Boekenplank:
Kies

Boeken van Drew Chapman

Meer over Drew Chapman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


De Onzichtbare Oorlog / Garrett Reilly

  1. Ondergronds - The pattern of fear / The ascendant
  2. De illusionist - The king of fear
De Onzichtbare Oorlog / Garrett Reilly

gedetailleerd overzicht

De Onzichtbare Oorlog / Garrett ReillyOndergronds
Tussen de beurscijfers die continu omhoogschieten en dan weer zakken, blijkt een angstwekkende waarheid besloten te zitten: Amerika ligt onder vuur. De regering, de economie, de hele Amerikaanse samenleving is het doelwit van een meedogenloze vijand... alleen niemand weet het. Behalve één man.

Garrett Reilly heeft oog voor cijfers. Hij ziet patronen en cijferreeksen die niemand anders ziet, en dankzij de gave is zijn ster rijzende op Wall Street. Maar als hij in de gaten krijgt dat 200 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties te koop wordt aangeboden tegen belachelijke prijzen, maakt zijn talent hem de meest gezochte man ter wereld.

Het Amerikaanse leger wil hem inlijven vanwege zijn bijzondere kwaliteiten. Ze hebben iemand nodig die hen leidt in een onzichtbare oorlog, die wordt gestreden op het duistere slagveld van de cybernetica en waar economisch, psychologisch maar ook fysiek geweld niet geschuwd wordt. En ze verzamelen een team van whizzkids en wonderkinderen om hem heen om te helpen.

Garrett en zijn team ontdekken dat China achter de aanvallen zit, en de oorlogsdreiging stijgt al snel naar een kritiek punt. Maar om de aanval tegen te kunnen houden, is het essentieel om erachter te komen wat hun beweegredenen precies zijn. Als Garrett en zijn team daarin gedwarsboomd worden, gaan ze ondergronds en proberen ze, terwijl de politie, agenten van de geheime dienst en een terroristencel hen proberen op te sporen en uit te schakelen, hun missie alsnog tot een goed eind te brengen.

Schrijver: Drew Chapman
Oorspronkelijke titel: The pattern of fear / The ascendant
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045205144
Ebook: 9789045206943
Uitgever: Karakter
De illusionist
De wereldeconomie staat op instorten en er is maar één man die dat kan voorkomen...

Garrett Reilly ziet als enige wat anderen niet zie: cijfers, patronen en een land aan de rand van de afgrond. Danzij zijn talent heeft hij ternauwernood weten te voorkomen dat een grootschalig internationaal conflict uitbrak. Dat heeft er echter ook voor gezorgd dat hij een gezochte man is geworden; zowel door terroristische groeperingen als door de Amerikaanse regering.

Reilly ontdekt een serie gebeurtenissen die zouden kunnen leiden tot een verschrikkelijke ramp; een kwaadaardige code die ver weggestopt zit in het Amerikaanse banksysteem zou dan de kracht hebben om sociale en economische structuren die het land overeind houden in een klap weg te vagen. Banken zouden hun deuren moeten sluiten, er zouden lange rijen ontstaan bij pompstations, winkelschappen zouden leeg raken en totale chaos zou binnen een paar dagen uitbreken.

Reilly en zijn ondergrondse team komen opnieuw samen om vijandige aanvallen van verschillende kanten af te slaan: een gehavend Rusland dat erop gebrand is zijn instortende rijk op de been te houden, een cybergenie dat het op Reilly gemunt heeft, en een femme fatale die alles op alles zet om een nieuwe wereldorde te stichten.

Door internationale cyberdreigingen moet Reilly met alle risico's van dien vertrouwen op de mensen om hem heen, zelfs als hij steeds meer redenen heeft om aan hun betrouwbaarheid te twijfelen. Er is maar een klein zetje nodig om een kaartenhuis te doen instorten.

Schrijver: Drew Chapman
Oorspronkelijke titel: The king of fear
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045211930
Ebook: 9789045209043
Uitgever: Karakter