Boekenplank:
Kies

Boeken van Barry Eisler

Meer over Barry Eisler

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Barry Eisler


Overzicht

  • Breuklijn - Fault line
  • Opgejaagd - The God's eye view

John Rain

  1. Solo - Rain fall
  2. Ondergronds - Hard rain
  3. Sluipmoord - Rain storm
  4. Schaduwleven - Killing rain
  5. Dubbelblind - The last assassin
  6. Schuilplaats - Requiem for an assassin

gedetailleerd overzicht

OverzichtBreuklijn
Alex Treven heeft alles opgegeven voor zijn grote ambitie: een partnerschap in het advocatenkantoor waarvoor hij werkt. Maar dan wordt de uitvinder van het revolutionaire softwareprogramma waaraan hij meewerkt vermoord en sterft de man die bezig is met de afhandeling van de patentaanvraag. Alex zelf weet ternauwernood aan een aanslag te ontsnappen. De enige persoon die hem kan helpen, is de laatste die hij om hulp wil vragen: zijn broer Ben, van wie hij vervreemd is na het overlijden van hun moeder. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus wanneer Ben - een elite-undercoversoldaat - zijn broers hulpvraag ontvangt, stapt hij op het vliegtuig naar San Francisco. Pas dan wordt hem duidelijk dat er nog een betrokkene is: de Iraans- Amerikaanse advocate Sarah Hosseini. Terwijl Ben en Alex door hun samenwerking gedwongen worden hun eigen verleden onder de loep te nemen, zetten ze samen met Sarah alles op alles om te achterhalen wie hen tot zwijgen wil brengen.
Schrijver: Barry Eisler
Oorspronkelijke titel: Fault line
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-229-9742-0
Uitgever: Bruna
Opgejaagd
NSA-directeur Theodore Anders weet dat onbeperkte controle de enige manier is om de VS veilig te houden: elk telefoontje, elke e-mail en elk bericht op internet wordt door zijn programma God's Eye verzameld. Niets en niemand ter wereld kan meer aan de aandachtvan 'het oog dat nooit knippert' ontsnappen.

Als NSA-spion Evelyn Gallagher de schokkende ontdekking doet dat dit programma te maken heeft met de dubiueze dood van een stel journalisten en klokkenluiders, wordt ze algauw zelf het doelwit van twee huurmoordenaars: Delagdo, een sadistische bommenmaker en hacker, en Manus, een beschadigde, verminkte reus van een man die nergens om geeft in het leven behalve het beschermen van NSA-directeur Anders.

Directeur Anders stelt Manus een deadline: als hij Evelyn Gallagher niet op vreedzame wijze kan overtuigen dat ze zich niet met zaken moet bemoeien die haar niet aangaan, laat hij Delgado op haar en haar kleine zoontje los.

Evelyn wordt intussen verscheurd door twijfel: moet ze doen alsof ze van niets weet of wordt zij net als Edward Snowdon een klokkenluider, met alle risico's van dien...

Schrijver: Barry Eisler
Oorspronkelijke titel: The God's eye view
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045208572
Uitgever: Karakter

