Boekenplank:
Kies

Boeken van Tom Hillenbrand

Tom Hillenbrand heeft Europese politicologie gestudeerd en was jarenlang online chef van Spiegel. Eerder schreef hij non-fictie en thrillers, waarvoor hij diverse prijzen won. De koffiedief is zijn eerste historische roman.

Meer over Tom Hillenbrand

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1972

Geboorteland: Duitsland

Website: Tom Hillenbrand


Overzicht

  • De gestolen glimlach - Die Erfindung des Lächelns
  • De koffiedief - Der Kaffeedieb

Moord op het Menu / Xavier Kieffer

  1. Moord aan tafel - Teufelsfrucht
  2. Een dodelijke delicatesse - Rotes Gold
  3. Een ingrediënt voor moord - Letzte Ernte

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe gestolen glimlach

Als de Mona Lisa in 1911 uit het Louvre wordt gestolen moet inspecteur Lenoir de imponerende kunstwereld ontrafelen...

Wanneer de Mona Lisa tijdens de zomer van 1911 wordt gestolen uit het Louvre, praat niemand in Parijs nog over iets anders. Vóór de diefstal was het kunstwerk alleen bekend bij de echte kunstkenners. Nu kom je het schilderij ineens overal tegen. De kranten schrijven er non-stop over, ansichtkaarten en souvenirs worden aan de lopende band verkocht en iedereen speculeert over de reden achter de verdwijning.

Inspecteur Juhel Lenoir, die zelf alles behalve een kunstliefhebber is, wordt aangewezen om de zaak op te lossen. Zijn onderzoek leidt hem naar de vrijgevochten wereld van Parijse artiesten. De jonge avant-garde­kunstenaars Pablo Picasso en Guillaume Apollinaire zijn twee van zijn verdachten. Isadora Duncan, een beroemd danseres en gepassioneerd anarchist, raakt samen met haar minnaar betrokken bij de zaak. En ook Vincenzo, een Italiaanse ambachtsman met een flinke dosis grootheidswaan, was een tijdje geleden in het Louvre voor een klus. Opeens wordt ook hij geconfronteerd met verdenkingen en beschuldigingen.

Hillenbrand brengt al deze verhalen bij elkaar en creëert een verhaal vol spanning en onverwachtse wendingen. Hij neemt de lezer mee naar een tijd waarin het romantische Parijs het centrum van de wereld was. Zijn inspecteur Juhel Lenoir zal niet rusten voordat de Mona Lisa weer terug is in het Louvre, waar ze thuishoort.

* De gestolen glimlach is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de vermissing van de Mona Lisa.

Schrijver: Tom Hillenbrand
Oorspronkelijke titel: Die Erfindung des Lächelns
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789049202804
Ebook: 9789402322859
Uitgever: Boekerij
De koffiedief

1683. Heel Europa is in de ban van koffie. Maar het is verschrikkelijk kostbaar: het Ottomaanse Rijk heeft het monopolie op de productie en distributie van koffiebonen. Op het smokkelen van koffie staat de doodstraf, maar een jonge Engelsman, Obediah Chalon, is bereid om zijn leven op het spel te zetten.

Obediah was een tijdlang succesvol op de Londense beurs, maar zijn laatste zaak is spectaculair ten onder gegaan. Nu is hij bijna bankroet en heeft hij niets te verliezen. Hij vlucht naar Amsterdam en wordt gerekruteerd door de Nederlandse Oost-Indische Compagnie; met een team van internationale geleerden zal hij het geheim van de koffie proberen te veroveren. Even lijkt alles als gepland te gaan, maar dan loopt het mis...

Schrijver: Tom Hillenbrand
Oorspronkelijke titel: Der Kaffeedieb
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022580011
Uitgever: Boekerij

Moord op het Menu / Xavier KiefferMoord aan tafel

Voormalig sterrenchef Xavier Kieffer heeft afstand gedaan van de haute cuisine en runt een klein restaurant in de hoofdstad van Luxemburg, waar hij zijn gasten Huesenziwwi, Bouneschlupp en Rieslingpaschtéit serveert. Maar dan stort op een dag een gerenommeerde Parijse gastro-criticus dood neer in zijn restaurant - en plotseling wordt Kieffer verdacht van moord...

In een poging zijn onschuld te bewijzen, gaat Kieffer zelf op onderzoek uit. Daarbij stuit hij op een mysterieus, buitengewoon lekker fruit, gewetenloze voedingsbedrijven en egoïstische tv-koks. Kieffer duikt steeds dieper in de gastronomische scene, die wordt gedomineerd door concurrentie en kwaliteitsdruk - en erkent wat er op het spel staat.

Schrijver: Tom Hillenbrand
Oorspronkelijke titel: Teufelsfrucht
Eerste uitgave: 2011
Ebook: 9789026169533
Uitgever: De Fontein
Een dodelijke delicatesse

Sinds Xavier Kieffer een relatie heeft met de beroemdste gastro-criticus van Frankrijk, wordt hij uitgenodigd voor de meest exclusieve evenementen. Maar het nobele diner met de Parijse burgemeester eindigt na het voorgerecht: Ryuunosuke Mifune, Europa's beroemdste sushichef, valt plotseling dood neer. De diagnose is visvergiftiging.

Maar Kieffer is sceptisch en merkt al snel dat er dingen niet kloppen. Hij duikt in de wereld van sushi en realiseert zich dat er vis is die duurder is dan goud - en waardevoller dan een mensenleven...

Schrijver: Tom Hillenbrand
Oorspronkelijke titel: Rotes Gold
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789026169564
Uitgever: De Fontein
Een ingrediënt voor moord

Een glaasje wijn, Rieslingtaart en dan een stukje Quetschetaart met slagroom - voormalig sterrenchef Xavier Kieffer en zijn vriendin, gastrocriticus Valerie Gabin, amuseren zich uitstekend op de Luxemburgse zomerkermis. Maar in een biertent stopt een vreemdeling plotseling een magneetkaart in zijn hand en verdwijnt.

De volgende ochtend wordt de man dood aangetroffen onder de Rode Brug. Was het moord of zelfdoding? Waarom gaf hij Kieffer deze kaart? Wat staat er in computercodes op? En waarom zitten er ineens zoveel mensen achter hem aan? De Luxemburgse chef-kok bevindt zich plotseling in een schimmige wereld van grondstoffenhandel en oplichters.

Schrijver: Tom Hillenbrand
Oorspronkelijke titel: Letzte Ernte
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789026169595
Uitgever: De Fontein