Boekenplank:
Kies

Boeken van Jack Coughlin

Meer over Jack Coughlin

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966


Sniper

  1. Kill zone - Kill zone
  2. Onder schot - Dead shot
  3. Zuiver schot - Clean kill
  4. Dodelijk bedrog - Act of treason
  5. Het doolhof - Running the maze
  6. Het doelwit - On scope
  7. Zwarte Cobra - Night of the cobra
  8. 100% Focus - In the crosshairs

gedetailleerd overzicht

SniperKill zone
Een Amerikaanse generaal wordt in het Midden-Oosten gevangengenomen door terroristen die hem binnen enkele dagen dreigen te onthoofden. Vlak voordat het zwart voor zijn ogen wordt, hoort hij zijn gijzelaars tot zijn verbijstering Amerikaans-Engels spreken. Wie zouden het in vredesnaam kunnen zijn?

Kyle Swanson, de beste sluipschutter van het Korps Mariniers dobbert tijdens een vakantie op een jacht in de Middellandse Zee als hij de opdracht krijgt een missie op te zetten om de generaal in veiligheid te brengen. Maar wanneer Swanson en zijn Mariniers zich voorbereiden om in de Syrische woestijn te landen, vliegen ze in een hinderlaag. Hoe had de vijand van de missie kunnen weten als die alleen bekend was bij een aantal hooggeplaatste Amerikaanse officiers?

Nu moet Swanson, de enige overlevende van zijn missie, het duistere hart van de woestijn betreden om zijn missie te volbrengen. Algauw stuit hij op de meest gevaarlijke vijand die hij maar kon treffen: Amerikaanse landgenoten. Het lot van de gegijzelde Amerikaanse generaal ligt in handen van sluipschutter Swanson.
Schrijver: Jack Coughlin
Oorspronkelijke titel: Kill zone
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789045211626
Uitgever: Karakter
Onder schot
In de Green Zone van Bagdad wordt een Iraakse wetenschapper vermoord als hij op het punt staat informatie te onthullen over een gruwelijk chemisch wapen dat na de val van Saddam Hoessein in het geheim verder werd ontwikkeld.

De dader is een mysterieuze sluipschutter met de naam Juba, getraind door de Britten, maar nu vecht hij voor een terroristisch meesterbrein. Wanneer Juba het nieuwe wapen test en honderden mensen vermoordt in Londen, wordt zijn oude rivaal Kyle Swanson aangewezen om Juba op te sporen.

Het ontstaan van een nieuw internationaal terreurbewind kan enkel en alleen een halt worden toegeroepen door een confrontatie tussen de twee beste scherpschutters ter wereld, een duel waarin degene die het eerst vuurt wint. Doorgaans...                
Schrijver: Jack Coughlin
Oorspronkelijke titel: Dead shot
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789045211633
Uitgever: Karakter
Zuiver schot
In Zuiver schot richt Kyle Swanson zich deze keer op een schimmige groep terroristen waarvan de hebzucht en wreedheid geen grenzen kent. Maar hun ambitie brengt ze precies op de plek waar ze beslist niet willen zijn: in het vizier van Kyle Swanson.

 In een kasteel uit de 15e eeuw, vlak buiten Edinburgh in Schotland, staat Sir Geoffrey Cornwell op het punt om een ongekende stap richting vrede in het Midden-Oosten te zetten. Prins Abdullah van Saoedi-Arabië en de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken hebben toegestemd om een vredesverdrag te tekenen. Vlak voor de plechtigheid gebeurt het ondenkbare: een raketinslag doodt de Israëlische minister en verwondt Cornwell en de prins.

Gunnery Sergeant Kyle Swanson is in de stoffige, verraderlijke bergen van Pakistan als hij opgeroepen wordt. Hij vertrekt naar Groot-Brittannië, waar hij nog net op tijd aankomt om een volgende aanslag op de prins te verijdelen. De aanvallers komen uit het Midden-Oosten maar zijn niet verbonden aan Al Qaida. Een groep terroristen heeft hen ingehuurd met als doel de enorme olievoorraden van Saoedi-Arabië voor zichzelf te houden, koste wat het kost.

Intussen verschijnt Juba – de aartsvijand van Swanson - weer op het toneel, vastberaden om Swanson te vermoorden, zoals deze dat bijna bij hem deed.

Schrijver: Jack Coughlin
Oorspronkelijke titel: Clean kill
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789045209395
Uitgever: Karakter
Dodelijk bedrog
Gunnery Sergeant Kyle Swanson en zijn oogverblindende vriendin, CIA-agente Lauren Carson, zijn samen op een missie in de hoofdstad van Pakistan, Islamabad.

Tijdens een gevaarlijke aanval op twee talibanstrijders wordt Kyle overmeesterd en gevangengenomen. Lauren wordt er intussen door haar eigen mensen van beschuldigd dat ze een dubbelspion is. Ze moeten vrezen voor hun leven en de enige die kan helpen, is de man die hen op deze levensgevaarlijke en ultrageheime missie heeft gestuurd.

Zijn naam is Jim Hall. Een legendarische CIA-agent, de mentor van Kyle, de baas en ex-lover van Lauren. Maar wat niemand binnen de CIA weet, is dat Hall zich van de VS heeft afgekeerd en voor grof geld staatsgeheimen verkoopt aan een wrede Pakistaanse warlord.
Schrijver: Jack Coughlin
Oorspronkelijke titel: Act of treason
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045213231
Uitgever: Karakter
Het doolhof
In de nasleep van allesvernietigende overstromingen ontdekt een dokter op hulpmissie in Noordoost-Pakistan de overblijfselen van een ingestorte brug, die hem doet denken aan een brug vlak bij het huis in Ohio waarin hij is opgegroeid. Glimlachend maakt hij met zijn smartphone een foto om naar zijn zus te sturen, terwijl hij met heimwee aan thuis denkt.

