Boekenplank:
Kies

Boeken van Graeme Simsion

Graeme Simsion werkte als consultant, maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. Hij is getrouwd met Anne Buist, co-auteur van Camino.

Meer over Graeme Simsion

Genre: Roman

Geboorteland: Nieuw-Zeeland

Website: Graeme Simsion


Overzicht

  • Het beste van Adam Sharp - The best of Adam Sharp

Camino

  1. Camino - Two steps forward
  2. Roadtrip - Two steps onward

Don Tillman

  1. Het Rosie project - The Rosie project
  2. Het Rosie effect - The Rosie effect
  3. Het Rosie resultaat - The Rosie result

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet beste van Adam Sharp
Na twintig jaar krijgt veertiger Adam Sharp, getrouwd en tevreden, uit het niets een bericht van zijn Eerste Echte Liefde. Samen hadden ze een fantastische tijd - hij speelde piano in een bar, zij zong - tot Adams tijd in Australië erop zat en hij terugkeerde naar Engeland.

Overvallen door nostalgie en vragen - wat als hij wél had gekozen voor haar? - beantwoordt Adam het bericht. Is er een tweede leven voor zijn eerste liefde?

Schrijver: Graeme Simsion
Oorspronkelijke titel: The best of Adam Sharp
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024573851
Ebook: 9789024573868
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

CaminoCamino

Camino van Graeme Simsion en Anne Buist is een humoristische feelgoodroman over vriendschap, familie, liefde en de grote uitdagingen van het leven. Wat maakt het leven de moeite waard? En wat is het verschil tussen het leven dat je leeft en het leven dat je kiest?

Wie kom je tegen op weg naar Santiago?

De Amerikaanse kunstenares Zoë en de Engelse ontwerper Martin zijn beiden in het schilderachtige Cluny, Frankrijk. Om een nieuwe start te maken, gaan ze - alleen - de lange weg afleggen die van Cluny naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje leidt, over de beroemde Camino de Santiago, de pelgrimsroute van Sint-Jakob.

Ze kijken ernaar uit om in de voetsporen van de pelgrims te stappen die hun al eeuwen voorgaan op de Camino. Er wordt gezegd dat de Camino je verandert. Hij geeft je de kans een nieuwe versie van jezelf te vinden. Maar kunnen deze twee heel verschillende mensen ook elkaar vinden?

* Geschreven door Graeme Simsion en Anne Buist.

Schrijver: Graeme Simsion
Oorspronkelijke titel: Two steps forward
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024579679
Ebook: 9789024579686
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Roadtrip

Op weg naar Rome verandert alles...

Drie jaar geleden liepen veertigers Zoë en Martin samen de Camino. Op zoek naar zichzelf vonden ze elkaar. Toen hield hun relatie geen stand, nu krijgen ze een tweede kans als ze Zoë’s vriendin Camille vergezellen op weg naar Rome. Camille heeft MS en wil koste wat kost de lange voettocht volbrengen.

De tocht is heel anders dan de vorige. Dit keer geen vriendelijke dorpsbewoners en lekkere maaltijden. Nee, het is ruig, het plenst in de Alpen en ze logeren vaak in ongastvrije hotels waar mensen een jachtgeweer in de keuken hebben staan. Voor de everzwijnen. Gelukkig is er wel altijd wijn.

In de voetsporen van talloze pelgrims worden de relaties op de proef gesteld, maar Camilles ziekteverschijnselen worden heviger. Iedereen is erop gebrand om Rome te halen. En dan slaat het noodlot toe, maar natuurlijk niet zoals je zou verwachten...

* Geschreven door Graeme Simsion en Anne Buist.

Schrijver: Graeme Simsion
Oorspronkelijke titel: Two steps onward
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024595181
Ebook: 9789024595198
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Don TillmanHet Rosie project
De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Schrijver: Graeme Simsion
Oorspronkelijke titel: The Rosie project
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021808710
Ebook: 9789021809632
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het Rosie effect
Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië komt, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.

Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

Schrijver: Graeme Simsion
Oorspronkelijke titel: The Rosie effect
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024565719
Ebook: 9789024565726
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het Rosie resultaat

Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hij was zelf toen een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje ‘anders’.

Don besluit het Hudson Project te starten. Met hulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Sociale vaardigheden, sport, vrienden: alle kwesties pakt Don planmatig aan.

Maar Hudson is niet alleen Dons zoon, maar ook die van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar in een project vangen.

Schrijver: Graeme Simsion
Oorspronkelijke titel: The Rosie result
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024583768
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers