Boekenplank:
Kies

Boeken van Max Ehrlich


Overzicht

  • De eerste trein naar Babylon - First train to Babylon
  • De grenzen van de zee - Deep is the blue
  • De reïncarnatie van Peter Proud - The reincarnation of Peter Proud
  • De sekte - The cult
  • Het edict - The edict
  • Het reuzenoog - The big eye
  • In de greep der verleiding - The takers

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe eerste trein naar Babylon
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
The Naked Edge - 1961
Regisseur: Michael Anderson
Cast: Gary Cooper, Deborah Kerr, Peter Cushing, e.a.
Schrijver: Max Ehrlich
Oorspronkelijke titel: First train to Babylon
Eerste uitgave: 1955
Uitgever: De Spaarnestad
De grenzen van de zee
Onder commando van Matt Donovan gaat de atoomonderzeeër USS Cody op patrouillevaart naar de Siberische wateren. De gevaren zijn talrijk. Is niet de Thresher, een duikboot van hetzelfde type, met man en muis vergaan? De bemanning is tot het uiterste gespannen, want iedere dag van deze reis, die tot aan de grenzen van de zee moet gaan, kan de laatste zijn. Vanaf het eerste ogenblik van vertrek van de Cody doen zich aan boord dingen voor die een rampzalige ondergang van het schip waarschijnlijk maken. Gezagvoerder Donovan blijkt niet de juiste man om de moeilijkheden het hoofd te bieden. Hij denkt dat hij machines in plaats van mensen onder zich heeft. Dat leidt tot bijna fatale gebeurtenissen.
Schrijver: Max Ehrlich
Oorspronkelijke titel: Deep is the blue
Eerste uitgave: 1964
Uitgever: De Fontein
De reïncarnatie van Peter Proud
Telkens weer wordt Peter Proud overvallen door dezelfde angstdroom. Daarin probeert hij een meer over te zwemmen. Wanneer hij halverwege is en de moeheid hem te machtig dreigt te worden, nadert er een motorbootje. Hij roept het te hulp, het draait bij en hij probeert aan boord te komen. Maar altijd weer grijpt dan de vrouw, die zich in het bootje bevindt, een peddel en slaat daarmee met alle kracht op hem neer. 'Nee, Marcia, nee, nee!' schreeuwt hij wanhpoig, maar ze blijft slaan tot hij onder water verdwijnt. Die droom keert steeds vaker terug en wordt almaar benauwender. Peter komt tot het inzicht dat de nachtmerrie aanwijzingen moet bevatten van een vroeger leven. Daarom gaat hij op zoek naar de plaatsen die hij in zijn angstdroom heeft gezien. Hij arriveert ten slotte in de stad en bij het meer van zijn nachtmerrie. Hij vindt er zijn vroegere identiteit en Marcia, zijn vrouw die hem had gedood. Het boek krijgt een adembenemend slot, wanneer de beide levens van Peter Proud - zijn vroegere met Marcia, en zijn tegenwoordige - op dramatische wijze in elkaar verwikkeld raken.
The Reincarnation of Peter Proud - 1975
Regisseur: J. Lee Thompson
Cast: Michael Sarrazin, Margot Kidder, Jennifer O'Neill, e.a.
Schrijver: Max Ehrlich
Oorspronkelijke titel: The reincarnation of Peter Proud
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-261-0141-4
Uitgever: De Fontein
De sekte
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Max Ehrlich
Oorspronkelijke titel: The cult
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-10-02584-5
Uitgever: Elsevier
Het edict
'Ma-ma.' George keek toe terwijl Edna met de baby speelde, hem liefkoosde, voedde en hem verschoonde. Een schattig rozig jongetje met goudblond haar. 'Zeg eens ma-ma, lieveling,' zei ze. De baby lachte, maar zei niets. 'Zeg eens ma-ma.' Nog geen reactie. Edna fronste haar wenkbrauwen. Plotseling greep ze geïrriteerd de hals van de baby en draaide die krachtig om. De baby gilde één keer. Toen rukte Edna het hoofdje van de baby van zijn nek en keek neer in de gapende holte. Ze stak haar hand er in, peuterde even aan het mechanisme en keek toen naar George. 'De baby is weer ziek,' zei ze. Het edict: gedurende dertig jaar mogen geen kinderen geboren worden. Overtreding van de wet betekent de doodstraf voor de ouders en het kind. Maar waar een wet is, is ook een overtreder...
Schrijver: Max Ehrlich
Oorspronkelijke titel: The edict
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 90-261-0116-3
Uitgever: De Fontein


Het reuzenoog
De Sterrenwacht van Palomar heeft een wereldschokkende ontdekking gedaan: de Aarde zal tegen een planeet aanbotsen en volledig vergaan. Wat er de laatste dagen, uren, minuten gebeurt, moet u zelf lezen !
Schrijver: Max Ehrlich
Oorspronkelijke titel: The big eye
Eerste uitgave: 1949
Uitgever: Servire
In de greep der verleiding
'Word ik een dief - of niet. Word ik een dief - of niet. Word ik een dief - of niet...' Dat zinnetje danste op het ritme van de ratelende wielen door Ed Vogels hoofd. De volgende dag om twaalf uur zou hij moeten beslissen. Terwijl hij met zijn gewone forenzentrein, de vijf-achttien, uit Grand Central naar Port Chester reed, leek het hem dat hij er alleen nog maar uit zou komen als hij ja zei. Ja zei - en het geld aannam. Het was de avond van de vierentwintigste juni, met weer een werkdag achter de rug. Het duizelde hem als hij aan de beslissing dacht die hij op het punt stond te nemen. Het was of al zijn energie was opgebruikt. Hij probeerde tegen de angst in zijn binnenste te vechten. Hij merkte plotseling dat hij nat was van het zweet. Hij rook een vleug goedkoop vlekkenwater, en wist dat het uit zijn pak kwam, het pak dat Marge en hij zijn 'kantoorpak' noemden, het vijf jaar oude donkerblauwe, dat hij altijd met een wit overhemd en donkere das droeg...
Schrijver: Max Ehrlich
Oorspronkelijke titel: The takers
Eerste uitgave: 1961
Uitgever: Nederlandse Boekenclub