Boekenplank:
Kies

Boeken van Ally Condie

Meer over Ally Condie

Genre: Fantasy / SF

Website: Ally Condie


Matched Trilogie

  1. Matched; laat je niet meer los - Matched
  2. Crossed; niets is wat het lijkt - Crossed
  3. Reached; het wachten is voorbij - Reached

gedetailleerd overzicht

Matched TrilogieMatched; laat je niet meer los
'Ik vind dat mensen moeten kunnen kiezen wie hun Match wordt,' zeg ik zwak.
'Hoe ver moet dat gaan, Cassia?' Haar stem klinkt kalm en redelijk. 'Straks vind je nog dat mensen ook moeten kunnen kiezen hoeveel kinderen ze krijgen, of waar ze willen wonen. Of wanneer ze willen sterven.'
In de Unie is alles zo geregeld dat de inwoners nauwelijks hoeven na te denken en een gelukkig leven kunnen leiden onder het toeziend oog van de Autoriteiten.
Cassia heeft nooit vraagtekens geplaatst bij de keuzes die voor haar worden gemaakt: van de gedichten die ze mag lezen tot de man met wie ze zal trouwen. Maar dan gaat er iets mis...
De perfecte Unie maakt een fout, met grote gevolgen voor het leven van Cassia. Opeens blijkt de Unie helemaal niet zo veilig en onschuldig te zijn - en de Autoriteiten zijn niet gediend van kritische onderdanen.
Schrijver: Ally Condie
Oorspronkelijke titel: Matched
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-477-0319-8
Uitgever: Lemniscaat
Crossed; niets is wat het lijkt
De Unie bepaalt alles. Zelfs het geluk van haar bewoners. Maar met wie zich niet aan de regels houdt, wordt afgerekend.

Ky is door de Unie afgevoerd naar de Buitenprovincies, waar een wisse dood hem wacht. Cassia reist hem achterna, en ontdekt al snel dat Ky heeft kunnen ontsnappen en een spoor van aanwijzingen heeft achtergelaten.
Cassia's bestaan komt op losse schroeven te staan, zeker als ze ziet dat er ook een leven mogelijk is buíten de Unie. Is ze sterk genoeg om zonder de Autoriteiten te overleven? En welke rol speelt haar Match, Xander?

Cassia moet een keuze maken, maar aan de grenzen van de Unie is niets wat het lijkt.

Schrijver: Ally Condie
Oorspronkelijke titel: Crossed
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047704027
Uitgever: Lemniscaat
Reached; het wachten is voorbij
In Crossed was Cassia op de vlucht, doorkruiste ze ravijnen, doorstond ze ontberingen en vond ze Ky terug. Met de verspreiding van het Plaagvirus breekt nu de strijd aan van de Opstand tegen het regime van de Unie.

Cassia, Ky en Xander spelen een belangrijke rol in die strijd. Voortdurend moeten zij kiezen tussen het grotere belang, hun vriendschap én hun eigen gevoelens. Lukt het om de machtige Unie te verslaan? En zal de Opstand erin slagen het volk zijn vrijheid terug te geven?

Schrijver: Ally Condie
Oorspronkelijke titel: Reached
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789047705604
Uitgever: Lemniscaat