Boekenplank:
Kies

Boeken van William Bayer

Meer over William Bayer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): David Hunt

Geboren: 1939

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: William Bayer


Overzicht

  • Blinde vlek - Blind side
  • De seriemoorden - Pattern crimes
  • Straf me, kus me - Punish me with kisses

Frank Janek

  1. De ruil - Switch
  2. Spiegellabyrint - Mirror maze

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlinde vlek
Door een traumatische ervaring is de oorlogsfotograaf Geoffrey Barnett niet langer in staat mensen te fotograferen. Wanneer hij echter de jonge Kim ontmoet, voelt hij dat hij het leven weer aankan, als man en als kunstenaar.

Al spoedig beseft Geoffrey dat hun ontmoeting geen toeval was en dat hij slechts een pion is in een ingewikkeld spel van seksuele obsessies en intriges...
Schrijver: William Bayer
Oorspronkelijke titel: Blind side
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789024518654
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De seriemoorden
Als bij de muur van de Oude Stad drie lijken worden aangetroffen, houdt heel Jeruzalem de adem in. Alles wijst in de richting van één moordenaar: de gezichten van de slachtoffers zijn op identieke wijze met een mes bewerkt. Zal Israël voor het eerst in haar geschiedenis geconfronteerd worden met gerepeteerde moord?

David Bar-Lev , hoofd van de afdeling Bijzondere Zaken, is de man die moet voorkomen dat de vraag werkelijkheid wordt. Geruggesteund door een speciaal team gaat deze volstrekt integere politieman op zoek naar de dader.

Vanaf dat ogenblik ontwikkelt zich een fascinerende speurtocht die de lezer over onbekend thrillerterrein - de onderwereld van Jeruzalem - voert. Langs bars voor transseksuelen en door de Arabische wijk. Tijdens de actievolle mensenjacht worden vragen beantwoord, maar er dienen zich ook nieuwe aan.

Waarom wil een gepensioneerde generaal zo graag een klein boefje op vrije voeten gesteld hebben? Wat is er aan de hand tussen een ultrarechtse rabbi en een Amerikaanse kunststichting? Wat is de betekenis van een sculptuur die in de Israëlische woestijn wordt gevonden? En, vooral, waarom duikt de naam van Davids broer Gideon steeds weer op?
Schrijver: William Bayer
Oorspronkelijke titel: Pattern crimes
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789024516445
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Straf me, kus me
Een gil in de nacht. De toegesnelde gezinsleden treffen het ontzielde lichaam van Suzie aan. Beestachtig omgebracht met behulp van een snoeischaar.

Wat probeerde Suzie te bewijzen, die wilde zomer, naakt rondfladderend in en rond het zwembad van het fraaie landhuis van haar ouders, de liefde bedrijvend met vele vriendjes, hen uitdagend, hen vernederend. Vroeg ze misschien om 'straf'?

Suzie laat een dagboek na en aan de hand daarvan probeert haar zusje Penny de ware identiteit van de moordenaar te achterhalen. Nauwgezet imiteert de verlegen Penny de seksuele escapades zoals zij die in het dagboek aantreft. Dan doet ze een afschuwelijke ontdekking en ze kan maar twee dingen doen: toegeven... of waanzinnig worden.
Schrijver: William Bayer
Oorspronkelijke titel: Punish me with kisses
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789024506996
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Frank JanekDe ruil
Eerst leek er geen verband te zijn tussen de twee doden. De eenzame callgirl die in de New Yorkse West Side was vermoord, had de gruwelijk om het leven gebrachte, keurige onderwijzeres uit Upper East Side nooit ontmoet. Maar iemand had hen onthoofd en hun hoofden geruild: een zinloze misdaad die echter volmaakt werd uitgevoerd.

Rechercheur Frank Janek is een specialist in het binnendringen van de geesteswereld van de misdadigers op wie hij jacht maakt. Het is Janeks liefde voor Caroline die hem plotseling het motief voor de dubbele moord doet vermoeden. Te laat beseft hij dat de zaak van de 'geruilde hoofden' alleen maar een valstrik is...
Schrijver: William Bayer
Oorspronkelijke titel: Switch
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789024519309
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Spiegellabyrint
Een mooie, jonge vrouw pikt een man op in een bar in Manhattan. Als ze eenmaal bij hem thuis is, berooft en vernedert ze hem. Enkele uren later treft men de man dood aan.

Ook blijkt dat de vrouw wordt gezocht in verband met een mysterieuze moordzaak. De New Yorkse rechercheur Frank Janek wordt met zijn team op deze zaak gezet.

Tegelijkertijd wordt Janek betrokken bij een andere, onopgeloste moord, die zijn afdeling al negen jaar bezighoudt. In een poging beide raadsels op te lossen komen onverwachte dingen aan het licht en begint een strijd in een geheimzinnig doolhof van spiegels, in een labyrint van angst...
Schrijver: William Bayer
Oorspronkelijke titel: Mirror maze
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789024511730
Uitgever: Luitingh-Sijthoff