Boekenplank:
Kies

Boeken van Maria V. Snyder

Meer over Maria V. Snyder

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1973

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Maria V. Snyder


De Heelmeesters / Avry of Kazan

  1. Avry - Touch of power

Insider

  1. Inside out - Inside out
  2. Outside in - Outside In

Studie Trilogie / Study Series aka Chronicles of Ixia

  1. Studie van gif - Poison study
  2. Studie van magie - Magic study
  3. Studie van vuur - Fire study
De Heelmeesters / Avry of Kazan
Studie Trilogie / Study Series aka Chronicles of Ixia

gedetailleerd overzicht

De Heelmeesters / Avry of KazanAvry

Avry is de laatste heelmeesteres van Kazan. Ze is in staat elke ziekte te genezen door de pijn over te nemen van het slachtoffer. Haar soort wordt echter verantwoordelijk gehouden voor het verspreiden van een epidemie die duizenden het leven kostte. Om die reden is ze vogelvrij verklaard. Nu, als het verhaal begint, wil Avry haar gave gebruiken om een doodziek kind te redden. Ze wordt veroordeeld tot de guillotine.

Avry's enige kans om te overleven is samen met de manschappen van een mysterieuze zieke prins te ontsnappen. Zonder haar zal de prins zeker sterven, maar wat als ook zij deze ziekte niet kan genezen? Durft ze haar eigen leven op het spel te zetten? Ook als blijkt dat deze prins verantwoordelijk was voor het uitbreken van de epidemie die duizenden slachtoffers maakte?

Schrijver: Maria V. Snyder
Oorspronkelijke titel: Touch of power
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024558759
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

InsiderInside out

Houd je gedeisd. Val niet op. Of anders...

Trella is een sloof. Een nobody. En net als de duizenden andere sloven die opeengepakt op de onderste niveaus van Binnen verblijven, doet ze het vuile werk voor de oppers, die boven in luxe leven. Maar Trella is ook de Koningin van de Buizen, die tijdens het schoonmaken van het ventilatiesysteem op plaatsen komt waar niemand anders ooit een voet zet. Als de Opper Cops erachter komen zal ze gerecycled worden. Maar nieuwsgierigheid is een sterke drijfveer, en er gaan geruchten dat er een uitweg is uit Binnen.

Als Cogon, haar enige vriend, wordt opgepakt, kan ze nog maar één ding voor hem doen. Zorgen dat ze de geheimzinnige Poort vindt, de mythische uitgang naar Buiten, wat dat dan ook mag zijn. Trella vindt steeds meer aanwijzingen voor het bestaan van de Poort, maar ze doet ook een andere ontdekking: ze staat niet alleen in haar pogingen. De sloven zijn klaar voor een opstand, en zelfs sommige oppers blijken anders te zijn dan ze dacht. Zoals Riley, een jongen die al snel verwarrend veel voor haar gaat betekenen...

Schrijver: Maria V. Snyder
Oorspronkelijke titel: Inside out
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789034755834
Ebook: 9789461992512
Uitgever: HarperCollins
Outside in

Het is nog niet voorbij...

Vroeger was Trella een sloof, alleen goed genoeg om de buizen van Binnen schoon te maken. Tot ze de mythische Poort naar Buiten ontdekte en een geslaagde opstand ontketende tegen de oppers. Ze had gedacht dat oppers en sloven nu vredig samen zouden kunnen leven en dat zij lekker kon doen waar ze zin in had, maar niets is minder waar. Iedereen wil voortdurend iets van haar. Trella haat al die verantwoordelijkheid en gaat liever het gedeelte van Binnen verkennen waar nog nooit iemand is geweest, ook al haalt ze zich daarmee de woede van haar vriendje Riley op haar hals. Ze vertelt hem dan ook niets van haar opzienbarende ontdekking...

Al snel blijkt haar ruzie met Riley nog de minste van haar problemen (ook al is ze nog zo verdrietig dat hij haar niet meer wil zien). Iemand pleegt sabotage, waardoor het voortbestaan van Binnen in gevaar komt. En net als Trella beseft dat ze zich niet langer afzijdig kan houden, doet ze nóg een ontdekking, een bijzonder angstaanjagende.

Er is iets Buiten... en dat iets wil naar Binnen!

Schrijver: Maria V. Snyder
Oorspronkelijke titel: Outside In
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789034755872
Ebook: 9789461996541
Uitgever: HarperCollins

Studie Trilogie / Study Series aka Chronicles of IxiaStudie van gif
Als Studie van gif opent, ziet Yelena's toekomst er niet bepaald rooskleurig uit. Liever gezegd, ze heeft geen toekomst, zo lijkt het. In een pikdonkere kerker wacht ze de voltrekking af van het doodvonnis dat haar naar de letter van de Gedragscode is opgelegd vanwege de moord op de jonge edelman Reyad, de zoon van Brzaell, een van de machtigste generaals van Ixia.

Maar er is nog hoop, een sprankje. Aan de vooravond van haar executie wordt Yelena via een uniek aanbod de kans geboden haar vonnis te ontlopen: als ze bereid is als voorproever in dienst te treden van de regerende commandant van Ixia zal ze wellicht enkele dagen of misschien wel weken langer leven. Ze stemt in, hopend op een kans te ontsnappen.
Schrijver: Maria V. Snyder
Oorspronkelijke titel: Poison study
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024530977
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Studie van magie
Als de sympathieke Yelena wordt verbannen uit Ixia, het enige land dat zij als haar thuis beschouwt, rest haar geen andere keuze dan met haar nieuwe mentor Irys af te reizen naar de Magiërsveste, om daar te beginnen aan een studie van magie.

De weg erheen is echter niet zonder hindernissen, niet in de laatste plaats omdat de hereniging met haar broer Leif leidt tot onverwachte ontwikkelingen...
Schrijver: Maria V. Snyder
Oorspronkelijke titel: Magic study
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024530984
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Studie van vuur
Yelena's nieuwe positie, Zielvinder, zorgt voor flink wat onrust onder de leden van de Sitische Raad - immers, de laatste Zielvinder die honderdvijftig jaar geleden leefde, gebruikte zijn macht om mensen te ontdoen van hun ziel en gebruikte hen om de macht te grijpen. Niet verwonderlijk dus, dat Yelena flink wat tegenstand ondervindt nu iedereen denkt dat zij hetzelfde pad zal gaan als haar voorganger.

Om haar goede bedoelingen te onderstrepen, stemt Yelena toe zich te laten onderwijzen door een van de vier meestermagiërs - helaas voor haar valt de keuze op Roos Vedersteen, de enige die zonder voorbehoud overtuigd is van Yelena's kwade bedoelingen.

Dan, onverwacht, ontvangt Yelena een geheimzinnig bericht van haar verhaalwever, Maanman: 'Yelena, ik heb gevonden wat je zoekt. Kom.' En dat kan maar één ding betekenen: Ferde Daviian is gevonden. De zielendief die elf meisjes vermoordde, is ontsnapt uit de gevangenis van de Magiërsveste en wel, zo blijkt algauw, met de hulp van Cahil Ixia, de krijgerszoon met een oogje op de troon van Ixia.

Spoorslags reist Yelena met haar broer Leif en Maanman af naar het Daviianplateau, waar Ferde en Cahil zijn gesignaleerd. Het tweetal moet tot elke prijs worden uitgeschakeld omdat zij uit zijn op een oorlog tussen Sitia en Yelena's geliefde Ixia.
Schrijver: Maria V. Snyder
Oorspronkelijke titel: Fire study
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024530991
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers