Boekenplank:
Kies

Boeken van Matthew Reilly

Matthew Reilly studeerde rechten aan de University of New South Wales. Reilly schrijft boeken en filmscenario's en is sinds 2021 filmregisseur (Interceptor - 2022).

Meer over Matthew Reilly

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Australië

Website: Matthew Reilly


Overzicht

  • Tempel - Temple

Jack West Jr.

  1. Het geheim van Cheops - Seven ancient wonders
  2. De stenen van Stonehenge - The six sacred stones
  3. Het pact van Paaseiland - The five greatest warriors

Shane Schofield

  1. IJsstation - Ice station
  2. Ultimatum - Area 7
  3. Strijdperk - Scarecrow
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtTempel
Race naar het ultieme wapen in de dodelijke jungle van Zuid-Amerika...

De jonge professor William Race wordt tegen zijn wil gerekruteerd door de Amerikaanse regering. In de jungle van Zuid-Amerika is een oud Inca-afgodsbeeld te vinden dat is gemaakt van uiterst zeldzaam materiaal van groot militair belang.

Samen met een eliteteam van het Amerikaanse leger reist Race af naar Peru. Maar ze zijn niet de enigen die lucht hebben gekregen van het beeld. In het helse oerwoud brandt een onverbiddelijke race los waarbij geen middel wordt geschuwd...
Schrijver: Matthew Reilly
Oorspronkelijke titel: Temple
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789027471963
Uitgever: Spectrum

Jack West Jr.Het geheim van Cheops
Een ritueel van duizenden jaren oud wordt binnenkort opnieuw uitgevoerd. De strijd om de wereldheerschappij is losgebarsten...

Ooit stond op de top van de piramide van Cheops een mysterieuze gouden driehoek die duizend jaar wereldheerschappij kon geven aan degene die een geheim ritueel uitvoerde.

Maar lang geleden is die gouden driehoek in zeven stukken gebroken, die werden verborgen in de zeven wereldwonderen. Al die tijd was het geheim van Cheops goed verborgen, maar daar is nu verandering in gekomen. De eerste aanwijzingen zijn boven water gekomen en hebben een proces in gang gezet dat niet meer te stoppen is.

In een race tegen de klok proberen de Verenigde Staten de zeven wereldwonderen te vinden. Een team van experts probeert de geheime codes te ontrafelen die de locaties prijsgeven waar ooit de hangende tuinen van Babylon, de Kolossus van Rhodos en de andere wereldwonderen zich bevonden. Maar ook een samenwerkingsverband van de belangrijkste Europese landen en het Vaticaan heeft het op het geheim van Cheops voorzien.

In een poging deze twee imperia te stoppen, gaan een kleine groep landen de strijd met hen aan. Een expeditie onder leiding van Jack West jr. vecht een ongelijke strijd met de twee grootmachten uit. De strijd om de heerschappij over de wereld is losgebarsten.
Schrijver: Matthew Reilly
Oorspronkelijke titel: Seven ancient wonders
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022991404
Uitgever: Bruna
De stenen van Stonehenge
Zes legendarische stenen, een tijdmechanisme van duizenden jaren oud en het voorspelde einde van de wereld. Voor Jack West en zijn team is de race begonnen...

Kwade mannen hebben een eeuwenoud tijdmechanisme in werking gesteld. Een alles verwoestende kracht, die de Egyptenaren al kenden als De wraak van Amon-Ra, is ontketend. Er is één laatste hoop...

Als het avonturier Jack West en zijn team lukt om de legendarische zes stenen van Ra bij elkaar te brengen en die in de juiste volgorde en op het juiste moment te 'activeren' op zes heilige plekken, kan de aarde worden gered. Helaas is door de nevelen der tijd de precieze locaties van de zes plekken vergeten geraakt.

Wanneer Jack de landkaart vindt die de plekken aangeeft, wil een meedogenloze Chinese generaal hem die kennis ontfutselen. Een spectaculaire race tegen de klok begint, dwars door de continenten, naar onderaardse steden, doolhoven en gangenstelsels. Jacks uithoudingsvermogen en kennis van talen en symbolen uit al lang verdwenen culturen worden tot het uiterste beproefd.
Schrijver: Matthew Reilly
Oorspronkelijke titel: The six sacred stones
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022995099
Uitgever: Bruna
Het pact van Paaseiland
Vijf grote strijders zouden de wereld bewaken, zo was voorspeld. Maar het pact wordt bedreigd door kwade krachten. En er is maar één man die de strijd kan voortzetten...

