Boekenplank:
Kies

Boeken van Oliver Bowden

Oliver Bowden is het pseudoniem dat werd gebruikt door schrijvers Anton Gill en Andrew Holmes voor het schrijven van de Assassin's Creed boeken. Gill schreef de eerste drie delen en Holmes schreef er zes, inclusief Desert oath, een Assassin's Creed Origins uitgave. In het Nederlands zijn zes delen van de serie uitgegeven. Alle andere Assassin's Creed boeken zijn geschreven door andere auteurs onder hun eigen naam.

Meer over Oliver Bowden

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Pseudoniem (van): Anton Gill, Andrew Holmes

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Assassin's Creed

  1. Renaissance - Renaissance
  2. Broederschap - Brotherhood
  3. De duistere kruistocht - The secret crusade
  4. Openbaring - Revelations
  5. Verloochend - Forsaken
  6. Black flag - Black flag

gedetailleerd overzicht

Assassin's CreedRenaissance
Ik zal ze allemaal wreken, zij die mijn familienaam hebben verraden. Ik, Ezio Auditore di Firenze, ik kan een kille moordenaar zijn.

Florence, 1476. Lorenzo' de Medici leidt de stad, die wordt beheerst door rivaliteit tussen de bankiersfamilie Vieri en de familie van marktkooplui Auditore.

De zeventienjarige Ezio Auditore stelt alles in het werk om het verzet tegen de Vieri's van de grond te krijgen. Die halen Ezio's familie voortdurend door het slijk. De grond wordt de Auditores te heet onder de voeten en Ezio's vader besluit dat zijn zoon tijdelijk moet verdwijnen. Hij stuurt hem op een belangrijke missie: cruciale documenten bezorgen bij Lorenzo' de Medici.

Op zijn weg ontmoet Ezio invloedrijke wijzen als Leonardo da Vinci en Niccolò Machiavelli. Hij weet dat hun kennis voor hem van het grootste belang is om te overleven. In zijn strijd om corruptie te lijf te gaan en de reputatie van zijn familie in ere te herstellen, groeit hij uit tot een bekwaam moordenaar.

Voor zijn tegenstanders is hij een nachtmerrie, maar voor zijn bondgenoten ontwikkelt Ezio zich tot een kracht van hoop en verandering. De waarheid zal geschreven worden in bloed.
Schrijver: Oliver Bowden
Oorspronkelijke titel: Renaissance
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026128400
Uitgever: De Fontein
Broederschap
'Ik ga op reis naar het zwarte hart van een verdorven rijk om mijn vijanden uit te roeien. Maar Rome is niet in één dag gebouwd en kan niet genezen worden door één enkele assassijn. Ik ben Ezio Auditore da Firenze. Dit is mijn broederschap.'

Het eens zo machtige Rome is in verval geraakt. De stad wordt overspoeld door rampspoed en verloedering en haar inwoners gaan gebukt onder het juk van de familie Borgia. Er is maar één man die hen kan bevrijden van deze tirannie: Ezio Auditore, de meesterassassijn.

Ezio's missie vraagt het uiterste van hem. Cesare Borgia, nog kwaadaardiger en gevaarlijker dan zijn vader, de paus, zal niet rusten voordat hij heel Italië heeft veroverd. En in zulke verraderlijke tijden zijn samenzweringen aan de orde van de dag, zelfs binnen de gelederen van de broederschap...
Schrijver: Oliver Bowden
Oorspronkelijke titel: Brotherhood
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026133022
Uitgever: De Fontein
De duistere kruistocht
Het verhaal van Altaïr, meesterassassijn, onthuld...

Altaïr onderneemt een haast onmogelijke missie die hem door het hele Heilige Land voert. Als bewijs van zijn toewijding aan de assassijnen moet Altaïr negen dodelijke vijanden verslaan, waaronder de grootmeester der tempeliers: Robert de Sablé. Op zijn reis ontdekt Altaïr de ware betekenis van het credo der assassijnen.

Hoewel zijn gezinsleven even schokkend als tragisch verloopt en hij wordt verraden door zijn beste vriend, voert Altaïr een niet-aflatende strijd tegen de tempeliers. Dit is het verhaal van één van de meest uitzonderlijke assassijnen van de broederschap.
Schrijver: Oliver Bowden
Oorspronkelijke titel: The secret crusade
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026136870
Uitgever: De Fontein
Openbaring
Zelden waren de belangen groter...

Ouder en wijzer koerst Ezio Auditore richting de verloren bibliotheek van Altaïr. Hier ligt het geheim waarmee de tempeliers definitief verslagen kunnen worden. Maar dan doet Ezio een schokkende ontdekking.

Vijf sleutels zijn nodig om de bibliotheek te kunnen betreden. Om die te vinden moet Ezio naar Constantinopel, waar een groot tempeliersleger het Ottomaanse Rijk omver dreigt te werpen.

Hier moet Ezio moet de tempeliers zien te verslaan. Wat begon als een pelgrimstocht, wordt een gevecht tegen de tijd...
Schrijver: Oliver Bowden
Oorspronkelijke titel: Revelations
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026138751
Uitgever: De Fontein
Verloochend
'Ik ben getraind in moorden. Ik ben daar goed in.'

Vanaf zijn jongste jaren is Haytham Kenway getraind in zwaardvechten. Als zijn ouderlijk huis wordt aangevallen, zijn vader wordt vermoord en zijn zus wordt gekidnapt, is Haytham gedwongen zich te verdedigen. Hij zweert wraak om zijn familie.

Omgeven door samenzweringen en verraad belandt Haytham in een eeuwenoude strijd tussen Tempeliers en Assassijnen.
Schrijver: Oliver Bowden
Oorspronkelijke titel: Forsaken
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026142239
Uitgever: De Fontein


Black flag
De gouden eeuw van de piraterij...

Het is 1715. Piraten heersen in het Caribisch gebied. Binnen hun eigen wetteloze republiek is het allemaal corruptie, hebzucht en wreedheid wat de klok slaat.

Eén van deze piraten is de brutale jonge kapitein Edward Kenway. Met zijn eerzucht wint hij het respect van legendes als Zwartbaard, maar belandt hij ook in de eeuwenoude oorlog tussen de Assassijnen en de Tempeliers. Een oorlog die de ondergang van de piraten kan betekenen...
Schrijver: Oliver Bowden
Oorspronkelijke titel: Black flag
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026134982
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers