Boekenplank:
Kies

Boeken van Lauren Kate

Meer over Lauren Kate

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1981

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lauren Kate


Overzicht

 • Een onverwachte wending - By any other name
 • Het verraad van Natalie Hargrove - The betrayal of Natalie Hargrove

Lucinda Price

 1. Fallen - Fallen
 2. Kwelling - Torment
 3. Passie - Passion
 4. Fallen in love - Fallen in love
 5. Extase - Rapture
 6. Schuld - Unforgiven
 7. Engelen in het donker - Angels in the dark

Teardrop

 1. Teardrop - Teardrop
 2. Waterfall - Waterfall

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen onverwachte wending

Lanie heeft een succesvolle carrière als romanceredacteur én is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Ze heeft het gewoon goed voor elkaar.

En dan mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van Noa vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven. Lanies enige taak is Noa’s writer’s block te verhelpen om zo de promotie te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft. Simpel, toch?

Maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. En hun ontmoeting zet Lanies wereld volledig op z’n kop. Ineens twijfelt ze aan alles waar ze in geloofde. Pas wanneer Lanie eindelijk haar 99-wensenlijstje - haar enige houvast in alles - helemaal kan loslaten, ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: By any other name
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789000385751
Ebook: 9789000385768
Uitgever: Van Goor
Het verraad van Natalie Hargrove
De mooie Natalie Hargrove droomt er al jaren van om in haar laatste schooljaar prom queen te worden. En die kans is groot: ze is populair, charmant en meedogenloos ambitieus. Als haar ex-vriendje Justin Balmer haar perfecte plan dreigt te ruïneren, zet Natalie alles op alles om de controle terug te krijgen. Maar ze maakt een fatale vergissing.

Samen met haar vriend Mike bindt ze Justin na een feestje vast aan het hek van de kerk, om Justin onder druk te zetten. Wanneer ze de volgende ochtend naar de kerk terugkeren, is hij dood. Chantage, verborgen verlangens, duistere geheimen en gruwelijke daden. Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen?
Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: The betrayal of Natalie Hargrove
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789000315857
Ebook: 9789000315864
Uitgever: Van Goor

Lucinda PriceFallen
Wat als de persoon die voor jou bestemd is nooit de jouwe kan worden?

Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniël Grigori de aandacht van de 17-jarige Lucinda Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera's elke beweging waarnemen.

Daniël laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniël zo wanhopig geheim probeert te houden... ook al betekent het haar dood.

Sommige engelen zijn voorbestemd te vallen...
Fallen - 2016
Regisseur: Scott Hicks
Cast: Addison Timlin, Hermione Corfield, Joely Richardson, e.a.
Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Fallen
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047512578
Ebook: 9789000336746
Uitgever: Van Goor
Kwelling
Hel op aarde. Zo voelt het voor Lucinda om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd, zodat ze veilig is voor de schaduwen die een einde aan haar leven willen maken.

Daniël verstopt Lucinda op een speciale school aan de ruige kust van Californië. Hier komt Lucinda steeds meer te weten over haar voorbije levens. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze begint te vermoeden dat Daniël haar niet alles heeft verteld. Hij houdt iets achter, iets gevaarlijks.

Wat als Daniëls versie van de waarheid niet helemaal waar is? Wat als Luce eigenlijk is voorbestemd voor een ander?
Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Torment
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047512585
Ebook: 9789000339112
Uitgever: Van Goor
Passie
Luce is bereid te sterven voor Daniël. En dat heeft ze ook gedaan, keer op keer. Door de tijd heen hebben Luce en Daniël elkaar telkens weer gevonden, om daarna pijnlijk weer uit elkaar gehaald te worden: Luce dood, Daniël gebroken en alleen achterlatend. Maar misschien hoeft het niet altijd zo te gaan.

Luce is er zeker van dat iets, of iemand, uit een vroeger leven haar kan helpen in haar huidige leven. Ze begint aan de belangrijkste reis van dit leven en gaat eeuwen terug om zelf getuige te zijn van haar romance met Daniël en zo hopelijk de sleutel te vinden die hun liefde zal laten voortduren.

