Boekenplank:
Kies

Boeken van Stuart Woods

Meer over Stuart Woods

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1938

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Stuart Woods


Overzicht

  • De sekte - Heat
  • Dode ogen - Dead eyes
  • Kerndreiging op zee - Deep lie
  • Onder de waterspiegel - Under the lake
  • Vlucht voor de wind - Run before the wind
  • Witte lading - White cargo

Dubbel uitgegeven titels

  • Coke - zie Witte lading
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe sekte
Het idyllische bergdorpje St. Clair, in de Amerikaanse staat Idaho, lijkt het toonbeeld van rechtschapenheid en vroomheid. Achter deze façade zijn echter duistere machten aan het werk, onder leiding van de charismatische pastor Jack Gene Coldwater.

Al jarenlang probeert justitie om Coldwater voor het gerecht te brengen, maar tevergeefs. Nu is Jesse Warden aan de beurt om een poging te wagen. Hij moet infiltreren in Coldwaters organisatie - en heeft zijn eigen redenen om tegen elke prijs in die opzet te willen slagen.

* Het Beste 176 bevat tevens de boeken Sheila van Torey Hayden, Rust in onvrede van Staf Schroeters en Geruchten van Belva Plain.
Schrijver: Stuart Woods
Oorspronkelijke titel: Heat
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: Het beste boek 176
Uitgever: Reader's Digest
Dode ogen
Chris Callaway is een rijzende ster in Hollywood. Het geluk lacht haar toe. Maar dan wordt de jonge actrice lastiggevallen door een anonieme bewonderaar, die haar overlaadt met cadeaus en liefdesbrieven.

Wanneer Chris een ongeluk krijgt en daardoor tijdelijk blind wordt, neemt de bewondering van deze anonieme fan angstaanjagende vormen aan. Zijn adoratie wordt steeds verstikkender. Niets lijkt hem te ontgaan. Hij is overal, ongrijpbaar.

Chris gaat samenwerken met de sympathieke rechercheur Jon Larsen in de hoop haar belager te ontmaskeren. Maar wie weet tot hoever de sluwheid van een psychopaat kan gaan?

* Het Beste 188 bevat tevens de boeken De kracht van het vuur van Bob Mendes, Geliefden van Susan Wilson en Het einde van het spoor van Werner J. Egli.
Schrijver: Stuart Woods
Oorspronkelijke titel: Dead eyes
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: Het beste boek 188
Uitgever: Reader's Digest
Kerndreiging op zee
Letland: Een Amerikaanse satelliet krijgt een geavanceerde Russische marinebasis in beeld.

Moskou: De marinetop schuift zijn pion, de jonge Estlander Jan Helder, naar voren. Zijn kernachtige opdracht voert hem naar de Zweedse oostkust.

Zweden: In de Zweedse wateren worden Russische onderzeeërs waargenomen.

Amerika: Kate Rule - CIA, Sovjetbureau - grijpt de afwachtende houding van haar superieuren aan om zelf op onderzoek uit te gaan.
Schrijver: Stuart Woods
Oorspronkelijke titel: Deep lie
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789022506271
Uitgever: Boekerij
Onder de waterspiegel
Journalist John Howell aanvaardt een wat schemerige schrijfopdracht en trekt zich daartoe terug in een huis aan een stuwmeer in Georgia. Howell wordt echter afgeleid wanneer hij een mysterieus verhaal hoort over een spoorloos verdwenen familie: vijfentwintig jaar geleden zou een compleet gezin met huis en haard door het stuwmeer zijn verzwolgen.

Naarmate Howell zich meer in de wonderlijke geschiedenis verdiept, voelt hij de weerstand van de plaatselijke bevolking groeien. Hij moet de degens kruisen met de sheriff, die ogenschijnlijk het een en ander te verbergen heeft, en met de machtige patriarch van de streek die zich ronduit vijandig opstelt...
Schrijver: Stuart Woods
Oorspronkelijke titel: Under the lake
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789022508138
Uitgever: Boekerij
Vlucht voor de wind
Beschrijving niet beschikbaar.

* Het Beste 112 bevat tevens de boeken Mevrouw Pollifax in China van Dorothy Gilman, De bruid van Scheveningen van Kathinka Lannoy en Hond over de vloer van Maurice Denuzière.
Schrijver: Stuart Woods
Oorspronkelijke titel: Run before the wind
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: Het beste boek 112
Uitgever: Reader's Digest


Witte lading
'Cat' Catledge heeft het goed voor elkaar: hij is steenrijk, heeft een zeewaardig jacht en tijd genoeg om met zijn vrouw en zijn dochter Jinx een zeiltocht te maken in het Caribisch gebied. Het is allemaal te mooi om waar te zijn en het noodlot slaat dan ook toe: even buiten de kust van Colombia wordt de boot geënterd door een stel moordlustige dieven. Alleen Cat overleefd het bloedbad...

Enkele maanden later, midden in de nacht, gaat de telefoon. Het enige dat Cat over de krakende gestoorde lijn hoort is 'Pappa'... en dan wordt de verbinding verbroken. Jinx?! Leeft ze nog? Wie heeft haar ontvoerd? Waar is ze?

Er is voor Cat maar één manier om op alle vragen een antwoord te krijgen. Vastbesloten om Jinx te vinden, vertrekt Cat naar Colombia - het land waar een vreemdeling die een misdaad probeert op te lossen even welkom is als een agent van de Amerikaanse narcoticabrigade...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Stuart Woods
Oorspronkelijke titel: White cargo
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022509449
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsCoke

Zie voor de beschrijving van dit boek: Witte lading.

Schrijver: Stuart Woods
Oorspronkelijke titel: zie Witte lading
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022517925
Uitgever: Boekerij