Boekenplank:
Kies

Boeken van Matthew Betley

Matthew Betley is afgestudeerd in psychologie met minors in politieke wetenschap en sociologie. Vijf jaar na zijn afstuderen sloot hij zich aan bij het Korps Mariniers waarmee hij 10 jaar lang op diverse missies is geweest, onder andere in Djibouti en Irak.

Meer over Matthew Betley

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Matthew Betley


Overzicht

Overmacht

Logan West ligt half bewusteloos van de drank op de vloer van zijn deprimerende appartement en lijkt een makkelijk doelwit voor de indringers die zijn huis doorzoeken. Maar zelfs met een kater is West een niet te onderschatten tegenstander. Als hij na een korte uitbarsting van geweld in een impulsieve bui de telefoon opneemt, zet hij een reeks gebeurtenissen in gang die niemand had kunnen voorzien: een tot dan toe onbekende organisatie zoekt in Irak naar een voorwerp dat het middelpunt vormt van een allesverwoestende aanval in het Midden-Oosten. Een aanval die de VS op ramkoers met Iran zal brengen.

Logan, ex-officier bij de Mariniers, wordt door de FBI ingelijfd als 'consultant' als deel van een taskforce om de dreiging tegen te houden. Van de Midwest tot aan de drugsvilla's van Noord-Mexico en de door oorlog verscheurde Anbar-regio in Irak: de actie is non-stop. De groep FBI-contractors moet het opnemen tegen de grootste groep huurlingen die ze ooit hebben gezien, wiens eigenaar een diepgewortelde haat tegen de VS voelt.

Intussen vecht Logan tegen zijn drankprobleem en zijn eigen demonen, namelijk een hinderlaag in Falluja die zijn Force Recon-eenheid bijna volledig uitroeide en jaren later op het punt staat om alles dat van waarde is in zijn leven te vernietigen.

Schrijver: Matthew Betley
Oorspronkelijke titel: Overwatch
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045208107
Ebook: 9789045208206
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers