Boekenplank:
Kies
 • Home
 • P
 • Ursula Poznanski

Boeken van Ursula Poznanski

Ursula Poznanski werkte als medisch journalist voor ze fulltime ging schrijven.

Meer over Ursula Poznanski

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1968

Geboorteland: Oostenrijk

Website: Ursula Poznanski


Beatrice Kaspary

 1. Vijf - Fünf
 2. Blind verleden - Blinde Vögel

Young Adult

 • Aquila - Aquila
 • Elanus - Elanus
 • Layers - Layers
 • Saeculum - Saeculum

Erebos

 1. Erebos - Erebos
 2. Erebos ontwaakt - Erebos 2
Beatrice Kaspary

gedetailleerd overzicht

Beatrice KasparyVijf
In de vroege ochtendmist wordt in een weiland het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is vermoord, en op haar voetzolen zijn coördinaten getatoeëerd. Bij die aangegeven plek wordt een andere macabere vondst gedaan: een in plastic verpakte hand en een raadsel met nieuwe coördinaten.

Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger krijgen de opdracht op zoek te gaan naar de moordenaar, maar kunnen slechts het door de dader uitgezette spoor volgen. Dan worden ook de door hen verhoorde getuigen vermoord, en lijkt de cirkel zich te sluiten. Wie volgt wie, en waarom?

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Fünf
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023484899
Ebook: 9789023472988
Uitgever: Cargo
Blind verleden
Op een verlaten camping worden de levenloze lichamen gevonden van een man en een vrouw. Waarom het stel op deze plek afsprak is de politie een raadsel. Ze leken elkaar niet te kennen, maar waren wel allebei lid van dezelfde poëziegroep op internet.

Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger proberen met een valse identiteit via Facebook met de groep in contact te komen. De gedichten op de site staan vol doodsverwijzingen, maar is dat de oorzaak van de dood van het stel? Dan sterft nog een deelnemer...
Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Blinde Vögel
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023482284
Ebook: 9789023483885
Uitgever: Cargo

Young AdultAquila

Nika zwerft door de Italiaanse stad Siena. Ze weet niet meer wat er de afgelopen twee dagen is gebeurd. Wel weet ze dat niet alleen haar mobiele telefoon, haar sleutels en haar paspoort weg zijn, maar dat ook haar vriendin Jennifer is verdwenen.

In haar zak zit een onbegrijpelijk briefje: 'Het is niet jouw bloed. Je weet waar het water het donkerst is. Blijf uit de buurt van adelaars en eenhoorns.'

Thrillerexpert Ursula Poznanski sleept Nika door de smalle straatjes van Siena in een mysterie over monsterlijk verraad vol mysterieuze symbolen en misleiding. Advies: trek handschoenen aan tijdens het lezen, anders kost het je nagels!

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Aquila
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789047710325
Uitgever: Lemniscaat
Elanus

Jona is uitermate intelligent. Op zijn zeventiende studeert hij al aan de universiteit. Maar wat hij aan intelligentie bezit, mist hij aan sociale vaardigheden: hij heeft een talent om mensen tegen zich in het harnas te jagen. Veel kan het hem niet schelen. Hij sleutelt het liefst in het geheim aan zijn project: Elanus, een drone met geluids- en filmapparatuur aan boord.

Iedere nacht laat Jona zijn drone los op zijn vijanden: hij verzamelt materiaal over hun geheimen met het idee dat later tegen hen te kunnen gebruiken. Maar al snel komt hij achter geheimen die groter zijn dan hij verwachtte. Geheimen die hem in gevaar brengen...

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Elanus
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789047710257
Uitgever: Lemniscaat
Layers
De zeventienjarige Dorian is van huis weggelopen. Het leven op straat gaat hem eigenlijk prima af... tot hij op een ochtend wakker wordt naast een vermoorde zwerver. Dorian kan zich niet herinneren wat er is gebeurd en slaat op de vlucht.

Een aardige welzijnswerker ontfermt zich over hem - hij geeft hem kleding, eten, onderwijs én houdt hem voor de politie verborgen. De enige tegenprestatie die van Dorian gevraagd wordt, is het afleveren van goed verzegelde relatiegeschenken.

Het lijkt een geweldige deal, totdat Dorian na een onverwacht incident een van de pakketjes zelf houdt. Vanaf dat moment is hij zijn leven niet meer zeker...

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Layers
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789047708681
Uitgever: Lemniscaat
Saeculum
Een groep jongeren trekt zich een aantal dagen terug in een afgelegen bos om een middeleeuws rollenspel te spelen. Normaal gesproken zou dat niks voor de student medicijnen Bastiaan zijn, maar hij is verliefd op Sandra en heeft zich door haar laten overtuigen.

Hun avontuur begint onschuldig, maar wordt al enigszins benauwend als het gerucht gaat dat het deel van het bos waarin ze verblijven, vervloekt is. Wat eerst nog wordt weggelachen als een spookverhaal, lijkt werkelijkheid te worden als leden uit het gezelschap spoorloos verdwijnen.

In een wereld zonder telefoon, internet, elektriciteit, medicijnen of zelfs maar een bril, ontvouwt zich een bloedstollende strijd tegen de tijd, op leven en dood.

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Saeculum
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047704836
Uitgever: Lemniscaat

ErebosErebos
Wat gebeurt er als de grens tussen de virtuele en de echte werkelijkheid vervaagt?

Op een Londense school gaat de illegale versie van een nieuwe, verslavende game van hand tot hand. Iedereen wil Erebos spelen - maar wie eraan begint, krijgt maar één kans: zodra je je niet aan de regels houdt of weigert een opdracht uit te voeren, word je eruit geknikkerd en kan je nooit meer inloggen.

Ook Nick weet zijn handen op de game te leggen en komt terecht in de virtuele wereld van Erebos. Al gauw is hij er niet meer uit los te rukken, tot hij de opdracht krijgt iemand te doden. Hij weigert en wordt genadeloos uit het spel gegooid.

Als zijn beste vriend vervolgens een ernstig ongeluk krijgt, realiseert Nick zich dat Erebos niet langer alleen een game is - het is angstaanjagende werkelijkheid.

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Erebos
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047703730
Uitgever: Lemniscaat
Erebos ontwaakt

Erebos sliep, maar is weer ontwaakt!

Als je een nieuwe app op je telefoon aantreft die je niet zelf hebt geïnstalleerd, kan dat natuurlijk een reclamestunt zijn. Maar wat als het programma controle over je leven krijgt?

Het draait niet alleen op je telefoon en computer – het is overal. Het kiest zelf zijn gebruikers en laat je spelen om alles wat voor jou van belang is: je baan, je studie, je vriendin... je leven!

Schrijver: Ursula Poznanski
Oorspronkelijke titel: Erebos 2
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789047712183
Uitgever: Lemniscaat