Boekenplank:
Kies

Boeken van Pittacus Lore


De erfenis van Lorien / Lorien Legacies

  1. Ik ben Nummer Vier - I am Number Four
  2. De kracht van Zes - The power of Six
  3. De opkomst van Negen - The rise of Nine
  4. De val van Vijf - The fall of Five
  5. De wraak van Zeven - The revenge of Seven
  6. Het lot van Tien - The fate of Ten
  7. Ik ben nummer Vier - Op leven en dood - United as One

De kleine kronieken van Loriën / I Am Number Four: The Lost Files

  1. De erfgaven - Six's legacy, Nine's legacy, The fallen legacies
  2. De legenden - The search for Sam, The last days of Lorien, The forgotten ones
De kleine kronieken van Loriën / I Am Number Four: The Lost Files

gedetailleerd overzicht

De erfenis van Lorien / Lorien LegaciesIk ben Nummer Vier
John Smith is een jongen met buitengewone krachten. Op de vlucht voor zijn vijanden duikt hij onder op een middelbare school in Amerika, waar hij de populaire Sarah Hart ontmoet. Maar John weet dat hij ooit gevonden zal worden en dan zal hij moeten strijden voor het voortbestaan van zijn volk... Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken. Nummer Twee in Engeland. En Nummer Drie in Kenia. Ze werden alledrie gedood. Ik ben Nummer Vier. Ik ben de volgende. We kwamen hier met ons negenen. We zien eruit als jullie. We praten als jullie. We leven net als jullie. Maar we zijn anders. We kunnen dingen doen waar jullie alleen maar van kunnen dromen. We hebben krachten die jullie wildste dromen te boven gaan. We zijn sterker en sneller dan alles en iedereen. We zijn de superhelden uit jullie films en stripverhalen. Maar we zijn echt. Ons plan was om te groeien, om te trainen en sterker te worden. Om één te worden en de strijd aan te gaan. Maar voordat we er klaar voor waren, vonden zij ons. Nu jagen zij op ons en zijn we op de vlucht. We proberen onopgemerkt door het leven te gaan, op plekken waar je nooit zou denken om ons te zoeken. We gaan op in de massa en leven als jullie buren, vrienden, klasgenoten, zonder dat jullie het in de gaten hebben. Maar zij weten het wel...
I Am Number Four - 2011
Regisseur: D.J. Caruso
Cast: Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, e.a.
Schrijver: Pittacus Lore
Oorspronkelijke titel: I am Number Four
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-229-9936-3
Uitgever: Bruna
De kracht van Zes
Ze komen steeds dichterbij. Ze willen ons doden. We moeten vechten. Wij zijn de laatste verdediging. Ik heb hem op het nieuws gezien en heb de berichtgeving over wat er in Ohio gebeurde gevolgd - John Smith, op de vlucht. Voor de buitenwereld is hij een mysterie. Maar voor mij... is hij een van ons. We kwamen met ons negenen, en soms vraag ik me af of de tijd ons heeft veranderd en of we nog wel geloven in onze missie. Slechts zes van ons zijn nog in leven. We duiken onder, gaan op in de massa en vermijden onderling contact. Maar onze krachten ontwikkelen zich en binnenkort zullen we sterk genoeg zijn om te vechten. Is John Nummer Vier, en is zijn verschijning het teken waarop ik heb gewacht? En hoe zit het met Nummers Vijf en Zes? Is een van hen het meisje met de ravenzwarte haren uit mijn dromen - het meisje dat krachten heeft die elke voorstelling te boven gaan? Degene die genoeg macht heeft om onze groep van zes te herenigen?
Schrijver: Pittacus Lore
Oorspronkelijke titel: The power of Six
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-229-9944-8
