Boekenplank:
Kies

Boeken van Maria V. Snyder

Meer over Maria V. Snyder

Genre: Fantasy / SF

Website: http://www.mariavsnyder.com

Studie Trilogie
  1. Studie van gif - Poison study
  2. Studie van magie - Magic study
  3. Studie van vuur - Fire study

Gedetaileerd overzicht

Studie Trilogie

Studie van gif
Als Studie van gif opent, ziet Yelena's toekomst er niet bepaald rooskleurig uit. Liever gezegd, ze heeft geen toekomst, zo lijkt het. In een pikdonkere kerker wacht ze de voltrekking af van het doodvonnis dat haar naar de letter van de Gedragscode is opgelegd vanwege de moord op de jonge edelman Reyad, de zoon van Brzaell, een van de machtigste generaals van Ixia. Maar er is nog hoop, een sprankje. Aan de vooravond van haar executie wordt Yelena via een uniek aanbod de kans geboden haar vonnis te ontlopen: als ze bereid is als voorproever in dienst te treden van de regerende commandant van Ixia zal ze wellicht enkele dagen of misschien wel weken langer leven. Ze stemt in, hopend op een kans te ontsnappen.
Schrijver: Maria V. Snyder
Oorspronkelijke titel: Poison study
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-3097-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Studie van magie
Als de sympathieke Yelena wordt verbannen uit Ixia, het enige land dat zij als haar thuis beschouwt, rest haar geen andere keuze dan met haar nieuwe mentor Irys af te reizen naar de Magiërsveste, om daar te beginnen aan een studie van magie. De weg erheen is echter niet zonder hindernissen, niet in de laatste plaats omdat de hereniging met haar broer Leif leidt tot onverwachte ontwikkelingen...
Schrijver: Maria V. Snyder
Oorspronkelijke titel: Magic study
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-3098-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Studie van vuur
Yelena's nieuwe positie, Zielvinder, zorgt voor flink wat onrust onder de leden van de Sitische Raad - immers, de laatste Zielvinder die honderdvijftig jaar geleden leefde, gebruikte zijn macht om mensen te ontdoen van hun ziel en gebruikte hen om de macht te grijpen. Niet verwonderlijk dus, dat Yelena flink wat tegenstand ondervindt nu iedereen denkt dat zij hetzelfde pad zal gaan als haar voorganger. Om haar goede bedoelingen te onderstrepen, stemt Yelena toe zich te laten onderwijzen door een van de vier meestermagiërs - helaas voor haar valt de keuze op Roos Vedersteen, de enige die zonder voorbehoud overtuigd is van Yelena's kwade bedoelingen. Dan, onverwacht, ontvangt Yelena een geheimzinnig bericht van haar verhaalwever, Maanman: 'Yelena, ik heb gevonden wat je zoekt. Kom.' En dat kan maar één ding betekenen: Ferde Daviian is gevonden. De zielendief die elf meisjes vermoordde, is ontsnapt uit de gevangenis van de Magiërsveste en wel, zo blijkt algauw, met de hulp van Cahil Ixia, de krijgerszoon met een oogje op de troon van Ixia. Spoorslags reist Yelena met haar broer Leif en Maanman af naar het Daviianplateau, waar Ferde en Cahil zijn gesignaleerd. Het tweetal moet tot elke prijs worden uitgeschakeld omdat zij uit zijn op een oorlog tussen Sitia en Yelena's geliefde Ixia.
Schrijver: Maria V. Snyder
Oorspronkelijke titel: Fire study
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-245-3099-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gerelateerde schrijvers