Boekenplank:
Kies
  • Home
  • F
  • Frank De Felitta

Boeken van Frank De Felitta


Overzicht

  • Audrey Rose - Audrey Rose
  • De zwarte nacht van de waanzin - Golgotha falls
  • The entity / Het wezen - The entity

gedetailleerd overzicht

OverzichtAudrey Rose
Wat gebeurt er als een vreemdeling beweert dat uw kind zijn overleden dochter is en haar opeist? Wat gebeurt er als uw dochter het begint te geloven? Wat gebeurt er als u hem ook begint te geloven? Van begin tot eind is dit boek geladen met dramatische scènes: nachtmerries van een wrede dood - een rechtszaak van internationale betekenis over reïncarnatie, die het proces van de eeuw zal worden - een levensgevaarlijk experiment, ongekend in de geschiedenis van de wetenschap. Het middelpunt van dit verhaal is Ivy Templeton, 10 jaar oud, die in haar gepijnigde psyche radeloos de dagelijkse realiteit zoekt.
Audrey Rose - 1977
Regisseur: Robert Wise
Cast: Marsha Mason, Anthony Hopkins, Susan Swift, e.a.
Schrijver: Frank De Felitta
Oorspronkelijke titel: Audrey Rose
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-6057-483-4
Uitgever: Nieuwe Wieken
De zwarte nacht van de waanzin
Golgotha Falls, een troosteloos fabrieksstadje, ligt in een afgelegen dal in het noorden van de Amerikaanse staat Massachusetts. In 1914 was daar een pastoor van de Kerk der Eeuwigen Smarten volslagen krankzinnig geworden en had, na een nacht van waanzin en necrofilie, zelfmoord gepleegd. In 1978 wordt er een pater Jezuïet heen gezonden om de ontheiligde en in onbruik geraakte kerk opnieuw te wijden, maar ook hij raakt in de verdorven klauwen van pure bestialiteit verstrikt. Aan de vooravond van de 21ste eeuw komen Mario en Anita, twee briljante onderzoekers van het paranormale, naar het stadje en proberen de duistere gebeurtenissen te verklaren die zich in de bezeten stad voltrekken. Zijn het buitenaardse krachten die zich daar kenbaar maken? Is de wederkomst van Christus op handen? Of is het Satan, de oudste en meest verdorven vijand van het mensdom, die de rooms-katholieke kerk wil vernietigen? In het uiterste grensgebied van geloof en moderne technologie leveren Mario en Anita een strijd op leven en dood.
Schrijver: Frank De Felitta
Oorspronkelijke titel: Golgotha falls
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-6493-492-4
Uitgever: De Sfinx
The entity / Het wezen
The Entity is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Carlotta Moran, een jonge vrouw uit Californië. Haar ervaringen in de jaren '70 werden bevestigd door psychiatrische rapporten en diverse bewijzen waaronder bonte plekken op haar lichaam. Volgens sommige onderzoekers was Carlotta aangevallen door een niet-fysiek wezen - een entiteit die wel bekend staat als incubus (de mannelijke-variant) of succubus (de vrouwelijke versie).
The Entity - 1981
Regisseur: Sidney J. Furie
Cast: Barbara Hershey, Ron Silver, David Labiosa, e.a.
Schrijver: Frank De Felitta
Oorspronkelijke titel: The entity
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-6057-397-8
Uitgever: Nieuwe Wieken