Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Juan Gómez-Jurado

Boeken van Juan Gómez-Jurado

Juan Gómez-Jurado is journalist, columnist, schrijver en verschijnt regelmatige bij radio- en televisieprogramma's.

Meer over Juan Gómez-Jurado

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1977

Spanje

Website: http://www.juangomezjurado.com


Antonia Scott

  1. De rode koningin - Reina Roja

Anthony Fowler

  1. Spion van God - Espía de Dios
  2. Contract met God - Contrato con Dios
Antonia Scott

gedetailleerd overzicht

Antonia ScottDe rode koningin

Amateur-detective Antonia Scott heeft de politie al talloze keren bijgestaan. Maar hun volgende zaak zou haar fataal kunnen worden...

Jon Gutiérrez is een zachtaardige rechercheur bij de politie van Madrid. Soms laat hij zich te veel meeslepen door het onrecht in zijn stad. Als hij zelf bewijsmateriaal achterlaat om een beruchte pooier op te kunnen pakken, wordt hij beschuldigd van corruptie en geschorst. Om het vertrouwen terug te winnen moet hij ene Antonia Scott ervan overtuigen de politie bij te staan in een spraakmakende moordzaak. Het probleem? Antonia Scott weigert al twee jaar om haar appartement te verlaten.

Ooit was Antonia een veelbelovende rekruut van ‘De rode koningin’, een eliteteam dat speciaal werd opgeleid om in het diepste geheim misdaden op te lossen. Maar na een tragisch verlies heeft Antonia zich teruggetrokken uit de maatschappij. Ze wil niemand spreken en al helemaal niet bijspringen in een moordonderzoek. Dat het slachtoffer de zoon is van een invloedrijke bankdirecteur, en dat zijn lijk midden in een zwaarbeveiligde villawijk tot op de laatste druppel is leeggebloed, verandert daar niets aan. Maar dan blijkt dat de tienerjongen niet het enige slachtoffer is. En dat alleen Antonia de gruwelijkheden kan stoppen.

Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: Reina Roja
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022593479
Ebook: 9789402317077
Uitgever: Boekerij

Anthony FowlerSpion van God
Een seriemoordenaar. Een vrouwelijke profiler. Een priester van de CIA. Een conclaaf. Een dodelijk spel waarbij niets is wat het lijkt...

Het is voorjaar 2005. Paus Johannes Paulus II is overleden en Rome verkeert in grote chaos door alle mensen die hem de laatste eer bewijzen.

Alle 115 kardinalen zijn bij elkaar geroepen om de nieuwe paus te kiezen. Dan worden verscheidene kardinalen op beestachtige wijze vermoord. De handen van de slachtoffers zijn afgehakt en liggen keurig netjes op een linnen doek naast de lichamen.

De Vaticaanse politie, een zeer gesloten organisatie, denkt aanvankelijk de situatie aan te kunnen. Maar wanneer ze beseffen dat ze met een seriemoordenaar te maken te hebben, schakelen ze een profiler in: Paola Dicanti.
Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: Espía de Dios
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022992463
Uitgever: Bruna
Contract met God
Een excentrieke miljonair. Een zoektocht naar de Ark des Verbonds. Een overmoedige journaliste. Een priester als CIA-infiltrant. En een vijand die de expeditie wil ondermijnen...

De excentrieke miljonair Raymond Kahn financiert een expeditie naar de woestijn in Jordanië, om op zoek te gaan naar de verdwenen Ark des Verbonds. Zijn familie heeft tot de Tweede Wereldoorlog altijd een kaars in haar bezit gehad waarin een kaart zou zitten die de plek van de Ark zou aangeven. Nu wil Kahn er alles aan doen om de Ark in eigen handen te krijgen.

Het Vaticaan sommeert Anthony Fowler, CIA-agent en agent van de Heilige Alliantie, om te infiltreren in de expeditie. Hij stemt toe, omdat hij journaliste Andrea Otero, die ook meegaat, wil beschermen. Maar al snel wordt duidelijk dat ze in Jordanië niet gewenst zijn. Een terroristische groep treft daar voorbereidingen voor een aanslag...
Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: Contrato con Dios
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022994771
Uitgever: Bruna