Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Eva García Sáenz de Urturi

Boeken van Eva García Sáenz de Urturi

Eva García Sáenz de Urturi is een afgestudeerd optometrist en heeft dat vak ruim 10 jaar uitgeoefend. Daarna werkte ze aan de Universiteit van Alicante terwijl ze in de avonden aan haar boeken schreef. Tegenwoordig is ze fulltime schrijfster.

Meer over Eva García Sáenz de Urturi

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972

Geboorteland: Spanje

Website: Eva García Sáenz de Urturi


Overzicht

  • Aquitanië, land van water - Aquitania

De Witte Stad / La Ciudad Blanca

  1. De stilte van de witte stad - El silencio de la ciudad blanca
  2. De riten van het water - Los ritos del agua
  3. De heren van de tijd - Los señores del tiempo
  4. Het zwarte boek van de uren - El libro negro de las horas
  5. De engel van de stad - El ángel de la ciudad

gedetailleerd overzicht

OverzichtAquitanië, land van water

1137. De hertog van Aquitanië - de meest welvarende regio van Frankrijk - wordt dood aangetroffen in Compostella. Het lijkt op een complot en zijn dochter Eleonora zint op wraak. Daarom trouwt zij met de zoon van degene die volgens haar de moordenaar van haar vader is: Lodewijk VI, koning van Frankrijk. Maar de koning sterft tijdens de bruiloft van zijn zoon onder gelijke verdachte omstandigheden. Eleonora en Lodewijk VII zullen samen moeten uitvinden wie hem, als onervaren koning, op de troon wil hebben.

Tientallen jaren voor de dood van de hertog van Aquitanië wordt een onbekende jongen door zijn vijf moeders achtergelaten in een bos. Misschien is hij een monster, of misschien een heilige... maar de kleine jongen overleeft en zal uiteindelijk een van de meest uitzonderlijke mannen van middeleeuws Europa worden.

Aquitanië, land van water overspant een eeuw vol wraak, bedrog en strijd, en beschrijft op overweldigende wijze het mysterie rond de drie personen die het begin vormen van wat later Europa zal worden genoemd.

Schrijver: Eva García Sáenz de Urturi
Oorspronkelijke titel: Aquitania
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400513952
Ebook: 9789044932997
Uitgever: Bruna

De Witte Stad / La Ciudad BlancaDe stilte van de witte stad

Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.

De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala - beter bekend als Kraken - wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

Schrijver: Eva García Sáenz de Urturi
Oorspronkelijke titel: El silencio de la ciudad blanca
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400511224
Ebook: 9789044978124
Uitgever: Bruna
De riten van het water

Inspecteur en profiler Unai López de Ayala - beter bekend als Kraken - krijgt het vreselijke nieuws dat zijn ex-vriendin, Ana Belén Liaño, vermoord is aangetroffen. Ze was zwanger, en is op een 2600 jaar oude, rituele manier gedood.

Kraken moet een moordenaar zien te stoppen die de Riten van het Water imiteert op historische plekken in Baskenland en Cantabrië - en waarvan alle slachtoffers zwanger blijken te zijn.

Commissaris Alba Díaz de Salvatierra is zwanger, maar haar stilzwijgen brengt haar in gevaar. Als Kraken de vader is, zoals wel wordt beweerd, zal ook Alba zich binnenkort bevinden op de lijst van vrouwen die bedreigd worden door de Riten van het Water...

Schrijver: Eva García Sáenz de Urturi
Oorspronkelijke titel: Los ritos del agua
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400511408
Ebook: 9789044978377
Uitgever: Bruna
De heren van de tijd

Vitoria, 2019. De roman De heren van de tijd, die zich afspeelt in de Middeleeuwen, is een groot succes. Hij verschijnt onder het mysterieuze pseudoniem Diego Veilaz.

Vitoria, 1192. De legendarische graaf Diago Vela komt thuis na een missie van twee jaar, hem opgedragen door de koning. Hij treft zijn broer aan, getrouwd met de vrouw die ooit zíjn bruid was.

In het heden krijgt Unai López de Ayala te maken met een reeks gruwelijke moorden, identiek aan beschrijvingen in De heren van de tijd. Zijn onderzoek leidt naar de toren van Nograro, een fort dat al eeuwen bewoond wordt door dezelfde familie. Gaandeweg vindt Unai in De heren van de tijd allerlei overeenkomsten met zijn eigen verleden. En deze ontdekking zal voor hem en zijn familie alles veranderen.

Schrijver: Eva García Sáenz de Urturi
Oorspronkelijke titel: Los señores del tiempo
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400511422
Ebook: 9789044978919
Uitgever: Bruna
Het zwarte boek van de uren

Wat als je moeder de grootste vervalser van oude boeken aller tijden was?

Vitoria, 2022. Voormalig inspecteur Unai López de Ayala - alias Kraken - krijgt een anoniem telefoontje dat alles zal veranderen aan wat hij denkt te weten over zijn familie. Hij heeft een week de tijd om het legendarische Zwarte boek van de uren te vinden, een exclusief bibliografisch juweel, en dan zal zijn moeder niet sterven. Zijn moeder, die al tientallen jaren op het kerkhof rust. Hoe is dit mogelijk?

Er volgt een race tegen de klok tussen Vitoria en Madrid om het belangrijkste criminele profiel van zijn leven te maken, een profiel dat het verleden voor altijd kan veranderen.

Schrijver: Eva García Sáenz de Urturi
Oorspronkelijke titel: El libro negro de las horas
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400515277
Ebook: 9789044934120
Uitgever: Bruna
De engel van de stad

Een prachtig Venetiaans palazzo brandt af, terwijl daar een bijeenkomst plaatsvindt van de vereniging van Antiquarische Boekverkopers. De lichamen van de gasten zijn echter niet te vinden in het puin. Krakens moeder, Ithaca, was betrokken bij een brand die tientallen jaren eerder onder identieke omstandigheden plaatsvond.

Ondertussen onderzoekt inspecteur Estíbaliz in Vitoria een zaak die mogelijk antwoorden biedt op de overval die een einde maakte aan het leven van Krakens vader. Maar Unai aarzelt om terug te keren naar het onderzoek. Het voelt alsof hij moet kiezen tussen de zoektocht naar wat er met zijn ouders is gebeurd, of zijn gezin.

In een duister, mysterieus Venetië staat inspecteur Unai López de Ayala - alias Kraken - op een kruispunt in zijn leven: eindelijk het verleden oplossen, of zich richten op de toekomst.

Schrijver: Eva García Sáenz de Urturi
Oorspronkelijke titel: El ángel de la ciudad
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400516700
Ebook: 9789044935868
Uitgever: Bruna