Boekenplank:
Kies

Boeken van Graham Brown

Graham Brown heeft Luchtvaartwetenschappen aan de Embry-Riddle Aeronautical University in Arizona gestudeerd en rechten aan het Arizona State College of Law. Hij heeft gewerkt als piloot, advocaat en was partner in een bedrijf voor gezondheidszorg. Toen hij besloot zich aan het schrijven te wagen, was één van zijn grote voorbeelden de bestsellerauteur Clive Cussler. Uiteindelijk schreef Brown, eerst als co-auteur, later zelfstandig, mee aan de Numa-files van Clive Cussler.

Meer over Graham Brown

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Graham Brown


Danielle Laidlaw

  1. Zwarte regen - Black rain
  2. Zwarte zon - Black sun

gedetailleerd overzicht

Danielle LaidlawZwarte regen
Danielle Laidlaw, onderzoekster bij het National Research Institute, krijgt de leiding over een team dat diep in het Amazonegebied moet doordringen. Onder bescherming van de vroegere CIA-agent Hawke en zijn huurlingen krijgt de expeditie tot doel een Mayastad te vinden die alleen in de legendes voorkomt.

Wat Danielle niet weet, is dat zij niet de eerste is die deze opdracht krijgt. Enkele weken daarvoor is het oorspronkelijke team dat erop uit was gestuurd spoorloos verdwenen. Danielle heeft ook niet te horen gekregen dat het object dat zij zoeken niet zomaar een kunstschat is, maar de sleutel tot een wetenschappelijke doorbraak die de wereld op zijn kop zal zetten.

In de ondoordringbare jungle van het Amazonegebied komen de expeditieleden in een nachtmerrie terecht. Opgejaagd door een mysterieuze indianenstam en onder de continue dreiging van een onzichtbare vijand die een spoor van toegetakelde lichamen achterlaat, gaat de groep wanhopig op zoek naar de waarheid achter een dodelijke legende. En naar het ijzingwekkende geheim dat verborgen ligt onder de oude Mayaruïnes.
Schrijver: Graham Brown
Oorspronkelijke titel: Black rain
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022995129
Ebook: 9789044965155
Uitgever: Bruna
Zwarte zon
In een vrijwel ondoordringbaar deel van het Amazonegebied doet een onderzoeksteam van het National Research Institute een opzienbarende ontdekking: een gloeiende, ovale steen die een soort elektromagnetische pulsen uitzendt. Wat de betekenis is van de steen, blijft lang onduidelijk voor teamleidster Danielle Laidlaw.

Maar dan blijken er vier van dergelijke stenen te zijn die samen een wereldramp kunnen veroorzaken. Voor Danielle en haar team begint hiermee een race tegen de klok. Bij hun zoektocht naar de andere drie stenen en daarmee de mogelijke redding van de wereld worden ze van alle kanten tegengewerkt. Want niet alleen de Russen en Chinezen hebben het op de stenen voorzien, ook de CIA zit achter het NRI-team aan...
Schrijver: Graham Brown
Oorspronkelijke titel: Black sun
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022999790
Ebook: 9789044968309
Uitgever: Bruna