Boekenplank:
Kies

Boeken van Joseph Garber

Meer over Joseph Garber

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1943 / Overleden: 2005

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Vogelvrij
David Elliot is tot de hoogste regionen van het zakenleven opgeklommen. Tien jaar geleden hadden we hem een yuppie genoemd, succesvol carrièremaker en workaholic.

Gewoontegetrouw jogt Elliot ook vanochtend weer naar zijn werk. Als hij daar om zeven uur aankomt, heeft hij niets anders dan weer een topdag voor ogen. Maar het zal allemaal anders zijn. Vandaag wordt een paranoïde nachtmerrie werkelijkheid, wanneer echt iedereen - zijn baas, zijn collega's, zijn familie en vrienden - jacht op hem maakt. Waarom, in godsnaam?

De steile wanden van de wolkenkrabber bakenen het jachtgebied messcherp af. Kan David Elliot zich weren tegen het groepje zwaar bewapende commando's met een onvoorstelbaar arsenaal hightech wapens? Hij weet zich feitelijk gevangen in de kantorenkolos van meer dan vijftig etages. Hoe moet je hier in 's hemelsnaam uit ontsnappen, en waarom hebben ze het op hem gemunt?

De man die de wereld aan zijn voeten had liggen, staat er alleen voor. Hij beschikt over een gezonde dosis verstand, een lange training in Vietnam en slechts één bondgenote: Margo Cohen, een jonge computerdeskundige die hij meesleept in zijn vrije val. Met haar steun weet hij stand te houden, zelfs wanneer zijn belagers een onvoorstelbare psychologische oorlogvoering starten. Maar hoe lang kan hij het hoofd boven water houden?
Schrijver: Joseph Garber
Oorspronkelijke titel: Vertical run
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022519233
Uitgever: Boekerij