Een allesverwoestende kracht, die de Egyptenaren al hadden voorspeld als 'de donkere zon', staat op het punt de wereld te vernietigen. Alleen als het avonturier Jack West en zijn team lukt om zes eeuwenoude stenen samen te brengen en een verloren gewaand tijdmechanisme te activeren, kan de mensheid worden gered.

Maar Jack wordt tegengewerkt: naast een voormalige KGB-generaal met de bijnaam 'De Carnivoor' en een taaie Japanse bloedbroederschap moet hij het opnemen tegen zijn bloedeigen vader, Wolf. Jacks uithoudingsvermogen en kennis van oude culturen, raadsels en symbolen worden tot het uiterste beproefd in een dodelijke race door verschillende continenten, onderaardse steden en doolhoven - een race die spectaculair eindigt op Paaseiland.
Schrijver: Matthew Reilly
Oorspronkelijke titel: The five greatest warriors
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022997536
Uitgever: Bruna

Shane SchofieldIJsstation
In de ijzige kou van Antarctica voeren Amerikaanse mariniers een strijd op leven en dood...

Op een afgelegen basis in Antarctica stuit een groep geleerden op een groot metalen voorwerp. Dit voorwerp bevindt zich in een ijslaag, die 100 miljoen jaar oud is. Hoe het daar terecht is gekomen, kan geen van hen verklaren.

De Verenigde Staten horen van deze vreemde vondst en sturen een eliteteam van Amerikaanse mariniers naar de poolbasis. Dit team, onder leiding van de jonge luitenant Shane 'Scarecrow' Schofield, moet het voorwerp veiligstellen voor Amerika. Ze zijn daarvoor tot de tanden toe bewapend en bereid hun leider te volgen tot in de hel.

En dat is precies waarin ze belanden...
Schrijver: Matthew Reilly
Oorspronkelijke titel: Ice station
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789027466105
Uitgever: Bruna
Ultimatum
Shane Schofield in een genadeloze strijd tegen nucleaire terroristen...

Diep in de woestijn van Utah bevindt zich Amerika's meest geheime luchtmachtbasis: een gigantisch complex van zes ondergrondse verdiepingen dat wordt aangeduid met de codenaam Area 7.

Vandaag komt de president van de Verenigde Staten de basis inspecteren, met in zijn gevolg kapitein Shane Schofield en zijn team van IJsstation. Een simpele routineklus, zo lijkt het.

Maar de presidentiële escorte heeft de basis nog niet betreden, of ze worden geconfronteerd met een dood gewaande ex-generaal, codenaam Ceasar, die de president een gruwelijk ultimatum stelt...
Schrijver: Matthew Reilly
Oorspronkelijke titel: Area 7
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022986172
Uitgever: Bruna
Strijdperk
Tijdens de grootste klopjacht aller tijden moeten vijftien militaire specialisten worden uitgeschakeld. De mannen hebben één ding met elkaar gemeen...

Het is de grootste klopjacht aller tijden. ´s Werelds beste premiejagers krijgen de opdracht vijftien commando´s, spionnen en terroristen te vermoorden.

Kapitein Shane ´Scarecrow´ Schofield is een van de vijftien. Samen met zijn team gaat Shane op zoek naar degenen die hierachter zitten.

Het spoor leidt naar een kasteel in Frankrijk, waar een zeer machtig syndicaat een duister plan in werking heeft gesteld. Niemand zal het syndicaat kunnen stoppen, behalve de vijftien mannen die één eigenschap met elkaar gemeen hebben...

Wanneer Shane de reden van de klopjacht weet te achterhalen, staat hem een haast onmogelijke taak te wachten. Maar hij krijgt hulp uit wel heel onverwachte hoek...
Schrijver: Matthew Reilly
Oorspronkelijke titel: Scarecrow
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022988237
Uitgever: Bruna