Slechts een paar seconden later is hij dood, net als alle andere leden van zijn team. Zijn zus Beth Ledford, een Coast Guardsniper, vermoedt dat het antwoord op de mysterieuze dood van haar broer ergens in de foto verstopt zit. Niemand gelooft haar, totdat ze Kyle Swanson en het geheime Special Operations-team - dat onder de naam Task Force Trident opereert - ontmoet. Samen met Kyle reist Beth naar Pakistan om de dood van haar broer te onderzoeken, maar wat ze ontdekken is schokkender dan ze hadden kunnen denken.

Het geheim achter de moord op het team dokters is nauwelijks te bevatten en is de allerlaatste wanhoopspoging van Al Qaida en de Taliban om de geallieerde troepen te verslaan. De twee snipers richten hun vizier op één man, een Amerikaanse diplomaat die het grootste obstakel vormt voor de overwinning in de strijd tegen terreur. De enige vraag is: wie van hen weet het eerste de trekker over te halen?
Schrijver: Jack Coughlin
Oorspronkelijke titel: Running the maze
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045211800
Uitgever: Karakter


Het doelwit
Terwijl de VS er koortsachtig alles aan doet om te voorkomen dat een mysterieuze alliantie van islamitische bankiers de EU ontwricht en een bijna failliet Spanje in hun macht krijgt, vallen gewapende terroristen het Amerikaanse consulaat in Barcelona binnen en vermoorden zonder mededogen de daar aanwezige zes U.S. Marines.

Washington is uit op wraak en stuurt onmiddellijk het geheime black ops Task Force Trident om de verantwoordelijken op te jagen en te doden. Gunnery Sergeant Kyle Swanson, een van de beste snipers ter wereld, krijgt de missie om mee te gaan. Zijn missie: de terroristen opjagen en onschadelijk maken.

Intussen oefent de Algerijnse bankier Yanis Rebiane druk uit op Spanje om zijn plan zo snel mogelijk geaccepteerd te krijgen, terwijl zijn moordlustige zoon Djahid in de VS iedereen om het leven brengt die volgens Rebiane ook maar de minste bedreiging vormt voor de radicalisering van Spanje. Zodra hij achter het bestaan van Swanson komt, worden Djahid en Kyle doodsvijanden.

Een welgemikt schot zal het lot van Spanje, de NAVO en de EU bezegelen. Kyle Swanson moet alles op alles zetten om als winnaar uit deze strijd te komen en te voorkomen dat hij zelf in het vizier terechtkomt van zijn wreedste tegenstander tot nu toe

Schrijver: Jack Coughlin
Oorspronkelijke titel: On scope
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045208374
Uitgever: Karakter
Zwarte Cobra
Kyle Swanson, een van de beste scherpschutters van Amerika, was een veelbelovende jonge marinier toen hij tijdens een gevaarlijke vredesmissie in Mogadishu de ‘Cobra’ gevangennam. Het werd het begin van een levenslange bloedvete.

Twintig jaar later werkt Kyle Swanson voor de CIA. De Cobra komt op vrije voeten en ontpopt zich tot een uiterst efficiënte moordmachine, die nog altijd een grenzeloze haat koestert jegens Swanson. Om zijn ware doelwit uit de tent te lokken, ontketent de Cobra een terreurcampagne in de Verenigde Staten en valt hij het op een na grootste winkelcentrum van het land aan. Kyle Swanson vormt een team met FBI-agent Lucky Sharif, samen moeten ze het opnemen tegen terroristen binnen en buiten Amerika om Swansons oude vijand tot staan te brengen.

De Cobra trekt zich terug in Somalië, waar hij op het punt staat een machtige krijgsheer en leider van de bloeddorstige terreurgroep Al Shabaab te worden. Om hem tegen te houden, moet Swanson terugkeren naar de levensgevaarlijke straten van Mogadishu, waar hij niet alleen zijn persoonlijke trauma’s moet overwinnen, maar het ook tegen de Cobra moet opnemen, die hem in een hinderlaag wil laten lopen...

Schrijver: Jack Coughlin
Oorspronkelijke titel: Night of the cobra
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045208169
Uitgever: Karakter
100% Focus

De CIA wordt aangevallen en Kyle Swanson ook. De onderscheiden voormalig sergeant artillerie bij de marine overleeft ternauwernood twee aanslagen. Tijdens de uitvaart van een vriend blaast een terrorist het graf op. Een week later overleeft hij ternauwernood een aanslag met een handgranaat in Berlijn. Swanson wordt gevraagd om samen met de ervaren agent Luke Gibson uit te zoeken wie hierachter zit. Het Congres in Washington wordt verteld dat Swanson is ontspoord, dat zijn particuliere werkgever corrupt is en dat de CIA niet meer kan worden vertrouwd.

Swanson en Gibson zijn al snel op het spoor van Nicky Marks, oud-sniper van de CIA. Deze voormalig scherpschutter blijkt de meedogenloze spil in een wereldwijd drugsimperium te zijn. Het brengt hen naar de papavervelden in Afghanistan en de jungles van Zuidoost-Azië. Swanson schakelt ook een geheime partner in: de adembenemende weduwe van de vriend wiens graf in Mexico werd ontheiligd, voormalig commando en scherpschutter Beth Ledford, die haar eigen agenda heeft om haar echtgenoot te wreken. In het heetst van de strijd moet Swanson beslissen of hij zijn partner vertrouwt, en zo ja, welke.

Schrijver: Jack Coughlin
Oorspronkelijke titel: In the crosshairs
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045212395
Uitgever: Karakter