch onschuldig is...
Schrijver: William Lashner
Oorspronkelijke titel: Falls the shadow
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-229-9141-1
Uitgever: Bruna


Wie volgt?
Charlie en zijn vrienden zijn vastbesloten de achterbuurten van Philadelphia waar zij wonen te ontvluchten. Maar zoiets is alleen mogelijk als je geld hebt, en om daar aan te komen beramen zij een zeer gewaagde inbraak. Het doelwit is niemand minder dan kunstverzamelaar Wilfred Randolph, en de buit - naast goud, zilver en juwelen - is een zelfportret van Rembrandt. Het wordt de perfecte misdaad en de politie heeft geen idee wie de daders zijn. Maar geen van de vrienden durft de Rembrandt te verhandelen. Meer dan 28 jaar lang blijft het schilderij verborgen, maar dan wordt Charlie benaderd door advocaat Victor Carl. Niet lang daarna wordt een van Charlies vrienden vermoord. Op zijn lichaam is een briefje achtergelaten met de tekst: 'Wie volgt?'
Schrijver: William Lashner
Oorspronkelijke titel: Marked man
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-229-9268-5
Uitgever: Bruna
Erewoord
Iemand probeert Victor Carl, de eigenwijze advocaat uit Philadelphia, erin te luizen. Wanneer zijn vroegere verloofde Julia bij hem op de stoep staat, wordt hij prompt weer verliefd. Helaas valt Julia's komst precies samen met de dood van haar echtgenoot, de man voor wie ze Victor destijds verliet. Hij is doodgeschoten en de moordenaar is voortvluchtig. Toeval? De politie denkt van niet, zeker niet wanneer het moordwapen in Victors slaapkamer wordt gevonden. Maar Victor weet van niets. En Julia ook niet - zegt ze... Victor zal snel zijn onschuld moeten bewijzen. Hij hoeft alleen maar een betrouwbare heroïnedealer te vinden, hete curry met geit te leren eten, de gedichten van Byron te lezen en één komma zeven miljoen dollar die hij nooit heeft gehad terug te betalen aan een moordzuchtige Russische crimineel, en dan is er geen vuiltje meer aan de lucht...
Schrijver: William Lashner
Oorspronkelijke titel: A killer's kiss
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-229-9647-8
Uitgever: Bruna