Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrew Britton

Andrew Britton is geboren in Engeland, maar zijn familie verhuisde naar de Verenigde Staten toen hij 7 jaar oud was. Na de middelbare school diende Britton drie jaar in het leger en was hij onder meer in Korea gestationeerd. Na zijn militaire dienst ging hij economie en psychologie studeren aan de University of North Carolina. Hij verkocht zijn eerste boek toen hij 22 jaar was. Britton stierf onverwacht op 27-jarige leeftijd aan een niet-gediagnosticeerde hartaandoening. Hij liet veel manuscripten achter waardoor zijn werk ook na zijn dood nog gepubliceerd is.

Meer over Andrew Britton

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1981 / Overleden: 2008

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Ryan Kealey

  1. De Amerikaan - The American
  2. De moordenaar - The assassin

gedetailleerd overzicht

Ryan KealeyDe Amerikaan
Op 33-jarige leeftijd heeft Ryan Kealy meer bereikt in het leger en bij de CIA dan de meeste mannen in hun hele leven proberen te bereiken. Hij heeft de donkere kanten van het leven en de wereld gezien en mag zich gelukkig prijzen dit allemaal te hebben overleefd.

De CIA laat hem echter weinig tijd om over deze verschrikkingen heen te komen. Ryan wordt ingezet om een voormalige Amerikaanse soldaat, Jason March, te bestrijden die zich heeft aangesloten bij een netwerk van terroristen in het Midden-Oosten. March een genadeloze moordenaar moet tot staan worden gebracht, voordat hij in staat wordt gesteld Amerika te vernietigen.

Kealy vormt een duo met de mooie Britse Naomi Kharmai. Ryan neemt zich voor om zonodig alle regels te negeren om zijn voormalige leerling op te sporen. March slaagt erin Kealy een stap voor te blijven en maakt er dan ook een persoonlijke vete van. Wanneer alles voorbij lijkt te zijn gaat March op zoek naar Ryan's vriendin...
Schrijver: Andrew Britton
Oorspronkelijke titel: The American
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789085690313
Uitgever: Elbertinck
De moordenaar
Bij de herdenking van 9/11 in New York, tikt de tijdbom onder een nieuwe, angstaanjagende terroristische aanslag...

Er is een jaar verstreken, sinds Ryan Kealey in Washington de moord op de wereldleiders van de drie grote naties heeft weten te voorkomen. Nu staat hij op het punt een sleutelrol te gaan spelen in een onwaarschijnlijk gevaarlijk spel.

Kealey's tegenstander, William Vanderveen, bezit een wapen met een allesvernietigende kracht, gestolen in het door oorlog verscheurde Irak. Hij wordt geholpen door een hooggeplaatste beveiligingsagent. Zelfs de gangen van het CIA-gebouw zijn niet langer veilig voor spionage en verraad.

Kealey en zijn compagnon Naomi Kharmai verdenken de mensen die ze het meest vertrouwden, in hun race tegen de klok. Zullen ze op tijd zijn om de puzzelstukken in elkaar te schuiven?
Schrijver: Andrew Britton
Oorspronkelijke titel: The assassin
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789085690399
Uitgever: Elbertinck