Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Juan Gómez-Jurado

Boeken van Juan Gómez-Jurado

Juan Gómez-Jurado is journalist, columnist, schrijver en verschijnt regelmatige bij radio- en televisieprogramma's.

Meer over Juan Gómez-Jurado

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1977

Geboorteland: Spanje

Website: Juan Gómez-Jurado


Overzicht

  • Alles brandt - Todo Arde
  • De volgende patiënt - El paciente

Antonia Scott

  1. De rode koningin - Reina Roja
  2. De zwarte wolvin - Loba negra
  3. De witte koning - Rey blanco

Anthony Fowler

  1. Spion van God - Espía de Dios
  2. Contract met God - Contrato con Dios

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles brandt

Drie vrouwen verliezen alles. En juist daarom zijn ze zo gevaarlijk...

Aura Reyes’ luxe leven stort in wanneer ze onterecht wordt veroordeeld voor fraude en witwassen. Het is allemaal de schuld van Ponzano, de baas van de bank waar ze vroeger werkte. Nu haar leven in duigen is gevallen zint Aura op wraak.

In de gevangenis ontmoet ze Mari Paz, een vrouw met een duister verleden, die instemt om haar te helpen. Ook sluit Sere zich bij hen aan, een hacker met een vlijmscherpe geest. Ze werkte vroeger ook voor Ponzano en heeft zo haar eigen redenen om hem tegen te werken.

De drie vrouwen betreden de duistere kant van de bankwereld om Ponzano te saboteren. Hij heeft slechts één doel voor ogen: zijn bank fuseren met de grootste bank van Europa om zo nog machtiger te worden. Hij zal zich door niets laten tegenhouden, zelfs als dat betekent dat hij de levens van miljoenen mensen verwoest. Wie kan hem nog stoppen?

Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: Todo Arde
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789049202224
Ebook: 9789402322385
Uitgever: Boekerij
De volgende patiënt

Je volgende patiënt is de president. Hij mag de operatietafel niet levend verlaten...

De prestigieuze neurochirurg David Evans staat voor een verschrikkelijk dilemma: als zijn volgende patiënt levend van de operatietafel komt, zal zijn eigen dochter sterven door toedoen van een psychopaat. De patiënt in kwestie is niemand minder dan de president van de Verenigde Staten.

Evans krijgt 63 uur. In die tijd zal hij een onmogelijke keuze moeten maken die niet alleen zijn eigen leven, maar ook het leven van miljoenen mensen wereldwijd voorgoed kan veranderen.

Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: El paciente
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022598566
Ebook: 9789402320770
Uitgever: Boekerij

Antonia ScottDe rode koningin

Amateur-detective Antonia Scott heeft de politie al talloze keren bijgestaan. Maar hun volgende zaak zou haar fataal kunnen worden...

Jon Gutiérrez is een zachtaardige rechercheur bij de politie van Madrid. Soms laat hij zich te veel meeslepen door het onrecht in zijn stad. Als hij zelf bewijsmateriaal achterlaat om een beruchte pooier op te kunnen pakken, wordt hij beschuldigd van corruptie en geschorst. Om het vertrouwen terug te winnen moet hij ene Antonia Scott ervan overtuigen de politie bij te staan in een spraakmakende moordzaak. Het probleem? Antonia Scott weigert al twee jaar om haar appartement te verlaten.

Ooit was Antonia een veelbelovende rekruut van ‘De rode koningin’, een eliteteam dat speciaal werd opgeleid om in het diepste geheim misdaden op te lossen. Maar na een tragisch verlies heeft Antonia zich teruggetrokken uit de maatschappij. Ze wil niemand spreken en al helemaal niet bijspringen in een moordonderzoek. Dat het slachtoffer de zoon is van een invloedrijke bankdirecteur, en dat zijn lijk midden in een zwaarbeveiligde villawijk tot op de laatste druppel is leeggebloed, verandert daar niets aan. Maar dan blijkt dat de tienerjongen niet het enige slachtoffer is. En dat alleen Antonia de gruwelijkheden kan stoppen.

Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: Reina Roja
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022593479
Ebook: 9789402317077
Uitgever: Boekerij
De zwarte wolvin

Een drijvend lijk in Madrid. Een vermoorde maffioso in Marbella. Een race tegen de klok voor detectives Antonia Scott en Jon Gutiérrez...

Zeven maanden nadat Antonia Scott en Jon Gutiérrez hun vorige zaak hebben afgerond, treffen ze elkaar aan de oever van de rivier de Manzanares. In de rivier, die dwars door Madrid loopt, is een drijvend lijk aangetroffen. Antonia concludeert dat het slachtoffer van grote hoogte in de rivier is terechtgekomen. Is ze van een brug gesprongen, of geduwd?

Terwijl Jon en Antonia zich opmaken om de zaak tot op de bodem uit te zoeken, belt Mentor hen met de boodschap dat ze onmiddellijk naar Marbella moeten afreizen. Ze moeten koste wat het kost Lola Moreno opsporen, de vrouw van een beruchte Russische maffioso die diezelfde ochtend dood is aangetroffen.

Mentor vermoedt dat Lola waardevolle informatie kan verschaffen over de maffia in Spanje, en misschien zelfs meer weet over het lijk in de rivier. Het enige probleem? Sinds de moord op haar man is Lola verdwenen. En Antonia en Jon blijken niet de enigen die naar haar op zoek zijn.

Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: Loba negra
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022595497
Ebook: 9789402318623
Uitgever: Boekerij
De witte koning

Antonia Scott, ik hoop dat je mij niet al bent vergeten. Zullen we spelen?

Wanneer Antonia Scott dit bericht ontvangt, weet ze heel goed wie het heeft gestuurd. Ze weet ook dat ze het spel van de Witte Koning onmogelijk kan winnen. Maar Antonia Scott houdt niet van verliezen.

Na al die tijd op de vlucht te zijn geweest, heeft de realiteit haar eindelijk ingehaald. Antonia is een meester in zichzelf wijsmaken dat de strijd nog niet gestreden is, maar nu wordt het haar langzaam duidelijk dat dit gevecht haar door de vingers glipt. Als ze opgeeft zal ze niet alleen zichzelf, maar ook al haar geliefden verliezen.

Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: Rey blanco
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022597590
Ebook: 9789402319958
Uitgever: Boekerij

Anthony FowlerSpion van God
Een seriemoordenaar. Een vrouwelijke profiler. Een priester van de CIA. Een conclaaf. Een dodelijk spel waarbij niets is wat het lijkt...

Het is voorjaar 2005. Paus Johannes Paulus II is overleden en Rome verkeert in grote chaos door alle mensen die hem de laatste eer bewijzen.

Alle 115 kardinalen zijn bij elkaar geroepen om de nieuwe paus te kiezen. Dan worden verscheidene kardinalen op beestachtige wijze vermoord. De handen van de slachtoffers zijn afgehakt en liggen keurig netjes op een linnen doek naast de lichamen.

De Vaticaanse politie, een zeer gesloten organisatie, denkt aanvankelijk de situatie aan te kunnen. Maar wanneer ze beseffen dat ze met een seriemoordenaar te maken te hebben, schakelen ze een profiler in: Paola Dicanti.
Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: Espía de Dios
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022992463
Uitgever: Bruna
Contract met God
Een excentrieke miljonair. Een zoektocht naar de Ark des Verbonds. Een overmoedige journaliste. Een priester als CIA-infiltrant. En een vijand die de expeditie wil ondermijnen...

De excentrieke miljonair Raymond Kahn financiert een expeditie naar de woestijn in Jordanië, om op zoek te gaan naar de verdwenen Ark des Verbonds. Zijn familie heeft tot de Tweede Wereldoorlog altijd een kaars in haar bezit gehad waarin een kaart zou zitten die de plek van de Ark zou aangeven. Nu wil Kahn er alles aan doen om de Ark in eigen handen te krijgen.

Het Vaticaan sommeert Anthony Fowler, CIA-agent en agent van de Heilige Alliantie, om te infiltreren in de expeditie. Hij stemt toe, omdat hij journaliste Andrea Otero, die ook meegaat, wil beschermen. Maar al snel wordt duidelijk dat ze in Jordanië niet gewenst zijn. Een terroristische groep treft daar voorbereidingen voor een aanslag...
Schrijver: Juan Gómez-Jurado
Oorspronkelijke titel: Contrato con Dios
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022994771
Uitgever: Bruna