Boekenplank:
Kies

Boeken van Ryan David Jahn

Meer over Ryan David Jahn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1979

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ryan David Jahn


Overzicht

  • De gloed van geweld - Acts of violence
  • Zelfkant - Low life

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe gloed van geweld
Katrina Marino staat op het punt het slachtoffer te worden van één van Amerika's meest beruchte moordenaars aller tijden... Dit is haar verhaal en dat van haar moordenaar.

Het is tevens het verhaal van Katrina's buren, die getuige waren van de moord op haar: de doodsbange Vietnamveteraan, de vrouw die denkt dat ze de dood van een kind op haar geweten heeft, en haar man, die alles op het spel zet om haar naam te zuiveren.

Schokkend, rauw, maar ook vol woede en mededogen: een literaire thriller van een ongelooflijk nieuw talent, prachtig en filmisch geschreven. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal in het New York van de jaren zestig.
Schrijver: Ryan David Jahn
Oorspronkelijke titel: Acts of violence
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026128349
Ebook: 9789026128356
Uitgever: De Fontein
Zelfkant

Een nieuwe identiteit aannemen is lastiger dan hij zich had voorgesteld...

Wanneer einzelgänger Simon Johnson in het donker wordt aangevallen in zijn vervallen flat in LA, weet hij dat hij óf moet terugvechten, óf vermoord zal worden. Hij vecht, en wanneer hij na afloop het licht aandoet, realiseert Simon zich twee dingen, 1: zijn aanvaller is dood; 2: de man die daar dood op de grond ligt, lijkt als twee druppels water op hem.

In de dagen die volgen zal Simons eenzame leven er totaal anders uit gaan zien. Hij besluit het leven van de man die nu onder veertig liter ijs in zijn badkuip ligt te gaan leiden en geeft zich uit voor Jeremy Shackleford, (schijnbaar) gelukkig getrouwd wiskundeleraar. Het lukt hem iedereen erin te luizen, Shacklefords collega's en zelfs zijn mooie vrouw.

Wanneer er echter mysterieuze boodschappen op de muren van Simons flat verschijnen, realiseert hij zich dat het afschudden van zijn eigen identiteit lastiger is dan hij zich had voorgesteld. Wanneer de verschillen tussen de levens van de beide mannen steeds duidelijker worden en het ijs begint te smelten, stapelen de gebeurtenissen zich op een steeds catastrofalere manier op.

Schrijver: Ryan David Jahn
Oorspronkelijke titel: Low life
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026128363
Ebook: 9789026128370
Uitgever: De Fontein