Boekenplank:
Kies

Boeken van Kim Harrison

Meer over Kim Harrison

Genre: Fantasy / SF

Website: Kim Harrison


Rachel Morgan

  1. Heksen & demonen - Dead witch walking
  2. Heksen & ondoden - The good, the bad and the undead
  3. Heksen & duivelsgebroed - Every which way but dead
  4. Heksen & toverij - A fistful of charms
  5. Heksen & elfen - For a few demons more

gedetailleerd overzicht

Rachel MorganHeksen & demonen
Rachel Morgan leeft in een wereld waarin een onbekend virus heeft geleid tot de Ommekeer, de grote verandering die de mensheid heeft verdeeld in gewone mensen en de Anderen, uiterlijk evengoed mensen, maar onder speciale omstandigheden gemakkelijk muterend tot weerwolven, ondoden en demonen en (daar zijn er benauwend veel van) tovenaars en heksen, en zelfs verschrikkingen in mensengedaante, die nog geen naam hebben. Rachel Morgan is een heks, een goede, dus een witte, maar zij heeft haar gaven niet altijd onder controle. Gelukkig is hij er nog, de eigenwijze fee Jenks, haar persoonlijke lijfwacht die bij voorkeur op de schouder van Rachel meereist en waar nodig ingrijpt. En dat is soms heel erg nodig. Want hoewel zij zelf tot de Anderen behoort, maakt Rachel onafgebroken jacht op soortgenoten die het hebben voorzien op dat deel van de mensheid dat het zonder speciale gaven moet stellen.
Schrijver: Kim Harrison
Oorspronkelijke titel: Dead witch walking
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-245-5677-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Heksen & ondoden
Het leven is geen lolletje voor Rachel Morgan, een witte heks die tot haar groot verdriet nog steeds single is. Bijgestaan door haar huiself Jenks, die zich meestal in de buurt van haar oorlel ophoudt, jaagt Rachel op het demonengebroed dat de wijk de Hollows onveilig maakt. Als het echt nodig is kan ze ook rekenen op haar andere huisgenoot, de beeldschone ondode Ivy, voor wie de mannen bij bosjes vallen. Meestal kunnen zij gezamenlijk de vertegenwoordigers van het duister wel de baas, zelfs een handvol demonen vormt geen probleem. Maar een seriemoordenaar die zich voedt met de ziel van experts op het gevaarlijkste terrein van de zwarte magie, daar komt meer voor kijken. Het is zelfs maar de vraag of Rachel en haar huisgenoten er deze keer met behoud van hun gezonde verstand van afkomen.
Schrijver: Kim Harrison
Oorspronkelijke titel: The good, the bad and the undead
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-5667-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Heksen & duivelsgebroed
In de wereld van de heks Rachel Morgan heeft een onbekend virus geleid tot de Ommekeer, de grote verandering die de mensheid heeft verdeeld in gewone mensen en bevolkingsgroepen die bestaan uit weerwolven, ondoden, demonen en verschrikkingen die zelfs nog geen naam hebben. Huiself Jenks wordt er knap chagrijnig van als zijn bazin, de witte heks Rachel, het op een akkoordje gooit met de demon Algaliarept. In ruil voor de getuigenis tijdens het proces tegen de slechte ondode Piscary - die een regelrechte bedreiging vormt voor Rachel - belooft Rachel onder meer haar aura te delen met de demon. Rachel is er vast van overtuigd dat ze alle touwtjes stevig in handen kan houden. Maar als ze het jonge onschuldige meisje Ceri uit de klauwen van de demon redt, gaat het goed mis. Dan ontdekt Rachel, die tot haar grote verdriet nog steeds single is, dat ze niet helemaal ongevoelig is voor de charmes van de sexy ondode Kisten, vooral nu haar eerste liefde Nick haar op afstand houdt. Als Rachel tenslotte voor Kisten valt, komt ze erachter dat Algaliarept een grotere bedreiging vormt dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Jenks wordt van alle gedoe alleen maar nog chagrijniger...
Schrijver: Kim Harrison
Oorspronkelijke titel: Every which way but dead
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-2816-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Heksen & toverij
Heksen & toverij begint met veel vaart als de witte heks Rachel Morgan met succes de jacht op een weerwolf beëindigt. Kort daarop ontdekt ze tot haar stomme verbazing dat haar ex-liefje Nick de jonge Jax, zoon van Rachels huiself Jenks, bij een misdrijf heeft betrokken. Nu zuchten Nick en Jax in de gevangenis van Michigan, naar verluidt voor het stelen van een kostbaar artefact van de weerwolven. Met behulp van een gevaarlijke soort toverij krijgt huiself Jenks menselijke proporties, om hem in staat te stellen samen met Rachel op zoek te gaan naar zijn zoon. De gevangengenomen elf opsporen is geen probleem, maar problemen zijn er opeens wel in overvloed als Rachel in haar goedheid - of is ze nog steeds een beetje verliefd op hem? - besluit ook Nick te bevrijden. Dat wordt haar door de weerwolven niet in dank afgenomen. Van jager is Rachel opeens het wild geworden en, dat weet iedereen, weerwolven geven nooit op. Gelukkig krijgt Rachel hulp van haar huisgenote Ivy, een beeldschone ondode.
Schrijver: Kim Harrison
Oorspronkelijke titel: A fistful of charms
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-2817-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Heksen & elfen
Rachel Morgan is nog steeds in het bezit van 'de focus', een vijfduizend jaar oud door demonen gewrocht artefact dat ongekende krachten bevat. Dat feit zorgt voor veel ongewenste aandacht uit duistere hoeken en gaten. Bijgestaan door haar huiself Jenks en rechercheur Glenn moet Rachel tot het uiterste gaan om zich demonen, weerwezens en, met name, de kobold Trent Kalamack (en trawanten) én meestervampier Piscary van het lijf te houden. Allemaal willen ze het artefact maar wat graag in handen krijgen. In de tussentijd doet een ongemeen gruwelijke seriemoordenaar van zich spreken en wordt Rachels alfa-weerwolfmaatje David Hue de belangrijkste verdachte. De ontknoping laat de lezer happend naar lucht achter...
Schrijver: Kim Harrison
Oorspronkelijke titel: For a few demons more
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-3095-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff