Boekenplank:
Kies

Boeken van Javier Castillo

Javier Castillo reisde iedere dag met de trein naar zijn werk als financieel adviseur. Tijdens de 48 minuten durende reis, schreef hij zijn eerste boek. Inmiddels is Castillo één van Spanjes meest gevierde thrillerauteurs.

Meer over Javier Castillo

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1987

Geboorteland: Spanje

Website: Javier Castillo


Miren Triggs

  1. De zaak Templeton - La chica de nieve
  2. Het spel van de ziel - El juego del alma

gedetailleerd overzicht

Miren TriggsDe zaak Templeton

Iedereen kent het tragische verhaal van het gezin Templeton. Jaren geleden verloor Aaron Templeton zijn driejarige dochter Kiera uit het oog. Ze verdween spoorloos in de mensenmassa. De politie kamde de stad uit, maar de zoektocht leverde slechts een paar haarlokken en kledingstukken op. Het meisje werd nooit teruggevonden.

Dan gebeurt het onvoorstelbare. Vijf jaar na haar verdwijning, nota bene op Kiera’s verjaardag, ontvangen de Templetons een videoband waarop hun inmiddels achtjarige dochter te zien is, spelend in een voor hen onbekende kamer. De tapes blijven komen: elke paar jaar vangen haar ouders een glimp op van hun dochter in dezelfde kamer - spelend, schrijvend of uit het raam kijkend. De politie krijgt de opnames niet getraceerd. Met het verstrijken van de jaren worden de beelden als balsem voor de Templetons: Kiera leeft tenminste nog, zelfs al bestaat de kans dat ze haar nooit meer in de armen zullen sluiten.

Miren Triggs, studente journalistiek aan Columbia University, is gefascineerd door de zaak Templeton. Hoe is het mogelijk dat de ontvoerder regelmatig contact opneemt en Kiera toch niet wordt gevonden? Miren besluit het heft in eigen handen te nemen. Wat volgt is een duister kat-en-muisspel tussen een bevlogen journalist en een wereld waarin de meest gruwelijke misdaden onopgemerkt blijven.

Schrijver: Javier Castillo
Oorspronkelijke titel: La chica de nieve
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 978902259819
Ebook: 9789402320442
Uitgever: Boekerij
Het spel van de ziel

New York, 2011. Een vijftienjarig meisje wordt gekruisigd aangetroffen in een buitenwijk. Miren Triggs, een onderzoeksjournalist voor de Manhattan Press, krijgt onverwachts een vreemde envelop met daarin een polaroid van een andere tiener, gekneveld en geboeid, met enkel het onderschrift: Gina Pebbels, 2002.

Miren Triggs en haar voormalige hoogleraar journalistiek, Jim Schmoer, volgen het spoor van het meisje op de foto terwijl ze de New Yorkse kruisiging onderzoeken. Zo komen ze binnen in een religieus instituut vol geheimen.

Miren en Jim moeten antwoorden zien te krijgen op drie raadselachtige vragen: wat is er gebeurd met Gina, wie stuurde de polaroid en, de belangrijkste: zijn de twee verhalen met elkaar verbonden?

Schrijver: Javier Castillo
Oorspronkelijke titel: El juego del alma
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022598184
Ebook: 9789402320435
Uitgever: Boekerij