Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Ursula Poznanski

Boeken van Ursula Poznanski

Beatrice Kaspary
Beatrice Kaspary
  1. Vijf - Fünf
  2. Blind verleden - Blinde Vögel
Jeugdboeken
  • Erebos - Erebos
  • Layers - Layers
  • Saeculum - Saeculum

Gedetaileerd overzicht

Beatrice Kaspary

Vijf
In de vroege ochtendmist wordt in een weiland het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is vermoord, en op haar voetzolen zijn coördinaten getatoeëerd. Bij die aangegeven plek wordt een andere macabere vondst gedaan: een in plastic verpakte hand en een raadsel met nieuwe coördinaten.

Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger krijgen de opdracht op zoek te gaan naar de moordenaar, maar kunnen slechts het door de dader uitgezette spoor volgen. Dan worden ook de door hen verhoorde getuigen vermoord, en lijkt de cirkel zich te sluiten. Wie volgt wie, en waarom?

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Fünf
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789023484899
Uitgever: Cargo
Blind verleden
Op een verlaten camping worden de levenloze lichamen gevonden van een man en een vrouw. Waarom het stel op deze plek afsprak is de politie een raadsel. Ze leken elkaar niet te kennen, maar waren wel allebei lid van dezelfde poëziegroep op internet.

Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger proberen met een valse identiteit via Facebook met de groep in contact te komen. De gedichten op de site staan vol doodsverwijzingen, maar is dat de oorzaak van de dood van het stel? Dan sterft nog een deelnemer...
Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Blinde Vögel
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789023482284
Uitgever: Cargo

Jeugdboeken

Erebos
Wat gebeurt er als de grens tussen de virtuele en de echte werkelijkheid vervaagt?

Op een Londense school gaat de illegale versie van een nieuwe, verslavende game van hand tot hand. Iedereen wil Erebos spelen - maar wie eraan begint, krijgt maar één kans: zodra je je niet aan de regels houdt of weigert een opdracht uit te voeren, word je eruit geknikkerd en kan je nooit meer inloggen.

Ook Nick weet zijn handen op de game te leggen en komt terecht in de virtuele wereld van Erebos. Al gauw is hij er niet meer uit los te rukken, tot hij de opdracht krijgt iemand te doden. Hij weigert en wordt genadeloos uit het spel gegooid.

Als zijn beste vriend vervolgens een ernstig ongeluk krijgt, realiseert Nick zich dat Erebos niet langer alleen een game is - het is angstaanjagende werkelijkheid.

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Erebos
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 9789047703730
Uitgever: Lemniscaat
Layers
De zeventienjarige Dorian is van huis weggelopen. Het leven op straat gaat hem eigenlijk prima af... tot hij op een ochtend wakker wordt naast een vermoorde zwerver. Dorian kan zich niet herinneren wat er is gebeurd en slaat op de vlucht.

Een aardige welzijnswerker ontfermt zich over hem - hij geeft hem kleding, eten, onderwijs én houdt hem voor de politie verborgen. De enige tegenprestatie die van Dorian gevraagd wordt, is het afleveren van goed verzegelde relatiegeschenken.

Het lijkt een geweldige deal, totdat Dorian na een onverwacht incident een van de pakketjes zelf houdt. Vanaf dat moment is hij zijn leven niet meer zeker...

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Layers
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789047708681
Uitgever: Lemniscaat
Saeculum
Een groep jongeren trekt zich een aantal dagen terug in een afgelegen bos om een middeleeuws rollenspel te spelen. Normaal gesproken zou dat niks voor de student medicijnen Bastiaan zijn, maar hij is verliefd op Sandra en heeft zich door haar laten overtuigen.

Hun avontuur begint onschuldig, maar wordt al enigszins benauwend als het gerucht gaat dat het deel van het bos waarin ze verblijven, vervloekt is. Wat eerst nog wordt weggelachen als een spookverhaal, lijkt werkelijkheid te worden als leden uit het gezelschap spoorloos verdwijnen.

In een wereld zonder telefoon, internet, elektriciteit, medicijnen of zelfs maar een bril, ontvouwt zich een bloedstollende strijd tegen de tijd, op leven en dood.

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Saeculum
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789047704836
Uitgever: Lemniscaat