Boekenplank:
Kies

Boeken van Mark Burnell

Meer over Mark Burnell

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Freak - Freak
  • Remote control - Remote control

Stephanie Patrick

  1. De ritmesectie - The rhythm section
  2. Dubbellevens - Chameleon

gedetailleerd overzicht

OverzichtFreak
Als Christian Floyd het leven redt van een vrouw die met bruut geweld is neergestoken, ontdekt hij dat hij over een mysterieuze gave beschikt.

Vanaf dat moment heeft hij geen rust meer: hij wordt benaderd door zieken, uitgebuit en achtervolgd door de media, en opgejaagd door een meedogenloze maniak die meent dat Christian de duivel is.

Uiteindelijk wordt Christian gedwongen tot een bizarre test. Maar het is de vraag of hij tijdens het gevecht tussen goed en kwaad zijn eigen leven kan redden...
Schrijver: Mark Burnell
Oorspronkelijke titel: Freak
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789055011407
Uitgever: BZZTôH
Remote control
Wanneer risico-analist Michael Rafter met de dood wordt bedreigt, slaat hij op de vlucht. Hij heeft geen idee wie hem wil vermoorden en waarom. Samen met zijn oude liefde Tracy Chen ontdekt Michael een web van samenzweringen, spionage en contraspionage die de geheime diensten van verschillende landen overstijgt.

Dan ontdekt Michael dat zijn identiteit is gestolen. Michael en Tracy moeten de waarheid vinden over de schimmige organisaties die onze levens beheersen, voordat Michaels ware identiteit van de aardbodem is verdwenen.
Schrijver: Mark Burnell
Oorspronkelijke titel: Remote control
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024531097
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Stephanie PatrickDe ritmesectie
Wraak als medicijn voor een ondraaglijk verdriet...

Twee jaar geleden is een passagiersvliegtuig onderweg van New York naar Londen neergestort boven de Atlantische Oceaan. Daarbij zijn alle inzittenden om het leven gekomen, waaronder de ouders, broer en zus van Stephanie Patrick. Zij, en met haar alle andere nabestaanden, heeft nooit beter geweten dan dat het een ongeluk was.

Jaren later krijgt Stephanie - die inmiddels een verloederd bestaan lijdt vol prostitutie, alcohol en drugs - bezoek van Keith Proctor, een journalist die een human interest verhaal moet schrijven over de nabestaanden-twee-jaar-na-dato. Althans, dat was zijn opdracht.

Tot hij werd getipt door een oud-MI5-man die hem meedeelde dat het vliegtuig niet is verongelukt, maar dat het een aanslag betrof die echter door alle internationale geheime diensten is verzwegen...

Als de waarheid tot Stephanie doordringt, maakt haar verdriet plaats voor wraakzucht. En dat valt ook de Britse spionagedienst op. Ze wordt gerekruteerd en opgeleid door een speciale afdeling van de geheime dienst om te infiltreren in de groepering die verantwoordelijk is voor de dood van haar familie. Diezelfde groepering zou meer aanslagen op de agenda hebben. En Stephanie heeft immers niets meer te verliezen...
Schrijver: Mark Burnell
Oorspronkelijke titel: The rhythm section
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022526507
Uitgever: Boekerij
Dubbellevens
Stephanie Patrick, ex-spionne in opdracht van de Britse geheime dienst, ex-undercoveragent die ooit werkte onder het alias van een Duitse terroriste, draagster van talloze namen en vele vermommingen, is nu 'in ruste'. Of toch niet? Zit een van haar vorige identiteiten achter de operaties in New York, Sarajevo en Moskou?

Konstantin Komarov, voor galg en rad opgegroeid, nu vriend van criminelen en politici en liefhebber van grote zakendeals, is een recht-door-zee-man. Of toch niet? Deze man van wie gezegd wordt dat hij onpartijdig is, wordt in zijn kantoren in New York en Moskou bezocht door mensen die geld te investeren hebben en grensoverschrijdend zaken willen doen. Komarov is alleen geïnteresseerd in legale zaken. Althans, zo lijkt het.

Tussen deze twee mensen beweegt zich Koba, het alter ego van een man die door alle veiligheidsdiensten wordt gezocht. Stephanie en Konstantin moeten kiezen: voor de klus waarvoor ze zijn ingehuurd, voor hun eigen overleven - of voor elkaar.
Schrijver: Mark Burnell
Oorspronkelijke titel: Chameleon
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022531082
Uitgever: Boekerij