Uitgever: Bruna
De opkomst van Negen
Ik was op de vlucht, hield me schuil en moest vechten om in leven te blijven. Toen onmoette ik John Smith, Nummer Vier. Samen zijn we veel sterker. Maar het duurde niet lang voor we weer afscheid moesten nemen. We moesten de anderen vinden. Ik ging naar Spanje om Zeven te zoeken en ik vond zelfs veel meer. Een tiende lid van de Garde, een meisje dat van Loriën wist te ontsnappen. Ella, Nummer Tien, is jonger dan de rest maar net zo dapper. Nu zoeken we de anderen, en John. Maar de Mogadoren zoeken hen ook. Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken. Nummer Twee in Engeland. En Nummer Drie in Kenia. Ze kregen mij in New York te pakken, maar ik wist te ontkomen. Ik ben Zes. Ze willen afmaken waar ze aan zijn begonnen. Ze willen ons vernietigen. Ze komen steeds dichterbij. Wij zijn klaar om te vechten.
Schrijver: Pittacus Lore
Oorspronkelijke titel: The rise of Nine
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400502079
Uitgever: Bruna
De val van Vijf
Zij brachten hun Leider mee. Zij dachten dat ze ons konden verslaan. Zij hadden het mis. Wij zijn eindelijk herenigd. Wij zijn sterker dan ooit. Wij zullen overwinnen. De Gardes zijn eindelijk herenigd, maar zijn ze wel uit het juiste hout gesneden om de strijd tegen de Mogadoren te winnen? John Smith, Nummer Vier, dacht dat alles zou veranderen zodra ze elkaar hadden gevonden. Ze zouden niet langer hoeven vluchten. Ze zouden de Mogadoren bestrijden. En ze zouden winnen. Maar hij vergiste zich. Na hun confrontatie met de Mogadoorse heerser, waarbij ze bijna werden vernietigd, weten de Gardes dat ze compleet onvoorbereid zijn en ze kansloos zullen worden overtroefd. Nu houden ze zich schuil in het penthouse van Negen in Chicago, waar ze zich beraden op hun volgende zet. Ze zijn sterk, maar nog niet sterk genoeg om het tegen een heel leger op te nemen, ondanks de terugkeer van een oude bondgenoot. Om hun vijand te kunnen verslaan moeten ze hun Erfgaven beheersen en als team leren samenwerken. Maar belangrijker nog, ze zullen de waarheid over de Ouderlingen en hun plan voor de overlevenden van de planeet Loriën moeten zien te achterhalen. Wanneer ze van Nummer Vijf een teken krijgen, weten ze dat ze dicht bij een hereniging zijn. Of is het een valstrik? De tijd dringt en het enige wat ze zeker weten, is dat ze Vijf moeten zien te vinden voordat het te laat is. Deze strijd zullen ze niet verliezen. Loriën zal herrijzen.
Schrijver: Pittacus Lore
Oorspronkelijke titel: The fall of Five
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400503519
Uitgever: Bruna
De wraak van Zeven
We dachten dat het ergste voorbij was. Na tien jaar waren we eindelijk herenigd en ontdekten we de waarheid over ons verleden. We trainden en werden elke dag sterker. We waren zelfs gelukkig. Maar we hadden nooit gedacht dat de Mogadoren een van onze eigen Gardes tegen ons op zou zetten. En nu is Acht dood. Ik zou alles doen om hem weer terug te brengen, maar dat is onmogelijk. Mijn hele leven ben ik al voor de Mogadoren op de vlucht...– ze hebben alles van me afgenomen. Maar dat houdt nu op. De strijd gaat door en ik zal niet rusten voor ik ze allemaal vernietigd heb. En ik heb eindelijk de kracht om terug te vechten.
Schrijver: Pittacus Lore
Oorspronkelijke titel: The revenge of Seven
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400505476
Uitgever: Bruna


