Boekenplank:
Kies

Boeken van Colleen Hoover

Colleen Hoover is enorm populair onder de liefhebbers van het New Adult genre. Hoover is dan ook een klasse apart. Ze heeft een lyrische schrijfstijl, maar leest razend vlot weg. Ze houdt zich aan de wetten van de New Adult, maar geeft er wel haar eigen draai aan. Ze woont met haar gezin in Texas.

Meer over Colleen Hoover

Genre: Roman (New Adult)

Geboren: 1979

Land van herkomst: Verenigde Staten

Website: Colleen Hoover


Overzicht

 • 9 November - November 9
 • De waarheid - Verity
 • Herinneringen aan hem - Reminders of him
 • Layla - Layla
 • Mijn belofte aan jou - All your perfects
 • Nooit meer - It ends with us
 • Onvoorwaardelijk - Ugly love
 • Oprecht - Confess
 • Spijt van jou - Regretting you
 • Too late - Too late
 • Uitzonderlijk - Without merit

Hopeless

 1. Sterrenhemel - Hopeless
 2. Sterrenregen - Losing hope

Misschien / Maybe

 1. Misschien ooit - Maybe someday
 2. Misschien nooit - Maybe not
 3. Misschien nu - Maybe now

Dubbel uitgegeven titels

 • Verity - zie De waarheid
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

Overzicht9 November

Dezelfde datum, dezelfde plek, vijf jaar lang...

Fallon lijdt nog steeds onder de gevolgen van een heftige brand die haar voor het leven heeft getekend. Op de dag dat ze naar New York verhuist, ontmoet ze Ben. Ze brengen de rest van de dag samen door en op het vliegveld spreken ze af elkaar de komende vijf jaar jaarlijks op deze datum en plek te zullen ontmoeten. Maar wat gewoon een leuke afspraak lijkt, zou voor Ben weleens meer kunnen zijn. Heel veel meer.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: November 9
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401908061
Uitgever: Z&K
De waarheid

Schrijfster Lowen Ashleigh kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven.

Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Verity
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789020536393
Ebook: 9789020536409
Uitgever: Z&K
Herinneringen aan hem

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden.

De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Reminders of him
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020548648
Ebook: 9789020548655
Uitgever: Z&K
Layla

Als Leeds Layla voor het eerst ontmoet, weet hij zeker dat hij de ware heeft gevonden. Maar na een heftige schietpartij is Layla compleet verandert...

Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt.

Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Layla
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020541694
Uitgever: Z&K
Mijn belofte aan jou

Mijn belofte aan jou gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie.

Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: All your perfects
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401915434
Uitgever: Z&K


Nooit meer

Nooit meer vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: It ends with us
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401910552
Uitgever: Z&K
Onvoorwaardelijk

Tate Collins ziet het al helemaal voor zich: keihard werken als verpleegkundige en slagen voor haar opleiding. Ze trekt in bij haar broer en ontmoet haar nieuwe buurman Miles Archer. Eén ding weet ze zeker: het is geen liefde op het eerste gezicht. Zelfs 'vrienden' is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde. Tate heeft geen tijd voor liefde. Dus blijft over: seks.
De mysterieuze Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Ugly love
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401905169
Uitgever: Z&K
Oprecht

Sommige dingen kunnen maar beter geheim blijven...

Net als Auburn dringend wat extra geld nodig heeft, loopt ze langs een galerie waar dringend om hulp wordt gevraagd. Het concept van kunstenaar Owen spreekt haar meteen aan - hij maakt schilderijen op basis van anonieme bekentenissen die in zijn brievenbus worden gegooid. Wat haar nog meer aanspreekt, is Owen zelf. En dat is geheel wederzijds. Helaas is de liefde niet zo simpel, zeker niet als er grote geheimen bestaan.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Confess
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401905794
Uitgever: Z&K
Spijt van jou

Morgan Grant werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter.

Als Chris betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

Colleen Hoover vertelt op indringende wijze uit zowel het perspectief van Morgan als Clara. Spijt van jou is een prachtige roman over familie, eerste liefde, rouw en bedrog.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Regretting you
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789020537932
Ebook: 9789020537949
Uitgever: Z&K
Too late

Niemand durft tussen Sloan en Asa te komen. Niemand, behalve Carter!

Sloan heeft al twee jaar een relatie met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg omdat hij de zorg voor haar zieke broertje betaalt.

Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt ondertussen ook steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek – ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend...

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Too late
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401914376
Ebook: 9789401914383
Uitgever: Z&K


Uitzonderlijk

'Ik heb een hoop mensen ontmoet in mijn leven, Merit. Maar jij bent misschien wel de raarste van allemaal.'

Merit is inderdaad een opmerkelijk type. Ze woont met haar familie in het souterrain van een kerk en verzamelt trofeeën die zij nooit heeft gewonnen. Maar als ze een jongen ontmoet die haar anders naar zichzelf en haar familie laat kijken, beseft ze dat ze niet meer zo kan doorgaan.

Uitzonderlijk gaat over de leugens die een familie bijeenhouden en de kracht van liefde en waarheid.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Without merit
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401914307
Ebook: 9789401914314
Uitgever: Z&K

HopelessSterrenhemel

Sky weet een paar dingen heel zeker.
Punt 1: Ze huilt niet. Nooit.
Punt 2: De echte wereld bestaat niet uit happy endings.
Punt 3: Halsoverkop verliefd worden is niet aan haar besteed.

Al deze zekerheden gaan overboord zodra ze Dean Holder ontmoet. Sky probeert hem op afstand te houden, want ze wil niet dat haar leven overhoop gehaald wordt. Maar Holder is vasthoudend en maakt honderdduizend gevoelens in haar los. Moet ze haar levensregels herschrijven?

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Hopeless
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789401901734
Uitgever: Z&K
Sterrenregen

Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Hij neemt het zichzelf kwalijk wat er met hen is gebeurd. Maar terwijl hij zeker weet dat hij het met Lesslie nooit meer goed kan maken, hoopt hij dat dat met Hope ooit nog wel zal kunnen.
Als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op Hope, spreekt hij haar aan. Ze stelt zich voor als Sky, en hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer zeker weet of hij wel wil dat dit zijn buurmeisje is. Want Sky is gelukkig - gelukkiger dan hij Hope ooit gezien heeft.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Losing hope
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401902687
Uitgever: Z&K

Misschien / MaybeMisschien ooit

Er zijn van die momenten waarop het leven niet gaat zoals je had gehoopt. Daar kan Sydney over meepraten. Op de avond van haar tweeëntwintigste verjaardag belandt ze met een gebroken hart in de binnentuin van het appartementencomplex waar ze woont. Ze is er net achter gekomen dat haar vriend het met een ander doet. Dat is dus einde relatie. Punt.

Sydney komt door een samenloop van omstandigheden terecht in een appartement aan de andere kant van de binnentuin. Daar woont ook Ridge, een singer-songwriter met een writer’s block. Met Sydneys hulp lukt het hem langzamerhand om weer liedjes te schrijven. Hun creativiteit bloeit op, en daarmee ook hun gevoelens voor elkaar. Maar Ridge heeft al een vriendin. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Maybe someday
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401905770
Uitgever: Z&K
Misschien nooit

Misschien nooit is een liefdesverhaal - al zou je het ook een lustverhaal kunnen noemen - vanuit het mannelijk perspectief van Warren. Hij is zo’n type waar we niet op willen vallen, maar het gebeurt tóch. Warren is namelijk een tikje vuig, een tikje uitgekookt en een tikje... nou ja, meer dan een tikje knap.

De perfecte match voor Hooters-serveerster Bridgette, die ook niet op haar mondje is gevallen. Het vonkt en knettert deze hele novelle lang tussen hen, en dat alles vanuit het onweerstaanbare perspectief van Warren.

* Deze novelle bestaat uit ca. 164 pagina's.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Maybe not
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401907798
Uitgever: Z&K
Misschien nu

Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie - Ridge’ ex - staat er nu alleen voor. Ze geniet van haar vrijheid, maar moet ook dealen met haar taaislijmziekte.

Maggie besluit een bucketlist te maken om alles uit het leven te halen. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: Maybe now
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789020536362
Ebook: 9789020536379
Uitgever: Z&K

Dubbel uitgegeven titelsVerity

Zie voor de beschrijving van dit boek: De waarheid.

Schrijver: Colleen Hoover
Oorspronkelijke titel: zie De waarheid
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789020550795
Uitgever: Z&K