Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenny Downham

Meer over Jenny Downham

Genre: Roman

Website: Jenny Downham


Overzicht

  • Jij tegen mij - You against me
  • Ontrafelen - Unbecoming
  • Voor ik doodga - Before I die

gedetailleerd overzicht

OverzichtJij tegen mij
Jij tegen mij is het verhaal van Mikey en Ellie, twee jonge mensen waarvan de families gescheiden worden door een gruwelijk geheim. Hij is arm en zij is rijk. Hij werkt als bordenwasser in een restaurant, zij doet haar eindexamens.
Mikey en Ellie zullen moeten kiezen tussen hun liefde voor elkaar of voor hun familie, voor háár broer of voor zíjn zus.
Schrijver: Jenny Downham
Oorspronkelijke titel: You against me
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-458-2631-8
Uitgever: Mouria
Ontrafelen
Drie vrouwen, drie geheimen, één adembenemend verhaal...

De zeventienjarige Katie is verliefd op iemand van wie ze de identiteit niet kan prijsgeven. Haar moeder Caroline is overspannen en oververmoeid. En dan duikt Katies flamboyante grootmoeder Mary plotseling weer op in hun leven na een jarenlange afwezigheid - met alzheimer in een gevorderd stadium. Mary heeft alleen nog flarden van herinneringen aan een intens verleden vol vreugde en verdriet.

Ergens in dat verleden ligt een familiegeheim dat te maken heeft met Katies moeder, en alleen Katie kan Mary helpen om dit op te diepen. Maar kan Mary haar kleindochter misschien ook helpen?
Schrijver: Jenny Downham
Oorspronkelijke titel: Unbecoming
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789025446512
Uitgever: Atlas Contact
Voor ik doodga
Iedereen gaat dood. Dat weten we allemaal. Met nog maar een paar maanden te leven weet de zestienjarige Tessa dit beter dan de meeste mensen.
Ze heeft een lijst gemaakt met tien dingen die ze nog wil doen voor ze doodgaat. Nummer één is seks. Ze wil ook nog drugs gebruiken en autorijden.
Maar het is niet altijd eenvoudig om te krijgen wat je wilt. En krijgen wat je wilt is niet altijd krijgen wat je nodig hebt. En soms worden dingen belangrijk waarvan je het nooit had verwacht.
Hartverscheurend, grappig, maar niet sentimenteel - Voor ik doodga is een buitengewone roman, een lofzang op het leven in de vorm van een verhaal over sterven. Een boek dat niemand onberoerd zal laten.
Schrijver: Jenny Downham
Oorspronkelijke titel: Before I die
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-458-0024-0
Uitgever: Mouria

Gerelateerde schrijvers