Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Stephen Greenleaf

Boeken van Stephen Greenleaf


Overzicht

  • Jones versus Jones - The ditto list

John Marshall Tanner

  1. Dodelijke vergissing - Grave error
  2. Doodsbed - Death bed
  3. Boven alle schuld - Beyond blame
  4. Dodelijke verschijning - Book case

gedetailleerd overzicht

OverzichtJones versus Jones
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Stephen Greenleaf
Oorspronkelijke titel: The ditto list
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-245-0835-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

John Marshall TannerDodelijke vergissing
Een privé-detective krijgt een ogenschijnlijk simpele opdracht. Het gaat om een belangrijk man, Roland Nelson. Een paar maanden geleden, in juli, is Nelson een week van huis geweest. Hij dook onder en kwam een week later, zonder iets te zeggen of uit te leggen, weer terug. Zijn vrouw denkt aan chantage. Maar Tanner, de privé-detective, stuit al gauw op een lang geleden begraven, maar nog niet vergeten misdaad. Zijn onderzoek vordert stap voor stap en elke stap is een stap in bloed.
Schrijver: Stephen Greenleaf
Oorspronkelijke titel: Grave error
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-295-1913-4
Uitgever: De Arbeiderspers
Doodsbed
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Stephen Greenleaf
Oorspronkelijke titel: Death bed
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-295-1922-3
Uitgever: De Arbeiderspers
Boven alle schuld
Privédetective John Marshall Tanner krijgt te maken met één van de intrigerendste zaken uit zijn loopbaan. Een professor die beschuldigd wordt van moord op zijn echtgenote beweert dat hij ontoerekeningsvatbaar was op het moment van de misdaad. De ironie is dat de verdachte als advocaat zijn cliënten al meermalen heeft weten vrij te pleiten wegens krankzinnigheid. Tanner wordt door de ouders van de vermoorde vrouw ingehuurd om te bewijzen dat de professor bij zijn volle verstand was toen hij de misdaad beging. Het spoor leidt naar de Universiteit van Berkeley, Californië, waar Tanner in de jaren zestig rechten studeerde. Nu, ruim twintig jaar later, is het toenmalige idealisme omgeslagen in cynisme en apathie. Tanner komt terecht in een van hard drugs vervulde, hallucinerende wereld van opstandige jonge mensen. En hij wordt geconfronteerd met een gevreesde psychopaat, de Maniak, die de straten van Berkeley onveilig maakt...
Schrijver: Stephen Greenleaf
Oorspronkelijke titel: Beyond blame
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-245-1602-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dodelijke verschijning
John Marshall Tanner, privédetective, is melancholisch, morsig in de liefde, hard en radicaal in het uitvoeren van zijn opdrachten. In Dodelijke verschijning, een verhaal dat zich volledig in de wereld van boeken en uitgevers afspeelt, staat Tanner voor een wel zeer moeilijke opdracht. Uitgever Bryce Chatterton van Periwinkle Press hoopt zijn zieltogende bedrijf op de been te houden door de uitgave van een sensationeel manuscript dat alle ingrediënten bevat om tot een megaseller uit te groeien: seks, geld, schandalen. Er is echter één groot probleem: Bryce weet niet wie het geschreven heeft. Tanner krijgt opdracht dit te achterhalen en bij het lezen van het manuscript begrijpt hij al snel dat er meer achter steekt. Wat als fictie gepresenteert wordt is een sleutelroman waarin onthullingen worden gedaan die tot moord en doodslag kunnen leiden. Loopt het manuscript, waarvan het laatste hoofdstuk lijkt te ontbreken, soms gelijk op met werkelijke gebeurtenissen die verband houden met ernstige misdaden uit het verleden? Tanner volgt het spoor terug en belandt in een louche wereld van uitgevers, schrijvers en boekverkopers, door de legendarische Geert van Oorschot al eens 'het laagste gedierte des velds' genoemd. En er is haast geboden, want Tanner moet zijn opdracht hebben vervuld voordat de wraakzuchtige auteur zijn laatste hoofdstuk schrijft - in bloed.
Schrijver: Stephen Greenleaf
Oorspronkelijke titel: Book case
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-295-1648-8
Uitgever: De Arbeiderspers