Boekenplank:
Kies

Boeken van Tom Wood

Meer over Tom Wood

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1978

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Tom Wood


Victor

  1. De jager - The hunter
  2. De vijand - The enemy
  3. Het spel - The game
  4. Een oude vijand - Better off dead

gedetailleerd overzicht

VictorDe jager
Victor is een freelancer, een professional, een killer - de beste die er is. Hij is ijskoud, efficiënt en trefzeker. Hij leeft alleen, hij werkt alleen en niemand kent zijn achtergrond of zijn echte naam. Voor hem is iedere opdracht een zuiver zakelijke transactie: hij schakelt het doelwit uit en hij krijgt betaald, klaar.

Wanneer hij in Parijs is om een routineklus op te knappen voor een anonieme klant, loopt hij in een hinderlaag en moet hij ineens vechten voor zijn eigen leven, een rol die volkomen nieuw voor hem is. Hij heeft geen idee wie zijn vijanden zijn, maar één ding is zeker: ze deinzen nergens voor terug.

Victor slaat op de vlucht door Europa terwijl de autoriteiten hem proberen te dwarsbomen en hij op de hielen wordt gezeten door huurmoordenaars en geheime diensten. Maar Victor is geen gemakkelijk doelwit, en hij is minstens zo meedogenloos als zijn achtervolgers. Hij zal niet rusten voor hij weet wie er tegen hem samenspannen...
Schrijver: Tom Wood
Oorspronkelijke titel: The hunter
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022553985
Ebook: 9789460231520
Uitgever: Boekerij
De vijand
Victor is als huurmoordenaar de allerbeste in zijn vak. Door omstandigheden moet hij nu voor de CIA werken en dat gaat hem niet makkelijk af. Als een mislukte missie uitmondt in een uiterst chaotische situatie tussen twee internationale wapenhandelaren, begint Victor zich te realiseren dat zijn nieuwe bazen wellicht niet het beste met hem voorhebben.

Hij moet drie moorden plegen, maar na elke aanslag raakt hij dieper in een samenzwering verwikkeld die maakt dat hij iedereen begint te wantrouwen. En dan met name de mensen die aan zijn kant horen te staan…

Victor realiseert zich te laat dat hij een pion is geworden in een spel dat hij niet van plan was te spelen. Want hij is niet langer de jager, maar de prooi.

Schrijver: Tom Wood
Oorspronkelijke titel: The enemy
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022580219
Ebook: 9789402308891
Uitgever: Boekerij
Het spel
Victor is een freelancer, een professional, een killer - de beste die er is. Hij is ijskoud, efficiënt en trefzeker. Hij leeft alleen, hij werkt alleen en niemand kent zijn achtergrond of echte naam. Voor hem is iedere opdracht een zuiver zakelijke transactie: hij schakelt het doelwit uit en hij krijgt ervoor betaald.

Victor bevindt zich in het zinderende Algiers, waar hij een andere huurmoordenaar om moet brengen. Na het volbrengen van zijn missie staat de CIA bij hem op de stoep met een nieuwe opdracht. Hij moet zich voordoen als de vermoorde huurmoordenaar om zo achter de identiteit van diens volgende slachtoffer te komen.

Dit ontketent een ware wedloop die hem door heel Europa voert en hem uiteindelijk in Rome doet belanden. Daar moet hij met een groep huurlingen samenwerken. Victor staat voor een onmogelijke keuze: doen wat juist is of het enige opofferen waar hij om geeft: zijn eigen leven.
Schrijver: Tom Wood
Oorspronkelijke titel: The game
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022582848
Ebook: 9789402310719
Uitgever: Boekerij
Een oude vijand

Hij is een beruchte huurmoordenaar. Maar dit keer moet hij juist een leven redden.

Victor is een freelance huurmoordenaar, een professional, een killer - de beste die er is. Hij is ijskoud, efficiënt en trefzeker. Hij leeft alleen, werkt alleen en niemand kent zijn achtergrond of echte naam. Voor hem is iedere opdracht een zuiver zakelijke transactie: hij schakelt het doelwit uit en krijgt daarvoor betaald.

Maar nu wordt het wel erg persoonlijk: een oude vriend vraagt Victor om hulp. Niet om te moorden, maar om te beschermen. Norimov is een Russische gangster die wel gewend is aan doodsbedreigingen, maar nu is zijn dochter Gisele in gevaar. Een complicerende factor is dat Gisele spoorloos is. Als Victor haar eindelijk weet te vinden, blijkt dat nog maar het begin van de problemen.

Opgejaagd door de straten van Londen moet Victor alles op alles zetten om Gisele te beschermen, want dit is niet zomaar een bodyguardklusje: Gisele is achter een groot geheim gekomen dat haar niet alleen háár leven kan kosten, maar iedereen met wie ze ooit in contact is geweest. En wat Victor ook doet, hun vijanden komen steeds dichterbij.

Schrijver: Tom Wood
Oorspronkelijke titel: Better off dead
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022586570
Ebook: 9789402312768
Uitgever: Boekerij