Boekenplank:
Kies
  • Home
  • D
  • Lauren DeStefano

Boeken van Lauren DeStefano

Meer over Lauren DeStefano

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Website: Lauren DeStefano


The Chemical Garden

  1. Verwelken - Wither
  2. Vrees - Fever
  3. Verbreken - Sever

gedetailleerd overzicht

The Chemical GardenVerwelken
Door een mislukte poging van wetenschappers om een perfect menselijk ras te creëren zijn alle mensen veranderd in tijdbommen. Een genetisch virus zorgt ervoor dat de tweede generatie niet ouder wordt dan 25 jaar. Jonge meisjes worden ontvoerd om te trouwen. Zo wordt voorkomen dat de mensheid zal uitsterven. Rhine is 16 jaar als ze wordt ontvoerd en gedwongen om te trouwen met de 21-jarige Linden. Ze is vastbesloten om te ontsnappen en terug te keren naar haar tweelingbroer. Daarvoor moet ze het vertrouwen van haar echtgenoot zien te winnen. Maar hij heeft nog twee vrouwen met wie ze moet concurreren om zijn aandacht. En ze moet uitkijken voor de duistere housemaster Vaughn, de vader van Linden, die alles wat er in het huis gebeurt haarscherp in de gaten houdt. Samen met de bediende Gabriël, haar geheime liefde, probeert Rhine te ontsnappen, maar ze heeft nog maar weinig tijd...
Schrijver: Lauren DeStefano
Oorspronkelijke titel: Wither
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-475-1668-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vrees
In een wereld waarin vrouwen maar twintig jaar oud worden en mannen sterven op hun vijfentwintigste, is tijd kostbaar. Rhine en Gabriel zijn ontsnapt uit het landhuis waar ze vastgehouden werden, maar belanden hierdoor in een beangstigende en sombere wereld. Ze zijn vastberaden om naar Rhine's tweelingbroer Rowan te gaan in Manhattan, ondanks het feit dat de weg ernaartoe lang en gevaarlijk is. Ze worden op de hielen gezeten door haar schoonvader, Vaughn, die er alles aan doet om haar terug te krijgen naar het landhuis. Ondertussen tikt de tijd meedogenloos door.
Schrijver: Lauren DeStefano
Oorspronkelijke titel: Fever
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789047517399
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verbreken
Door een mislukte poging van wetenschappers om een perfect menselijk ras te creëren, worden vrouwen niet ouder dan twintig jaar en sterven mannen op hun vijfentwintigste. Met nog een paar jaar te gaan, komt het einde voor Rhine steeds dichterbij. Helemaal nu ze in het ziekenhuis ligt en Vaughn haar nog altijd achterna zit. Samen met Linden en Cecily slaat ze op de vlucht. Nu ze weet dat haar broer nog leeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Zo hoopt ze de antwoorden te krijgen waar ze al zo lang naar op zoek is.
Schrijver: Lauren DeStefano
Oorspronkelijke titel: Sever
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789047517405
Uitgever: Van Holkema & Warendorf