Boekenplank:
Kies

Boeken van Stephenie Meyer

Meer over Stephenie Meyer

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1973

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Stephenie Meyer


Overzicht

  • De chemicus - The chemist
  • Zielen - The host

Twilight Saga

  1. Het officiele geillustreerde boek bij de Twilight saga - The Twilight Saga: The official illustrated guide
  2. Twilight - Twilight
  3. Nieuwe maan - New moon
  4. Eclips - Eclipse
  5. Het korte tweede leven van Bree Tanner - The short second life of Bree Tanner
  6. Morgenrood - Breaking dawn
  7. Midnight sun - Midnight sun

Dubbel uitgegeven titels

  • The host - zie Zielen
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe chemicus
Ze komen haar halen. Ze is er klaar voor...

Bijna niemand weet dat ze ooit voor de Amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf één van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft. Tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico vormde en jacht op haar begon te maken.

Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En nog altijd beschikt ze over informatie die zo gevoelig is dat de dienst haar zo snel mogelijk wil liquideren. Als de dienst haar een uitweg biedt, beseft ze dat het haar enige kans op een normaal leven is. De nieuwe klus die ze moet aannemen in ruil voor haar leven betekent echter dat ze nog meer gevoelige informatie moet inwinnen - informatie die haar alsnog in levensgevaar zou kunnen brengen.

Ze besluit de klus aan te nemen en maakt zich klaar voor de gevaarlijkste missie ooit, die er niet gemakkelijker op wordt als ze valt voor een man die haar kansen alleen maar kan verkleinen. Ze zal al haar unieke vaardigheden moeten inzetten om in leven te blijven...
Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: The chemist
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022582008
Ebook: 9789402308389
Uitgever: Boekerij
Zielen
Zwerver, de gastziel die Melanies lichaam gekregen heeft, wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen: de overweldigende emoties, de levendige herinneringen. maar één ding had ze niet verwacht: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen.

Melanie vult Zwervers gedachten met beelden van Jared, de man van wie ze houdt. Zwerver kan zich niet verzetten tegen de herinneringen van haar lichaam, en ze verlangt naar een man die ze nooit heeft ontmoet. Dat is het begin van een romantisch en meeslepend verhaal over twee meisjes in één lichaam, met dezelfde geliefde...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

The Host - 2013
Regisseur: Andrew Niccol
Cast: Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel, e.a.
Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: The host
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789089680433
Ebook: 9789460923555
Uitgever: Mynx

Twilight SagaHet officiele geillustreerde boek bij de Twilight saga

'Het heeft mij altijd verbaasd hoeveel diepgaande vragen mijn lezers mij stellen over de verschillende personages en de wereld van de Twilight Saga,' aldus Stephenie Meyer. 'Met dit geautoriseerde naslagwerk wilde ik zo veel mogelijk details onthullen, inclusief de achtergrondverhalen van personages zoals die van Alice. Ik ben enorm blij met de verschillende artistieke interpretaties van Young Kim en de andere illustratoren, van onder andere Bella's trouwjurk. Ik hoop dat de fans er net zo van onder de indruk zullen zijn als ik.'

In dit bijzondere naslagwerk onthult Stephenie Meyer niet alleen alle geheimen van de serie, ze citeert ook uit haar persoonlijke aantekeningen. Het officiële geïllustreerde boek bij de Twilight Saga bevat uitgebreide karakteromschrijvingen en stambomen, en toont kaarten, fragmenten, verwijzingen en een diepte-interview met de auteur.

Ervaar de Twilight Saga als nooit tevoren: van Bella’s eerste dag in Forks tot aan de betoverende laatste pagina’s van Morgenrood. Een must voor iedere Twilight-fan.

Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: The Twilight Saga: The official illustrated guide
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047519898
Ebook: 9789047519904
Uitgever: Van Goor
Twilight
'Ik heb nooit echt nagedacht over hoe ik dood zou gaan, hoewel ik daar de laatste maanden redenen genoeg voor had. Maar zelfs al had ik dat gedaan, dan nog zou ik nooit bedacht hebben dat het zo zou gaan. Ik staarde met ingehouden adem naar de andere kant van de lange ruimte, in de donkere ogen van de jager, die vriendelijk terugblikte. Het was wel een goede manier om dood te gaan: in plaats van iemand anders, iemand van wie ik hield. Nobel, zelfs. Dat zou toch wat waard moeten zijn.'

Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen.

Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. En misschien is het al te laat...
Twilight - 2008
Regisseur: Catherine Hardwicke
Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Ashley Greene, e.a.
Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: Twilight
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789047510055
Ebook: 9789047514602
Uitgever: Van Goor
Nieuwe maan
'Verdorie,' mompelde ik toen ik mijn vinger openhaalde aan het papier. Een druppeltje bloed welde op uit de kleine wond. Toen gebeurde alles in een stroomversnelling. Edward stortte zich op me en gooide me over de tafel... Ik viel met een klap op de grond naast de piano, in de puntige glasscherven. Versuft en gedesoriënteerd keek ik op van het helderrode bloed dat uit mijn arm gutste... in de koortsige blik van zes vampiers die ineens razende dorst hadden.'

Voor Bella Swan is slechts één ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella al eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas echt in de problemen...
New Moon - 2009
Regisseur: Chris Weitz
Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Ashley Greene, e.a.
Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: New moon
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047510062
Ebook: 9789047514596
Uitgever: Van Goor
Eclips
'Bella?' Achter me hoorde ik Edwards zachte stem. Hij trok me meteen in zijn armen en kuste me opnieuw. Deze kus maakte me bang. Er zat te veel spanning in, zijn lippen drukten te vurig tegen de mijne - alsof hij bang was dat we nog maar weinig tijd hadden.

Terwijl Seattle geteisterd wordt door een reeks mysterieuze moorden en een kwaadaardige vampier doorgaat met haar zucht naar wraak wordt Bella opnieuw omgeven door gevaar. Tijdens dit alles wordt ze gedwongen te kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap voor Jacob. En ze weet dat haar beslissing de aanleiding kan zijn tot het opleven van de eeuwenoude strijd tussen de vampiers en de weerwolven. Terwijl haar eindexamen nadert, moet Bella een keuze maken: leven of dood. Maar wat is wat?
Eclipse - 2010
Regisseur: David Slade
Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, e.a.
Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: Eclipse
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047510109
Ebook: 9789047514589
Uitgever: Van Goor
Het korte tweede leven van Bree Tanner
Ik keek hoe zijn lichaam veranderde. Hij dook in elkaar op het dak en greep met één hand de rand vast. Alle vreemde vriendelijkheid verdween en hij werd een jager. Dat herkende ik en ik voelde me er prettig bij, want dit begreep ik. Ik schakelde mijn hersenen uit. Tijd om te jagen. Ik haalde diep adem en snoof de geur op van het bloed in de mensen beneden. Nu was het te laat om nog van gedachten te veranderen.

Het korte tweede leven van Bree Tanner is het verhaal van een van de nieuwelingen uit het leger van Victoria in Eclips, Bree Tanner. De novelle (192 pagina's) registreert de ontwikkelingen binnen het nieuwelingenleger en hun achtervolging van Bella Swan en de Cullens, tot hun onvermijdelijke ontmoeting en de onvergetelijke afloop.
Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: The short second life of Bree Tanner
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047515494
Ebook: 9789047516422
Uitgever: Van Goor


Morgenrood
'Je hoeft niet bang te zijn,' mompelde ik. 'Wij horen bij elkaar.' Ik werd helemaal overweldigd door de waarheid van mijn eigen woorden. Dit moment was zo perfect, zo volmaakt, dat er simpelweg niet aan getwijfeld kon worden. Hij sloeg zijn armen om me heen en drukte me tegen zich aan, als zomer en winter. Ik had het gevoel dat elk zenuwuiteinde in mijn lichaam onder stroom stond. 'Voor altijd,' beaamde hij.

Bella Swans onherroepelijke en onvoorwaardelijke liefde voor Edward Cullen geeft haar vleugels en verlamt haar tegelijkertijd van angst. Ze heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt.

Bella wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds, en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duistere maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of besluit ze toch een volledig menselijk - en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen.
Breaking Dawn: Part 1 & 2 - 2011 & 2012
Regisseur: Bill Condon
Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, e.a.
Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: Breaking dawn
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047510529
Ebook: 9789047516125
Uitgever: Van Goor
Midnight sun

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella's kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere twist.

De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: Midnight sun
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789000375554
Ebook: 9789000375561
Uitgever: Van Goor

Dubbel uitgegeven titelsThe host

Zie voor de beschrijving van dit boek: Zielen.

Schrijver: Stephenie Meyer
Oorspronkelijke titel: zie Zielen
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022565438
Ebook: 9789460923555
Uitgever: Boekerij