Boekenplank:
Kies

Boeken van Nick Gaitano

Meer over Nick Gaitano

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Eugene Izzi

Geboren: 1953 / Overleden: 1996

Geboorteland: Verenigde Staten


Jake Phillips

  1. Bijzondere slachtoffers - Special victims
  2. Mr. X - Mr. X

gedetailleerd overzicht

Jake PhillipsBijzondere slachtoffers
Inspecteur Tony Tulio staat aan het hoofd van Bijzondere Slachtoffers, een politie-eenheid in Chicago die tot taak heeft moorden op rijke slachtoffers te onderzoeken. Tulio is opgebrand, werkt het liefst alleen en niet volgens de regels.

Paul Harris is een machtig man, een kunstverzamelaar van grote reputatie. Maar hij is meer, veel meer een demon van de dood zonder geweten, zonder ziel.

De politieman en de verzamelaar: ze delen de liefde voor de mooie officier van Justitie Marian Hannerty en ze delen eerzucht. Tulio is uit op rechtvaardigheid, de verzamelaar op macht.

Wanneer Tulio het motief tracht te ontdekken achter een reeks gruwelijke misdaden waarbij de slachtoffers beroofd zijn van vitale organen, ziet hij zich geconfronteerd met een berekenende, niets en niemand ontziende moordenaar.
Schrijver: Nick Gaitano
Oorspronkelijke titel: Special victims
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789029046282
Uitgever: Meulenhoff
Mr. X
Na in Bijzondere slachtoffers een buitengewoon smerige moordzaak tot een oplossing te hebben gebracht, heeft het groentje Jake Phillips het respect van zijn collega's verdiend. Met zijn partner Alex 'Mondo' Mondello tracht hij als politieman te overleven in de gevaarlijke straten van Chicago.

Als het lijk van inspecteur Roosevelt - de meest gehate smeris van Chicago - wordt aangetroffen nadat Mondo hem bedreigde, komt Mondo onder verdenking. Omdat Jake gelooft dat zijn partner onschuldig is - hoewel hij dat ook niet zeker weet - gaat hij op onderzoek uit. Zijn speurtocht voert hem achter de schermen van een ongure onderneming die zich specialiseert in telefoonseks en hij raakt op het spoor van een sadistische moordenaar die zich mr. X noemt.

Jake Phillips is vastbesloten de zaak open te breken en de waarheid te achterhalen. Gaandeweg verliest Jake echter bijna het zicht op wat moreel toelaatbaar is en zelfs zijn gezin wordt inzet van de meedogenloze confrontatie tussen hem en de bizarre mr. X.
Schrijver: Nick Gaitano
Oorspronkelijke titel: Mr. X
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029051613
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers