Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Lawrence Sanders

Boeken van Lawrence Sanders

Meer over Lawrence Sanders

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Lesley Andress, Mark Upton

Geboren: 1920 / Overleden: 1998

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

 • De hartstocht van Molly T. - The passion of Molly T.
 • De minnaars - Love songs
 • De nymfomane - The case of Lucy Bending
 • De verleider - The seduction of Peter S.
 • Het laatste spel - The Marlow chronicles
 • Het Timothy dossier - The Timothy files
 • Liefde als tegenspel - The pleasures of Helen
 • Toekomst zonder genade - The tomorrow file

De Geboden / The Commandments

 1. Het zesde gebod - The sixth commandment
 2. Het tiende gebod - The tenth commandment

Edward X. Delaney

 1. Het Anderson proces - The Anderson tapes
 2. De eerste doodzonde - The first deadly sin
 3. De tweede doodzonde - The second deadly sin
 4. De derde doodzonde - The third deadly sin

Peter Tangent

 1. Greep naar de macht - The Tangent objective
 2. Zwarte droom - The Tangent factor
De Geboden / The Commandments

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe hartstocht van Molly T.
We schrijven het jaar 1987. Molly Turner, een gezworen feministe, is bezeten van het idee het door mannen beheerste systeem omver te werpen en de vrouwen aan de macht te helpen.

Ter zijde staan haar zuster Ann, meerdere gewelddadige vriendinnen, Anns echtgenoot Rod wiens ervaring als politieman goed van pas komt en een zwarte ex-Vietnamstrijder die een expert in explosieven is.

Geleidelijk aan radicaliseert de vrouwenbeweging: er wordt een paramilitaire feministische organisatie opgericht die verkrachters en kindermishandelaars vonnist en pornowinkels met de grond gelijk maakt.

Als het geweld escaleert besluit senator Lemuel Dundee zijn campagne voor het presidentschap te baseren op de strijd tegen de terroristische vrouwen. Dan beginnen er aan beide kanten dodelijke slachtoffers te vallen...
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The passion of Molly T.
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789024515301
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De minnaars
Ze weet niet wat liefde is. Ze wil het ook niet weten. Ze kan er alleen maar over zingen. Robbie Vander is een succesvol popzangeres, ze heeft een stem waarmee ze miljoenen in vervoering brengt en een lichaam dat geschapen is voor de liefde. Mannen die haar ontmoeten, willen haar bezitten. Maar wat Robbie wil, heeft nog niemand haar kunnen geven. Nog niet...

Ze is teruggekeerd naar de plaats waar ze haar onschuld verloor. En met haar zijn nog meer mensen naar dit prachtige oord aan de oceaan gekomen. Julie, haar aantrekkelijke zuster en rivale... Hapgood Graves, haar cocaïne snuivende pianist, tekstdichter en slaaf... Ben Todd, een briljant arts, niet in staat de verboden begeerten van zijn eigen vlees te genezen...
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: Love songs
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789024504664
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De nymfomane
Als de achttienjarige Lucy Bending nymfomaan gedrag gaat vertonen - geen man is veilig voor haar - schakelen haar ouders de kinderpsycholoog Theodore Levin in.

Deze komt tot de conclusie dat Lucy's gedrag veroorzaakt moet zijn door een gebeurtenis waarvan zij ongewild getuige is geweest.

Als Levin probeert deze gebeurtenis te achterhalen stuit hij op een ware poel van verderf: een caleidoscoop van seks, geweld, drugs, frustraties en wanhoop openbaart zich als een onuitroeibare, diepgewortelde subcultuur in het ogenschijnlijk zo paradijselijke Florida.
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The case of Lucy Bending
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789024507733
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De verleider

Een werkeloze acteur start een unieke nieuwe loopbaan...

‘Vijftig', zei ze met een omfloerste stem.
'Ik voel me gevleid', zei Peter beleefd. 'Zie ik er uit als iemand die zich zoveel kan veroorloven?' vroeg hij.
'Zie ik er uit als een vrouw die op 50 dollar zit te wachten?' reageerde zij ad rem.

Ze staarden elkaar even aan. Peter geloofde zijn eigen oren niet.

Peter weet na loop van tijd een eenmanszaak om te bouwen tot een omvangrijke organisatie waar hij graag de rol van verleider speelt, met stijl en discretie.

Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The seduction of Peter S.
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789024509713
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het laatste spel
Met volle teugen geniet Toby Marlow nu al zestig jaar van het leven. Wispelturig als acteur en als mens, boordevol energie, zinnelijk en schijnbaar onsterfelijk.

Toch heeft hij nu te horen gekregen dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft. En ogenblikkelijk besluit hij van die laatste maanden de beste scène te maken, die hij ooit heeft gespeeld: zijn laatste spel. Ook van zijn omgeving wenst hij geen medelijden, alhoewel hij toch besluit alsnog met de vrouw met wie hij al jaren samenwoont en die de moeder van zijn zoon is, te trouwen...

Blanche, de robuuste huishoudster van de Marlows, heeft haar baas nooit verwend en is niet van plan dat nu te veranderen. En de kibbelpartijen met zoon David over het toneel in het algemeen en Davids talent in het bijzonder zijn even direct en rondborstig als altijd.

Toby schittert in zijn laatste rol, hoe droevig die ook is. Zijn charme en laconieke kijk op het leven en de dood worden gereflecteerd op de mensen om hem heen, de mensen die van hem houden...
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The Marlow chronicles
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789024505487
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Het Timothy dossier
Timothy Cone, een cynische Vietnamveteraan die werkt voor een detectivebureau aan Wall Street, specialiseert zich in de achtergronden van ophanden zijnde grote financiële transacties.

Timothy is een vastberaden man met een fijne neus voor zwendel, vooral in de betere kringen. Meestal ziet hij kans ogenschijnlijk makkelijke routine-opdrachten tot op het bot te ontleden en vervolgens de beerput open te trekken.

Hij raakt betrokken bij drie zaken:
 • een onroerend-goedmaatschappij die in het verleden te maken heeft gehad met incest, drugs en waarschijnlijk moord...
 • een vruchtbaarheidskliniek die zich bezighoudt met het creëren van leven, maar ook met gewelddadige dood...
 • een kunsthandel die eveneens praktijken uitoefent die het daglicht niet kunnen velen...

Met behulp van eigengereide politiemannen en zijn taaie maar tedere geliefde Sam, bestrijdt Timothy Cone meedogenloos het onrecht in deze drie verbijsterende affaires.
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The Timothy files
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789024518838
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Liefde als tegenspel
Helen Miley is niet anders dan vele tienduizenden in New York levende vrouwen. Ze is knap, intelligent en ze hunkert naar liefde...

Ze is een geëmancipeerde vrouw, die echter niets liever zou willen dan haar goede baan, haar luxe appartement en haar afwisselende, vrijgevochten leven op te geven voor een keurig huis met een tuin en een echtgenoot, die haar voor eeuwig zal toebehoren.

Misschien is het Richard Faye, een man met uitstekende vooruitzichten, ook al houdt hij het meest van zijn moeder... Of Harry Tennant, een ex-basketballspeler, wiens enige droom het is om als blanke te worden behandeld... Dan is daar Jo Rhodes, de bon vivant, die aantrekkelijke meisjes evenzeer nodig heeft als goede cognac en verse kreeft... En Charles Lefferts, een geboren versierder, die denkt dat het ware leven zich uitsluitend in bed afspeelt...

Helen is er het type niet naar om om te zien. Ze blijft vastberaden naar de rooskleurige toekomst kijken, vol overtuiging dat de ware man haar pad eens zal kruisen. En ze is geenszins van plan hem mis te lopen!
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The pleasures of Helen
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9789024503537
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Toekomst zonder genade
Het begint met een moord in een schitterend huis aan het strand van Californië. Wraakgevoelens leiden tot ontdekking van de ware liefde die duur komt te staan.

Nicholas Bennington Flair is een bijzondere, jonge geleerde die ervan droomt de politiek van de Verenigde Staten door de wetenschap te laten bepalen. Bij zijn streven naar macht spelen vele mannen en vrouwen - vrienden en vijanden - een belangrijke rol:
 • Angela Berri, een vrouw van verfijnde beschaving en primitieve seksualiteit, die net zo achteloos bemint als moordt;
 • Paul Bumford, een aardige man met roze wangen, die droomt van getatoeëerde legitimatie en overheersing door een wetenschappelijke elite;
 • Grace Wingate, een knappe romantica die slechts totale toewijding en totale overgave wil kennen;
 • Hyman R. Lewisohn, een stervend politiek genie wiens unieke brein ten koste van alles in werking gehouden moet worden;
 • Millie Jean Grunwald, een kindvrouwtje dat geen onderscheid kent tussen goed en kwaad.

Zij allen zijn de 'voorwerpen' in de schitterende, maar verdoemde carrière van Flair, die één fatale zwakheid heeft: hij wil dat het leven charme heeft.
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The tomorrow file
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789024504671
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Geboden / The CommandmentsHet zesde gebod
Dr. Thorndecker woont en werkt in het stadje Coburn. Het toeval wil dat hij zich bezighoudt met onderzoekingen op het gebied van verlenging van de menselijke levensduur, terwijl Coburn sterk aan het vergrijzen is, ja zelfs uitgestorven dreigt te raken.

Om zijn experimenten te kunnen financieren dient Thorndecker een subsidie-aanvraag in bij een stichting in New York.

Alvorens het verzoek in te willigen stelt Samuel Todd op verzoek van de stichting een onderzoek in naar Thorndecker's antecedenten. Al snel moet hij constateren dat er iets niet klopt, erger nog, dat er iets heel erg mis is in het ogenschijnlijk zo vredige Coburn...
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The sixth commandment
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789024506477
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het tiende gebod
Joshua Bigg, inspecteur in dienst van een New Yorkse advocatenfirma, hanteert zo zijn eigen systemen om aan de gewenste inlichtingen te komen.

Wanneer hij onverwacht écht belangrijke zaken krijgt te behandelen - de plotselinge zelfmoord van een oude vriend van een van de advocaten en daarbij de geheimzinnige verdwijning van een cliënt van een van de overige firmanten - moet hij zich een weg zien te banen door een web van intriges en misleidingen.

Een niet-rouwende weduwe, een onverschillige dochter, een opgewonden zoon, een snel verliefde dominee en een sinistere butler vormen voor Bigg extra complicerende factoren in zijn onderzoek naar de ware achtergronden van de gebeurtenissen.
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The tenth commandment
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789024507214
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Edward X. DelaneyHet Anderson proces
Er is een flatgebouw, ergens in New York, met vijf etages. Op de parterre is een aantal praktijkruimtes gevestigd. De bewoners zijn rijk, en het gebouw is net zo gemakkelijk te kraken als een hazelnoot volgens Duke Anderson, met zijn 37 jaren een misdadiger met een enorme reputatie.

Hij komt op die gedachte door een toevallig avontuurtje met een van de zeer gefortuneerde bewoonsters. Iedere flat kan in één klap worden leeggehaald. En de geschiktste tijd daarvoor is natuurlijk het weekeinde van Laborday, de nationale feestdag.

Echter, Duke Anderson, de klassieke misdadiger van tragische gestalte, maakt één fout...
The Anderson Tapes - 1971
Regisseur: Sidney Lumet
Cast: Sean Connery, Dyan Cannon, Ralph Meeker, e.a.
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The Anderson tapes
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 9789022502440
Uitgever: Boekerij
De eerste doodzonde
In deze thriller hebben wij te maken met inspecteur Edward X. Delaney, die al meer dan 25 jaar het politiekorps dient, grote toewijding heeft voor zijn werk en machteloos moet toezien dat zijn vrouw, Barbara Delaney, slachtoffer wordt van een mysterieuze ziekte.

Ook is er Daniel Blank, directeur van een grote uitgeverij, maar ook roekeloos coureur en bergbeklimmer. Hij is gescheiden van zijn vrouw Gilda en ontmoet de geheimzinnige Celia Monfort, die een grote invloed op zijn leven krijgt.

Dan wordt in New York een politieman vermoord, zonder dat het motief of de moordenaar te vinden zijn.

Al deze facetten maken deel uit van een legpuzzel, waarvan de oplossing uiterst gecompliceerd is. Vele personen met verschillende achtergronden blijken erbij betrokken te zijn, en we hebben te maken met mensen die slachtoffer zijn van hun omstandigheden, verward in problemen die met eerzucht, liefde, sex en trots te maken hebben.
The First Deadly Sin - 1980
Regisseur: Brian G. Hutton
Cast: Frank Sinatra, Faye Dunaway, David Dukes, e.a.
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The first deadly sin
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789024502387
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De tweede doodzonde
Chief Edward X. Delaney bijt zich met al zijn kennis en ervaring vast in een schijnbaar hopeloze zaak.

Met rustige zelfverzekerdheid jaagt hij alle verdachten de stuipen op het lijf en dringt hij langzaam maar zeker door in de vreemde kring van artiesten en familieleden van de dode kunstschilder Victor Maitland:
 • de koele mevrouw Maitland en haar agressieve zoon,
 • de mooie excentrieke Belle Sarazen,
 • de zenuwachtige galeriehouder Saul Geltman die een vette winst haalt uit de verkoop van Maitlands schilderijen
 • en Jake Dukker, die als fotograaf meer geld verdient dan als schilder, maar zijn ambities eigenlijk niet aankan.
Maar ook de oude moeder van de vermoorde en haar ogenschijnlijk wat kindse dochter spelen een duistere rol in de affaire.

Samen met Abner Boone, een ex-alcoholist, die een laatste kans krijgt om zijn kwaliteiten als politieman te bewijzen, spit Delaney de zaak tot op de bodem uit.
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The second deadly sin
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789024505876
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De derde doodzonde
Zoe Kohler, ogenschijnlijk een vrouw als vele anderen, leidt toch niet het leven dat bij haar type past. Eens per maand krijgt ze 'het': dan gaat ze naar een hotel, pikt er een man op, gaat met hem naar bed en geeft hem vervolgens een wel erg speciale behandeling.

Pas wanneer ze Ernest Mittle ontmoet, lijkt ze verandering in het patroon aan te brengen. Maar wanneer inspecteur Edward X. Delaney het net rond haar dreigt te sluiten, ziet Zoe maar één uitweg...
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The third deadly sin
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789024507412
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Peter TangentGreep naar de macht
Greep naar de macht is een verhaal van idealisme en bedrog, van opoffering en zwendel, van wreedheid, geweld en seks.

In een olierijk land waar het regime corrupt is, strijden twee mensen - de blanke Peter Tangent en de leider van de revolutie Obiri Anokye - om de macht.

Zijn hun idealen wel zo nobel als ze lijken te zijn? Of spelen grote persoonlijke belangen een doorslaggevende rol in een maalstroom van hartstocht, geld, strijd en macht?
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The Tangent objective
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789024507221
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zwarte droom
Na zijn succesvolle staatsgreep in het staatje Asante, koestert Peter Tangent één grote droom: een Groot Verenigd Afrika.

Als eerste stap, op weg naar de verwezenlijking van zijn ideaal, speelt hij zijn buurlanden Benin en Togo tegen elkaar uit.
Schrijver: Lawrence Sanders
Oorspronkelijke titel: The Tangent factor
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789024506934
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers