Boekenplank:
Kies

Boeken van Gayle Forman

Meer over Gayle Forman

Website: http://www.gayleforman.com

Just one Trilogie
Non-Fictie
Overzicht
  • Hier was ik - I was here
  • Laat me gaan - Leave me
  • Vuurvliegjes - Sisters in sanity
Just one Trilogie
  1. Haar dag - Just one day
  2. Zijn jaar - Just one year
Mia
  1. Als ik blijf - If I stay
  2. Wacht op mij - Where she went
Non-Fictie
  • Verweggistan - You can't get there from here

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Hier was ik
Cody en Meg waren altijd onafscheidelijk. Twee handen op één buik. Totdat... ze dat niet meer waren. Wanneer Meg in een afgelegen motel zelfmoord pleegt door een fles schoonmaakmiddel leeg te drinken, blijft haar beste vriendin Cody verdrietig, boos en totaal in de war achter. Zij en Meg deelden alles - waarom heeft ze dit totaal niet aan zien komen? Maar als Cody naar Megs kamer op de universiteitscampus gaat om haar achtergebleven spullen op te halen, ontdekt ze dat Meg heel veel niet heeft verteld. Over haar huisgenoten bijvoorbeeld, types die Cody nooit zou hebben ontmoet in haar eigen saaie stadje. Over haar gebroken hart en de jongen die daarvoor zorgde: Ben McCallister, een jongen met een gitaar en een rare grijns. En wat staat er in het vreemde versleutelde bestand op Megs computer? Cody is vastebsloten om dat geopend te krijgen. Maar als dat is gelukt, staat alles wat ze dacht te weten over de dood van haar beste vriendin ineens in een heel ander daglicht.
Schrijver: Gayle Forman
Oorspronkelijke titel: I was here
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789048826346
Uitgever: Moon
Laat me gaan
Maribeth denkt dat ze superwoman is. Als hardwerkende New Yorkse moeder van een vierjarige tweeling beseft ze niet eens dat ze een hartaanval heeft gehad. Na een dubbele bypassoperatie wordt ze ontslagen uit het ziekenhuis onder voorwaarde om thuis te herstellen. Dat blijkt onmogelijk. Zelfs haar moeder die tijdelijk komt 'helpen' vindt haar egoïstisch. Ten einde raad pakt Maribeth een koffer en vertrekt, zonder haar man Jason te laten weten waar ze naartoe gaat.
Schrijver: Gayle Forman
Oorspronkelijke titel: Leave me
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789044349894
Uitgever: The House of Books
Vuurvliegjes
Voor de zestienjarige Brit wordt een nachtmerrie werkelijkheid wanneer haar vader haar naar Red Rock stuurt. Red Rock is een instelling die beweert opstandige, rebelse tienermeiden op het rechte pad te kunnen brengen. In je eentje Red Rock overleven is onmogelijk, maar hoe weet je wie je werkelijk kunt vertrouwen in een instelling waar je privileges verdient door je lotgenoten te verraden?
Schrijver: Gayle Forman
Oorspronkelijke titel: Sisters in sanity
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 978-90-443-2621-5
Uitgever: The House of Books

Just one Trilogie

Haar dag
Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en tot in de puntjes geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie Willem ontmoet, een acteur. Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja. Haar dag gaat over deze dag in Parijs, over een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde. Over risico's nemen, zoeken en dingen vinden die je anders nooit had ontdekt.
Schrijver: Gayle Forman
Oorspronkelijke titel: Just one day
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789044344097
Uitgever: The House of Books
Zijn jaar
Zijn jaar is het verhaal van Willem. Na die stralende dag met Allyson, alias Lulu, in Parijs, is Willems leven veranderd. Hij kan zijn draai niet meer vinden, is rusteloos en reist de wereld rond. Wat wil hij met zijn leven? Blijven reizen? Meer werken? Wat betekent acteren voor hem? Zo door blijven gaan kan niet meer, niet na die dag met haar.
Schrijver: Gayle Forman
Oorspronkelijke titel: Just one year
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789044344103
Uitgever: The House of Books

Mia

Als ik blijf
Het leven van de 17-jarige Mia draait om muziek. Ze heeft net met haar cello een succesvolle auditie gedaan voor het gerenommeerde conservatorium Julliard in New York. Haar vriend Adam speelt in een populaire band. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Wanneer Mia, haar ouders en jongere broertje Teddy onverwacht een vrije dag hebben vanwege hevige sneeuwval, besluiten ze gezellig uit te gaan. Maar onderweg, met Beethovens cellosonate nr.3 op de radio, boort een vrachtwagen zich in volle vaart in hun auto. Aanvankelijk lijkt alles goed. Ze hoort Beethoven nog steeds op de achtergrond, en... ze staat aan de kant van de weg in dezelfde spijkerjurk die ze vanochtend heeft aangetrokken. Maar al snel blijkt dat het helemaal niet goed is. Haar ouders zijn dood en als ze op zoek gaat naar haar broertje, ziet ze een hand uit het raam steken met daaraan de zilveren armband met de kleine cello- en gitaarbedeltjes die Adam haar voor haar 17e verjaardag heeft gegeven. De armband die ze nog steeds om heeft... In de vierentwintig uur die volgen op het afschuwelijke auto-ongeluk, wordt Mia voor een onmogelijke keuze gesteld.
Schrijver: Gayle Forman
Oorspronkelijke titel: If I stay
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-443-2293-4
Uitgever: The House of Books
Wacht op mij
Het is twee jaar na het ongeluk dat Mia's leven in één klap veranderde. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen...
Schrijver: Gayle Forman
Oorspronkelijke titel: Where she went
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 978-90-443-2982-7
Uitgever: The House of Books

Non-Fictie

Verweggistan
Onder invloed van internet en door de effecten van de wereldeconomie wordt onze wereld steeds kleiner, maar Verweggistan bestaat nog steeds. Daarvoor moet je wel buiten de platgereden paden durven gaan. Een jaar lang reisde Gayle Forman de wereld over op zoek naar buitenissige en bijzondere mensen. Ze ontmoette travestieten in Tonga, Bollywood figuranten, Tanzaniaanse rappers en werkloze Amsterdamse hoeren. Met veel vaart en humor beschrijft ze vele opmerkelijke bewoners uit een nog onontdekte wereld.
Schrijver: Gayle Forman
Oorspronkelijke titel: You can't get there from here
Eerste uitgave: 2005
ISBN: 90-245-4868-3
Uitgever: Sijthoff