Cam en het legioen van engelen proberen wanhopig Luce te vangen, maar niemand is zo razend als Daniël. Hij achtervolgt Luce door de eeuwen heen, doodsbang voor wat er kan gebeuren als zij de geschiedenis herschrijft. Hun eeuwige liefde zou dan in vlammen op kunnen gaan, voor altijd...
Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Passion
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789000303106
Ebook: 9789000339143
Uitgever: Van Goor
Fallen in love
Vier romantische verhalen uit eerdere levens van de belangrijkste personages uit de serie Fallen.

Soms komt liefde onverwacht.
Soms blijft liefde onbeantwoord.
Soms is liefde verboden.
Soms is liefde voor eeuwig.

Vier bijzondere liefdesgeschiedenissen komen samen in middeleeuws Engeland. Shelby en Miles vinden liefde waar ze het niet verwachten. Voor Roland heeft één verkeerde beslissing uit het verleden pijnlijke gevolgen. Arriane staat voor een belangrijke en moeilijke keuze. En Daniël en Luce kunnen Valentijnsdag eindelijk eens samen beleven...


Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Fallen in love
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000307043
Ebook: 9789000307050
Uitgever: Van Goor
Extase
Wie wint het gevecht om Luce?

De tijd dringt voor Luce en Daniël. Om te voorkomen dat Lucifer het verleden uitwist, moeten ze de plek vinden waar engelen op aarde zijn gevallen. Donkere krachten achtervolgen hen en Daniël weet niet of hij het kan: blijven leven terwijl hij Luce steeds opnieuw moet verliezen.

Samen gaan Luce en Daniël een legendarisch gevecht aan. Grote offers worden gebracht. Harten worden vernietigd. En plotseling weet Luce wat er moet gebeuren: ze is voorbestemd met iemand anders dan Daniël om samen te zijn. De vloek die op hen rust is altijd al alleen voor haar geweest - en de liefde die ze opzijgeschoven heeft.

Luce moet de belangrijkste keuze uit haar leven maken. Het lot van vriend en vijand ligt in haar handen...
Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Rapture
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000309948
Ebook: 9789000351589
Uitgever: Van Goor


Schuld
Schuld begint op het moment dat Cam verdwijnt in Extase. Cam gaat op zoek naar zijn vroegere liefde Lilith, die hij al lange tijd probeert te vergeten. Lilith is door zijn schuld in de hel terechtgekomen en hij wil proberen haar te bevrijden.

Lucifer sluit een pact met Cam. Als het hem lukt om Lilith binnen vijftien dagen opnieuw te veroveren mag hij haar meenemen. Maar hij heeft Lilith vervuld met haat jegens Cam. Wat is de prijs voor een pact met de duivel?
Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Unforgiven
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789000347896
Ebook: 9789000347902
Uitgever: Van Goor
Engelen in het donker

Deze onthullende bundel bevat zeven verbazingwekkende achtergrondverhalen uit de gevaarlijk romantische wereld van de Fallen-serie.

Een feest loopt volledig uit de hand. Miles balanceert op het randje van de duisternis. Witzijden pioenrozen raken een gevoelige snaar bij Arriane. En een verzwegen liefdesscène tussen Daniel en Luce vormt de adembenemende apotheose.

Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Angels in the dark
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000337705
Ebook: 9789000337712
Uitgever: Van Goor

TeardropTeardrop
Nooit huilen... Dat heeft Eureka's moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka's moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde.

Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen...
Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Teardrop
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000329533
Ebook: 9789000329922
Uitgever: Van Goor
Waterfall
De Teardrop serie vertelt het verhaal van de 17-jarige Eureka, met haar tranen heeft ze de kracht om een wereld weg te spoelen. Het onvoorstelbare is gebeurd: Eureka's tranen hebben de aarde overspoeld en Atlantis doen stijgen.

Met Atlantis is ook de boze koning Atlas bovengekomen. Eureka is de enige die hem kan stoppen, maar eerst moet ze leren vechten. Samen met haar vrienden Cat en Ander begint ze aan een reis door de oceaan op zoek naar de mysterieuze Solon die weet hoe ze Atlas kunnen verslaan.

De tijd dringt. Zal hun belangrijke missie slagen?
Schrijver: Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Waterfall
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000341344
Ebook: 9789000341351
Uitgever: Van Goor