Boekenplank:
Kies
 • Home
 • A
 • Kelley Armstrong

Boeken van Kelley Armstrong

Meer over Kelley Armstrong

Genre: Fantasy / SF

Website: Kelley Armstrong


Darkness Rising

 1. Samenzwering - The gathering
 2. Roeping - The calling
 3. Verrijzing - The rising

Otherworld

 1. Gebeten - Bitten
 2. Gevangen - Stolen

The Darkest Powers

 1. Bezwering - The summoning
 2. Ontwaken - The awakening
 3. Afrekening - The reckoning

gedetailleerd overzicht

Darkness RisingSamenzwering
Mijn voet bleef ergens aan hangen. Ik probeerde hem los te trekken, maar iets klemde zich rond mijn enkel. Ik ging gillend kopje onder. Mijn mond vulde zich met water toen het meer zich boven mijn hoofd sloot. Ik vocht, schoppend en om me heen slaand, en graaide naar wat het ook was dat me vasthield. Mijn vingers streken langs iets zachts, en mijn hersens krijsten: Serena!

Maya Delaney woont in het kleine onderzoeksdorpje Salmon Creek en voelt zich sterk verbonden met de natuur. Maar dan beginnen er vreemde dingen voor te vallen in het dorpje. Een jong meisje verdrinkt op mysterieuze wijze in een kalm meer, poema's verschijnen rond Maya's huis en haar beste vriend Daniel voelt zich opeens niet op zijn gemak bij bepaalde mensen en dingen. Een van die mensen is Rafe, de nieuwe bad boy van het dorp, die wel heel geïnteresseerd is in een specifiek detail van Maya: haar tatoeage in de vorm van een pootafdruk...
Schrijver: Kelley Armstrong
Oorspronkelijke titel: The gathering
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789048813346
Uitgever: Moon
Roeping
'Verroer je niet,' mompelde ik tegen de anderen. 'Hou oogcontact, maar verroer je niet.'
Terwijl ik dat zei, zocht de poema mijn blik. Haar ogen gingen wijd open en haar ronde pupillen verwijdden zich. Ze hief haar kop en snoof de lucht op. Toen gromde ze. Ik probeerde een stap naar achteren te zetten. Ik wist dat ik dat moest doen, maar mijn benen weigerden dienst. Ik bleef staan waar ik stond en hield haar blik vast, en toen ik dat deed, leek alles om me heen te verdwijnen. (...) Een ruk aan mijn arm bracht me terug in het hier en nu, en ik zag de poema springen. Zag haar snijtanden flitsen in een grauw, zonder dat ze het oogcontact verbrak.

Door Maya Delaneys moedervlek in de vorm van een pootafdruk valt het niet meer te ontkennen: ze is een skinwalker. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ook zij de gedaante van een dier zal kunnen aannemen. Die bijzondere gave komt tot ontwikkeling wanneer ze met haar vrienden in de wildernis strandt. Ze zijn op elkaar aangewezen om de weg terug naar huis te vinden. Maar kan Maya haar vrienden echt vertrouwen? En kan zij haar gave in bedwang houden, voordat het levensgevaarlijk wordt?

Schrijver: Kelley Armstrong
Oorspronkelijke titel: The calling
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789048817238
Uitgever: Moon
Verrijzing
Ik was ongeveer een week geleden achter mijn geheime identiteit gekomen, en het is niet verrassend dat dat het punt markeerde waarop het hele leven op zijn kop kwam te staan voor ons allemaal.

Er breken moeilijke tijden aan voor Maya en haar vrienden. Ze worden achtervolgd en er zijn niet genoeg schuilplaatsen. En ze kunnen ook niet naar de autoriteiten voor hulp, want iedereen denkt dat ze zijn omgekomen in een helikoptercrash. Alles wat ze hebben is de naam en het nummer van iemand die hun misschien een paar antwoorden kan geven. Maya is echter niet voorbereid op de waarheid. Maar ze kan niet op de vlucht blijven en moet nu voorgoed met de demonen uit haar verleden afrekenen...
Schrijver: Kelley Armstrong
Oorspronkelijke titel: The rising
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789048819645
Uitgever: Moon

OtherworldGebeten
'Het enige wat herinnert aan mijn oude ik zijn mijn ogen, glinsterend met een koele, berekenende blik en ingehouden wreedheid die nooit voor iets anders gehouden kunnen worden dan de ogen van een mens.'
Elena Michaels is tien jaar geleden gebeten door een weerwolf. Ze overleefde de beet, maar is nu zelf een weerwolf. Lang heeft ze gestreden tegen haar nieuwe aard, maar nu lijkt alles onder controle. Ze leeft als mens in een nieuwe stad met een nieuwe vriend. Alles lijkt goed te gaan totdat ze een oproep krijgt van iemand van wie ze hoopte nooit meer iets te horen.
Jeremy Danvers, de leider van de roedel weerwolven waartoe ook Elena behoorde, heeft haar hulp nodig. Hij is een intelligente man die goed begrijpt dat een weerwolf in de moderne tijd alleen kan overleven wanneer hij uiterst voorzichtig is. Maar nu wordt de roedel bedreigd. Er loopt een weerwolf los die wraakzuchtig is, een moordenaar in een zachte vacht. En er rest weinig tijd hem te vinden.
Schrijver: Kelley Armstrong
Oorspronkelijke titel: Bitten
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3929-6
Uitgever: Uitgeverij M
Gevangen
Elena Michaels' leven verandert voorgoed als ze gebeten wordt door een grote hond. Het is geen ernstige beet en het bloedt nauwelijks, maar de hond is geen gewoon huisdier en wijkt niet van haar zijde terwijl ze de wereld van de weerwolven binnen wordt getrokken...
Elena Michaels heeft eindelijk vrede met wie ze is: een jonge, intelligente en zelfstandige vrouw - maar ook de enige vrouwelijke weerwolf ter wereld. Lang kan ze echter niet genieten van haar rust. Tyrone Winsloe, een gewetenloze internetmiljardair, heeft een wetenschappelijk onderzoeksprogramma opgezet om bovennatuurlijke gaven te bestuderen. Hij heeft nu ook Elena op het oog...
Ze wordt ontvoerd en gevangen gezet in zijn zwaarbewaakte ondergrondse complex. Al snel ontdekt Elena dat het onderzoek nep is en dat de gevangenen één voor één worden vrijgelaten, waarna er op hen wordt gejaagd - een wrede vorm van vermaak. Natuurlijk is Elena niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.
Schrijver: Kelley Armstrong
Oorspronkelijke titel: Stolen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3928-8
Uitgever: Uitgeverij M

The Darkest PowersBezwering
Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling.
In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen - de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die 'iets heeft met vuur' - slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut...
Schrijver: Kelley Armstrong
Oorspronkelijke titel: The summoning
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-495-0103-7
Uitgever: De Vliegende Hollander
Ontwaken
Chloe Saunders was een heel normale tiener - dat dacht ze tenminste. De waarheid was een schok: ze is een wandelend experiment van de Edison Group. Niet alleen kan ze communiceren met de doden, ze kan hen zelfs moeiteloos tot leven wekken. Vanwege haar toenemende krachten is ze een steeds grotere bedreiging voor de Edison Group. De leden hebben dan ook besloten het experiment te beëindigen, voorgoed...
Chloe slaat op de vlucht, samen met drie andere begaafde tieners: een charmante magiër, een onrustige weerwolf en een temperamentvolle jonge heks. Samen staan ze sterk en kunnen ze hun vrijheid herwinnen, maar zijn Chloe's nieuwe metgezellen wel te vertrouwen?
Schrijver: Kelley Armstrong
Oorspronkelijke titel: The awakening
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-495-0104-4
Uitgever: De Vliegende Hollander
Afrekening
In deze grande finale van de Darkest Powers-trilogie komt de lezer erachter of Chloe eindelijk normaal kan worden. Wat ze er zelf van denkt? Ze weet het ook nog niet, maar wat ze wel weet is dat ze dolgraag normaal wil zijn.
Haar gevoelens voor een mensenschuwe weerwolf en voor zijn lieve gewone broer - die toevallig een magiër blijkt te zijn - zijn alleen niet zo normaal. Vooral omdat ze (als ze heel eerlijk is) toch meer neigt naar de weerwolf.
Daarbij komt nog dat Chloe en haar vrienden op de vlucht zijn voor een bedrijf dat genetische experimenten uitvoert en dat van de vriendengroep af wil... voorgoed. Zeker niet normaal.
En ten slotte is ze genetisch gezegend met de gave om de doden - halfvergane lijken enzo - weer tot leven te wekken. Zo ver van normaal als je het maar kunt krijgen.
Schrijver: Kelley Armstrong
Oorspronkelijke titel: The reckoning
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-495-0105-1
Uitgever: De Vliegende Hollander