Het lot van Tien
De invasie is begonnen. John, Nummer Vier, staat aan de frontlinie van de strijd in New York City. En net als zijn kansen lijken te keren ontwikkelt zijn vriend Sam, een mens, op onverklaarbare wijze een Erfgave - iets wat normaal gesproken alleen is voorbehouden aan Loriërs. En Sam is niet de enige...

Intussen zitten Zes, Marina en Adam vast in Mexico. De Mogadoren zijn massaal in de meerderheid en er is een wonder voor nodig om te ontsnappen. De Garde is uitgedund, maar geeft de strijd niet op. Ze kunnen alleen overleven als het ze lukt de Mogadoorse leider uit te schakelen. Anders rest hun nog slechts één lot: totale uitroeiing.

Ze pakten Nummer Een in Maleisië
Nummer Twee in Engeland
Nummer Drie in Kenia
en Nummer Acht in Florida.
Ik ben Nummer Zes, maar dat doet er niet meer toe, want we zijn niet meer de enigen met Erfgaven.

Schrijver: Pittacus Lore
Oorspronkelijke titel: The fate of Ten
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400506855
Uitgever: Bruna
Ik ben nummer Vier - Op leven en dood
De Mogadoren hebben de Aarde veroverd. Hun ruimteslagschepen werpen een schaduw over onze dichtstbevolkte steden en geen land ter wereld durft de strijd aan te gaan. De enigen die de Mogadoren nog in de weg staan zijn de Gardes, maar zonder een eigen leger kunnen die de strijd niet winnen.

Nu vormen de Gardes een team met de Amerikaanse krijgsmacht, maar dat is misschien niet genoeg. Ze hebben versterking nodig en die hebben ze gevonden: tot hun verbazing blijken jongeren van over de hele wereld, zoals John Smiths boezemvriend Sam, Erfgaven te hebben ontwikkeld. En dus moeten John en de zijnen de Mogadoren voor zijn, want anders zullen die deze jongeren inzetten voor hun eigen, sinistere plan.

Maar na alles wat de Mogadoren John hebben afgenomen - zijn thuis, zijn familie, zijn vrienden en zijn grote liefde - rijst de vraag of hij nog meer mensenlevens in gevaar moet brengen. Niet alleen heeft hij niets meer te verliezen, hij heeft bovendien ontdekt dat hem een nieuwe, ongelooflijke Erfgave geschonken is waarmee hij zichzelf kan transformeren tot het ultieme wapen.

ZIJ jaagden op ons
ZIJ komen nu achter jou aan
ZIJ weten hoe sterk we samen zijn
WIJ kunnen deze planeet redden
WIJ strijden, op leven en dood
WIJ hebben jouw hulp nodig

Schrijver: Pittacus Lore
Oorspronkelijke titel: United as One
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400508385
Uitgever: Bruna

De kleine kronieken van Loriën / I Am Number Four: The Lost FilesDe erfgaven
Vóór Nummer Vier, waren er Nummer Een, Twee en Drie. Tot nu toe wisten we alleen nog dat de Mogadoren Nummer Een in Maleisië te pakken kregen, Nummer Twee in Engeland en Nummer Drie in Kenia. Maar je staat op het punt meer te weten te komen.

Voordat Nummer Een en Nummer Twee gedood werden en vóór Paradise, Ohio, reisde Zes door Texas met haar Cêpaan Katarina. Wat daar gebeurde, zou haar leven veranderen.

Toen Negen door Nummer Vier werd bevrijd uit zijn cel, was hij wild, gevaarlijk en klaar om te vechten. In De Erfgaven lees je hoe Negen was voor hij werd gevangen en kom je alles te weten over zijn dramatische ontsnapping en zijn jacht op de Mogadoren.

Lees het ware verhaal achter de omgekomen leden van de Garde. Voor ze werden vermoord door de Mogadoren, waren ze slechts kinderen op een vreemde planeet die Aarde heet. Ze ontdekten hun Erfgaven en hielden zich schuil...

Schrijver: Pittacus Lore
Oorspronkelijke titel: Six's legacy, Nine's legacy, The fallen legacies
Eerste uitgave: 2011, 2012, 2012
ISBN/EAN: 9789400506862
Uitgever: Bruna
De legenden
Eén strijd. Twee doodsvijanden. Drie legenden. Lees nu voor het eerst hoe de strijd tussen de Mogadoren en de Loriërs ontbrandde.

In Op zoek naar Sam volgen we Adam, een afvallige Mogadoor die in zijn zoektocht naar verlossing probeert zowel Sam Goode als diens vader Malcolm te redden.

De laatste dagen van Loriën verhaalt hoe de strijd tussen de Loriërs en de Mogadoren ooit begon, toen de Mogadoren de ooit zo vredige planeet Loriën totaal onverwacht aanvielen.

Zij die vergeten zijn is het bloedspannende vervolg op Adams verhaal, waarin hij een geheim onthult dat het tij voor de Garde zal keren...

Schrijver: Pittacus Lore
Oorspronkelijke titel: The search for Sam, The last days of Lorien, The forgotten ones
Eerste uitgave: 2012, 2013, 2013
ISBN/EAN: 9789400506879
Uitgever: Bruna