Boekenplank:
Kies

Boeken van Joël Dicker

Joël Dicker studeerde rechten aan de Universiteit van Genève. Dicker won met zijn boeken diverse nationale en internationale prijzen.

Meer over Joël Dicker

Genre: Roman

Geboren: 1985

Zwitserland

Website: https://joeldicker.com/


Overzicht

  • De verdwijning van Stephanie Mailer - La disparition de Stephanie Mailer
  • Het mysterie van kamer 622 - L’enigme de la chambre 622

Goldman

  1. De waarheid over de zaak Harry Quebert - La vérité sur l'affaire Harry Quebert
  2. Het boek van de Baltimores - Le livre des Baltimore

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verdwijning van Stephanie Mailer

Orphea is een rustige badplaats in de Hamptons, een paar uur rijden van New York. Een stadje waar niet veel gebeurt, tot het op de avond van 30 juli 1994 wordt opgeschud door een afschuwelijk incident: de burgemeester van de stad en zijn familie worden thuis vermoord, evenals een toevallige voorbijganger die getuige was van de tragedie.

Het onderzoek wordt geleid door twee jonge politieagenten, Jesse Rosenberg en Derek Scott. Ambitieus en vasthoudend weten zij de moordenaar te pakken, het bewijs is zeer overtuigend. Ze verdienen lof voor hun prestatie en ontvangen zelfs een onderscheiding.

Twintig jaar later, in de vroege zomer van 2014, vertelt een journalist met de naam Stephanie Mailer aan Jesse dat hij destijds een belangrijke fout heeft gemaakt. Voor hij haar uitvoeriger kan spreken, verdwijnt ze onder mysterieuze omstandigheden.

Wat is er met Stephanie Mailer gebeurd? Wat heeft ze ontdekt? En vooral: wat gebeurde er echt op de avond van 30 juli 1994 in Orphea?

Schrijver: Joël Dicker
Oorspronkelijke titel: La disparition de Stephanie Mailer
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403149509
Uitgever: De Bezige Bij
Het mysterie van kamer 622

Aan het begin van de zomer van 2018 verblijft een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

Met de precisie van een Zwitserse meester-horlogemaker neemt Joël Dicker ons in deze duivelse en adembenemende roman mee naar het hart van zijn geboortestad, waarbij een liefdesdriehoek, machtsspelletjes, verraad en jaloezie op de achtergrond meespelen.

Schrijver: Joël Dicker
Oorspronkelijke titel: L’enigme de la chambre 622
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403110318
Uitgever: De Bezige Bij

GoldmanDe waarheid over de zaak Harry Quebert

New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola’s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak.

Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry’s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

Schrijver: Joël Dicker
Oorspronkelijke titel: La vérité sur l'affaire Harry Quebert
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023490814
Ebook: 9789023478409
Uitgever: De Bezige Bij
Het boek van de Baltimores

Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Montclairs, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, vormen een middenklasse gezin. De Baltimores zijn daarentegen een welvarende familie die in een luxe villa woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering, tot zich op een dag iets tragisch voltrekt.

Acht jaar na het Drama besluit Marcus zijn verhaal te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Baltimores, op zijn dierbare neven Hillel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Het blijkt dat al voor de dag dat alles instortte het vernis steeds meer scheurtjes begon te vertonen. Sinds het Drama zoekt Marcus op één hardnekkige vraag het antwoord: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?

Schrijver: Joël Dicker
Oorspronkelijke titel: Le livre des Baltimore
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023496113
Ebook: 9789023496212
Uitgever: De Bezige Bij