John RainSolo
John Rain: ex-CIA-agent van Japans-Amerikaanse afkomst. Zijn echte naam: Fujiwari Junichi. Zijn beroep: huurmoordenaar, gespecialiseerd in 'dood door natuurlijke oorzaak'. Hij is keihard, heeft alles gezien en verbaast zich nergens meer over. Zijn opdrachtgevers kent hij niet en ze interesseren hem niet. Wanneer Rain de opdracht krijgt een hoge Japanse regeringsambtenaar te doden, schakelt hij met een minicomputer diens pacemaker uit. De man bezwijkt midden in een drukke trein aan een hartaanval. Normaal gesproken zou zo'n routineklus voor Rain hiermee afgedaan zijn, maar als hij wegloopt ziet hij een man de zakken van het slachtoffer doorzoeken. Is het een ordinaire dief of is er meer aan de hand? Het slachtoffer was onderminister van een departement dat berucht is om het vullen van zowel de eigen zakken als die van de Japanse maffia. Rain vermoedt dat zijn opdrachtgevers hem niet alles verteld hebben en dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld. Van huurmoordenaar wordt Rain plotseling doelwit. Hij weet niet wie zijn vijanden zijn, maar wel dat hij verstrikt is geraakt in een complot dat tot ver buiten de Japanse grenzen reikt...
Schrijver: Barry Eisler
Oorspronkelijke titel: Rain fall
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-229-8637-3
Uitgever: Bruna
Ondergronds
John Rain is een ex-CIA-agent van Japans-Amerikaanse afkomst. Zijn echte naam: Fujiwara Junichi. Zijn beroep: huurmoordenaar, gespecialiseerd in 'dood door natuurlijke oorzaak'. Na een reeks moordaanslagen zit zowel de Amerikaanse als de Japanse veiligheidsdienst Rain op de hielen. Om aan hen te ontkomen zet hij zijn eigen dood en begrafenis in scène. Rains voornemen om ergens in Japan onder te duiken en een rustig, anoniem bestaan te leiden, is geen lang leven beschoren. Tatsu, het hoofd van de Keisatsucho, de Japanse FBI, komt hem op het spoor en eist een dienst van hem. Als John Rain zijn anonimiteit wil behouden, zal hij moeten instemmen. Door de opdracht komt Rain terecht in de broeierige onderwereld van Tokyo. Het is slechts het begin van een reeks gebeurtenissen met verstrekkende gevolgen. Hij weet dat hij genadeloos gemanipuleerd wordt, maar door wie precies en waarom? Rain vertrouwt niemand meer. Zelfs zijn enige vriend en handlanger dreigt hem in een dodelijke hinderlaag te lokken...
Schrijver: Barry Eisler
Oorspronkelijke titel: Hard rain
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-229-8641-1
Uitgever: Bruna
Sluipmoord
Hij leeft in de schaduw, onopvallend, buiten het gezichtsveld van de politie. Een mysterieuze huurmoordenaar, ongrijpbaar en uitermate dodelijk. Wanneer er zaken buiten de wet om moeten worden geregeld, wordt zijn hulp ingeroepen vanwege zijn unieke signatuur: zijn slachtoffers lijken een natuurlijke dood te zijn gestorven. Zijn naam is John Rain. Maar John Rain is niet langer onzichtbaar... In een adembenemend kat-en-muisspel dat van de betoverende stranden van Rio naar de fonkelende casino's van Macao voert en naar de achterafstraatjes van Hongkong en Kowloon, krijgt John met zijn gevaarlijkste tegenstander tot nu toe te maken. Een meedogenloze wapenhandelaar die terroristische organisaties in Zuidoost-Azië bevoorraadt, moet worden geëlimineerd. Maar John is niet de enige die op deze prooi jaagt, ook de mooie Delilah heeft het op hem voorzien.
Schrijver: Barry Eisler
Oorspronkelijke titel: Rain storm
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-229-8751-5
Uitgever: Bruna
Schaduwleven
Iemand vermoorden is niet het moeilijkst, een aap kan het nog, daar hoef je niet eens een mens voor te zijn. Nee echt, iemand doden is nog het makkelijkst. Maar dicht bij het doelwit komen, zonder sporen na te laten, dat vergt wel enig talent. Als John Rain vanwege zijn specialisatie - een moord op een natuurlijke dood laten lijken - benaderd wordt door de Israëlische inlichtingendienst Mossad om de levensgevaarlijke bomexpert Manny Lavi uit de weg te ruimen, overtreedt hij zijn eigen regels. Hij kijkt zijn doelwit in de ogen en komt daarmee te dichtbij. Op hetzelfde moment komt Lavi's zoontje binnen en is het onmogelijk voor Rain om Lavi te vermoorden. Het voorval dwingt hem na te denken over zijn beroep. Hanteert hij de katsujinken, het zwaard van de gerechtigheid dat leven schenkt, of de setsuninto, het zwaard dat het leven neemt? Toch zal hij de klus moeten afmaken, want de Mossad heeft hem de mislukte moordpoging op Lavi niet in dank afgenomen. De aantrekkelijke Mossad-agente Delilah, met wie John eerder heeft samengewerkt, krijgt de opdracht hem in de val te lokken...
Schrijver: Barry Eisler
Oorspronkelijke titel: Killing rain
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-229-8839-8
Uitgever: Bruna
Dubbelblind
Net wanneer John Rain van plan is eindelijk te stoppen met zijn werk als huurmoordenaar, komt hij erachter dat hij een kind heeft bij Midori, zijn voormalige geliefde. Hij overvalt haar met een bezoek, maar omdat zij in de gaten wordt gehouden door Johns vijanden brengt hij haar, hun kind en zichzelf in gevaar. Om hen te beschermen zal John zijn tegenstanders zo snel mogelijk moeten opsporen om ze voorgoed uit de weg te ruimen.
Schrijver: Barry Eisler
Oorspronkelijke titel: The last assassin
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-229-9385-9
Uitgever: Bruna


Schuilplaats
John Rain probeert al een tijdje uit het leven van huurmoordenaar te stappen en dat lijkt te gaan lukken. Maar dan krijgt hij een telefoontje van de onbetrouwbare CIA-detective Jim Hilger: 'We hebben je vriend Dox.' Als Rain niet doet wat ze willen, zullen ze zijn vriend ombrengen. Van Bali naar Amsterdam en Rotterdam, en van Parijs naar New York en Vietnam moet Rain een laatste gevecht aangaan: met zijn leeftijd, zijn vijanden en vooral met de moordenaar in zichzelf.
Schrijver: Barry Eisler
Oorspronkelijke titel: Requiem for an assassin
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-229-9384-2
Uitgever: Bruna