Boekenplank:
Kies

Boeken van James Grippando

Meer over James Grippando

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De tweelingmoorden - Under cover of darkness
  • De verklikker - The informant
  • Het losgeldsyndicaat - A king's ransom
  • Het vijfde slachtoffer - Cane & Abe

Jack Swyteck

  1. Gratie - The pardon
  2. De erfenis - Last to die

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tweelingmoorden
Als jonge advocaat heeft Gus Wheatley alles bereikt: succes, geld, macht en aanzien. Niets staat zijn verdere bliksemcarrière nog in de weg... totdat Beth, zijn vrouw, spoorloos verdwijnt.

Beths verdwijning valt samen met een reeks brute moorden die Seattle in zijn greep houdt. De FBI heeft het over `de tweelingmoorden´, vanwege de gelijkenis van de slachtoffers. Het vermoeden bestaat dat Beth het volgende slachtoffer van de moordenaar is. Maar vreemd genoeg sluit de politie ook niet uit dat Beth bij de moorden betrokken is.

Wanneer Gus uiteindelijk zelf naar Beth op zoek gaat, blijkt zij niet de vrouw te zijn die hij dacht te kennen. Terwijl de schokkende waarheid komt bovendrijven, blijft echter onduidelijk of Beth nog in leven is. Maar dan wordt langzaam maar zeker duidelijk dat Beth tegenover een onheil staat dat veel groter is dan iemand had kunnen vermoeden...
Schrijver: James Grippando
Oorspronkelijke titel: Under cover of darkness
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022986578
Uitgever: Bruna
De verklikker
FBI-agent Victoria Santos volgt het spoor van een aantal gruwelijke moorden die kriskras door het hele land plaatsvinden. Haar enige aanknopingspunt is de barbaarse 'handtekening' van de moordenaar.

Journalist Mike Posten die de moorden verslaat krijgt een anoniem telefoontje van iemand die beweert dat zijn geest op dezelfde wijze werkt als die van de moordenaar, zodat hij de tijd, plaats en het slachtoffer van de volgende moord kan voorspellen. Het enige addertje onder het gras is dat de man veel geld voor zijn voorspellingen wil. Mike heeft nog nooit betaald voor een verhaal en is ook niet van plan daarmee te beginnen, tenzij het kan helpen om een moordenaar te stoppen.

Als de griezelige voorspellingen uitkomen zoekt Mike contact met de FBI die ervan overtuigd is dat de anonieme opbeller de moordenaar is. Maar Victoria en Mike zijn daar niet zeker van omdat niets de slachtoffers met elkaar schijnt te verbinden.

Met Mike als tussenpersoon tussen de FBI en de verklikker proberen ze samen de ontbrekende schakel te vinden. Tot zij bij toeval de reden ontdekken waarom de moordenaar zo gewetenloos moordt... en waarom het misschien onmogelijk is hem te stoppen.
Schrijver: James Grippando
Oorspronkelijke titel: The informant
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789085197744
Uitgever: The Company of Books
Het losgeldsyndicaat
Een jonge advocaat moet zijn vader redden uit handen van Colombiaanse guerrillastrijders...

Nick Rey, een veelbelovende jonge advocaat uit Miami, krijgt de schrik van zijn leven als zijn vader in Colombia wordt ontvoerd door gewelddadige guerrilla´s.

Wat Nick niet weet, is dat de losgeldeis even hoog is als het bedrag van de levensverzekering die zijn vader heeft afgesloten. De verzekeringsmaatschappij weigert dan ook het geld uit te keren, omdat ze vermoeden dat de ontvoering doorgestoken kaart is. Als Nick de FBI om hulp vraagt, blijkt bovendien dat zijn vader van drugssmokkel wordt verdacht.

In een wanhopige poging om zijn vaders leven te redden, besluit Nick het heft in eigen handen te nemen. In een race tegen de klok gaat hij de strijd aan met de Colombiaanse kidnappers, de Amerikaanse overheid en de louche verzekeringsmaatschappij. Dan dient zich onverwachts een nieuwe tegenstander aan: het advocatenkantoor waarvoor hij zelf werkt...
Schrijver: James Grippando
Oorspronkelijke titel: A king's ransom
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022985915
Uitgever: Bruna
Het vijfde slachtoffer
Aanklager wordt verdachte...

De teller staat op vier. Vier blanke vrouwen, allemaal op exact dezelfde manier vermoord en achtergelaten in hetzelfde gebied. Bij alle vier is het gezicht ingesmeerd met as. De politie van Florida is er dan ook van overtuigd dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

Openbaar aanklager Abe Beckham is in gedachten al een profiel van de moordenaar aan het opstellen als er een vijfde slachtoffer wordt gevonden. Hoewel er overeenkomsten zijn met de eerdere zaken, zijn er ook verschillen. Deze vrouw is namelijk zwart... én ze is een bekende van Abe.

Dan verdwijnt zijn echtgenote spoorloos - vlak nadat zij en Abe hevige ruzie met elkaar hadden. Opeens is hij niet langer de good guy die op misdadigers jaagt, maar is hij zelf hoofdverdachte in een gecompliceerde moordzaak...
Schrijver: James Grippando
Oorspronkelijke titel: Cane & Abe
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402704600
Ebook: 9789402750195
Uitgever: HarperCollins

Jack SwyteckGratie
Jack Swyteck, de advocaat van de ter dood veroordeelde Fernandez, ontvangt een dag voor de executie vertrouwelijke informatie die de onschuld van zijn cliënt bewijst. In een laatste poging Fernandez van de elektrische stoel te redden, pleit Jack om gratie bij zijn vader, de gouverneur van Florida. Deze, een fel voorstander van de doodstraf, weigert echter. Een weigering die verstrekkende gevolgen zal hebben...

Een vriend van Fernandez zweert wraak en smeedt een duivels plan: Jack ter dood laten veroordelen voor een moord die hij niet heeft begaan en zijn vader het terechtstellingbevel laten tekenen.

Als Jack tot grote woede van zijn vader een moordenaar wegens een procedurefout vrij krijgt, raken beiden verstrikt in een net van onderlinge beschuldigingen en verraad.

Tot Jack inderdaad veroordeeld wordt voor moord en hij de schokkende waarheid ontdekt: zijn vader wist dat hij een onschuldige ter dood heeft laten brengen. Zal hij, nu het lot van zijn zoon in zijn handen ligt, het doodvonnis tekenen of hem gratie verlenen?
Schrijver: James Grippando
Oorspronkelijke titel: The pardon
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789085190318
Uitgever: Brilliant Books
De erfenis
Jack Swyteck staat voor zijn grootste uitdaging ooit. Vijf jaar nadat haar vierjarige dochtertje is vermoord, wordt Sally Fenning dood aangetroffen in haar Mercedes.

Haar erfenis van meer dan veertig miljoen dollar laat ze na aan haar grootste vijanden. In haar testament noemt ze zes erfgenamen die de buit slechts kunnen opstrijken als de andere vijf dood zijn. Jack behartigt de belangen van Tatum Knight, ex-huurmoordenaar en één van de erfgenamen.

Wie bezit de meeste hebzucht? Een voor een sterven de erfgenamen. Is Jacks cliënt de schuldige of juist het volgende slachtoffer?
Schrijver: James Grippando
Oorspronkelijke titel: Last to die
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789085190233
Uitgever: Brilliant Books