Boekenplank:
Kies

Boeken van David Ignatius

David Ignatius is journalist en schrijver.

Meer over David Ignatius

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De journalist - A firing offence
  • Het Suleiman spel - Body of lies
  • Het Teheran Project - The increment
  • In het web van de angst - The bank of fear
  • Siro - Siro

Dubbel uitgegeven titels

  • Killer instinct - zie In het web van de angst
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe journalist
In Washington wordt in tegenwoordigheid van honderden collega's van de New York Mirror, van hoog tot laag, de uitvaartplechtigheid gehouden van Arthur Bowman, een oude rot in het krantenvak die, op pad voor de Mirror, in China op gewelddadige wijze om het leven is gekomen.

De enige die de ware omstandigheden van zijn dood kent, is collega-journalist Eric Truell, die bij hem was toen hij stierf. Truell weet dat hij zijn collega's nooit op de hoogte zal kunnen brengen van wat er werkeljk gebeurd is.

Twee jaar voor Bowmans gewelddadige dood krijgt Truell van een CIA-agent belastende informatie over Bowman. Bowman zou zijn ingehuurd door de Franse inlichtingendienst in de strijd tussen Amerika en Frankrijk om de deal van de eeuw, een miljardencontract met China op het gebied van communicatie, in de wacht te slepen.

Als Truell Bowman met deze informatie confronteert, ontkent deze voor de Franse inlichtingendienst te werken en laat doorschemeren dat juist de CIA hem in de strijd wilde gebruiken.

Truell ruikt een primeur en gaat op onderzoek uit, een onderzoek dat zowel voor Amerika als voor Frankrijk verstrekkende gevolgen kan hebben.
Schrijver: David Ignatius
Oorspronkelijke titel: A firing offence
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789026974632
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het Suleiman spel
Het kostte bijna een maand om het goede lichaam te vinden. Roger Ferris had wel heel speciale wensen. Hij wilde een man van een jaar of dertig, fysiek fit, bij voorkeur blond maar in ieder geval met een Europees uiterlijk. Iemand zonder zichtbare sporen van ziekte of geestelijk trauma. En zeker geen schotwonden. Dat zou het later alleen maar gecompliceerder maken.

Roger Ferris, een van de topagenten van de CIA in de 'war on terror' wordt met een speciale missie naar Jordanië gestuurd. Tot op heden is namelijk niemand erin geslaagd Suleiman te vangen, de moslimterrorist die achter bloedige aanslagen over de gehele wereld zit. Hij verschuilt zich diep in de woestijn en is onzichtbaar voor alle geheime diensten.

Het spel dat Ferris bedenkt, is hetzelfde dat de Britten tijdens het Rommel-offensief in Noord-Afrika toepasten. Hij laat een lijk achter met documenten die moeten wijzen op infiltratie van een spion binnen de vijandelijke gelederen.

Alles lijkt goed te gaan, totdat de opzet zich tegen Ferris dreigt te keren en in de Palestijnse gebieden zijn vriendin wordt gekidnapt. Zijn enige hoop is de directeur van de geheime dienst van Jordanië, maar kan hij die vertrouwen? Ferris begint te vermoeden dat hij zelf verstrikt is geraakt in het dodelijke web van Al Qaida...
Body of Lies - 2008
Regisseur: Ridley Scott
Cast: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Carice van Houten, e.a.
Schrijver: David Ignatius
Oorspronkelijke titel: Body of lies
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026123917
Uitgever: De Fontein
Het Teheran Project
Het hoofd van de Midden-Oosten-afdeling bij de CIA, Harry Pappas, ontvangt totaal onverwacht een e-mail uit Teheran: uit onvrede met het beleid van zijn regering is een Iraanse atoomgeleerde bereid de nucleaire topgeheimen van zijn land te delen met de Amerikanen.

Wanneer zou blijken dat de man de waarheid spreekt, zou het voor de CIA dé spionagecoup van de eeuw zijn, en dus begrijpt Pappas dat hij uiterst omzichtig te werk zal moeten gaan en dat het van vitaal belang is zijn bron af te schermen.

De haviken in Washington hebben inmiddels echter lucht gekregen van deze Iraanse mol en willen de informatie onmiddellijk inzetten als pressiemiddel voor de regering om de kerncentrales in Iran te bombarderen. Om zijn tegenstanders in eigen huis te misleiden wendt Pappas zich tot zijn vrienden van de Britse geheime dienst met het verzoek een commando-eenheid in Iran te droppen en de mol op te sporen.

Wat volgt is een machtsstrijd met zijn eigen regering, en op het gevaar af beschuldigd te worden van hoogverraad zet Pappas door om een dreigende kernoorlog in het Midden-Oosten te voorkomen.
Schrijver: David Ignatius
Oorspronkelijke titel: The increment
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026127076
Uitgever: De Fontein
In het web van de angst
De jonge Iraakse Lina Alwan werkt tegen haar zin als computeranaliste bij Coyote Investment, een in Londen gevestigd Iraaks bedrijf. Het gerucht gaat dat het bedrijf als dekmantel dient voor de financiële manipulaties van de Iraakse leider en dat zijn agenten iedereen zullen doden die dreigt het geheim te ontdekken dat achter de betonnen façade ligt verscholen.

Dat weerhoudt privé-detective Sam Hoffman niet om een diepgaand onderzoek in te stellen. En hoewel hij in de financiële wereld bekend staat als iemand voor wie weinig zaken geheim blijven, loopt hij bij Coyote Investments tegen een muur van zwijgen op. De Irakezen die er werken zijn te bang om te praten, wetende dat hun loslippigheid dodelijke gevolgen kan hebben voor henzelf en voor hun familie in Irak. De enige die hij kan overhalen is Lina Alwan.

Maar Hoffmanns interesse voor Lina is niet onopgemerkt gebleven en als zij ook nog uiterst gevoelige financiële informatie ontdekt, wordt zij op de dodenlijst van Bagdad gezet. Hoewel zij gedwongen is onder te duiken, weet Lina met de hulp van Sam een briljant plan te ontwikkelen om de machthebbers in haar vaderland te breken. Zij weet dat dat haar enige kans is om te ontsnappen uit het angstaanjagende web van terreur en bedrog.
Schrijver: David Ignatius
Oorspronkelijke titel: The bank of fear
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789026974649
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Siro
Het verhaal begint ruim een decennium geleden. De sjah is weggevlucht uit Iran. De Russen zijn op weg naar Afghanistan en de oude garde van de CIA trekt zich halsoverkop uit dat land terug. Te midden van deze chaos bevindt zich Anna Barnes, nieuw in het vak. Ooit studeerde zij Osmaanse geschiedenis, maar nu popelt zij om als spionne voor de CIA haar rol te spelen.

Ze wordt meteen in het diepe gegooid. In Istanbul raakt ze betrokken bij een clandestiene operatie die tot doel heeft de Sovjet-Unie te destabiliseren - een operatie die zo geheim is dat zelfs de CIA er niets van mag weten.
Schrijver: David Ignatius
Oorspronkelijke titel: Siro
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789060747582
Uitgever: Toren Boeken

Dubbel uitgegeven titelsKiller instinct
Zie voor de beschrijving van dit boek: In het web van de angst.
Schrijver: David Ignatius
Oorspronkelijke titel: zie In het web van de angst
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 8713747043224
Uitgever: The Company of Books