Boekenplank:
Kies

Boeken van Javier Sierra

Meer over Javier Sierra

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Spanje

Website: Javier Sierra


Overzicht

  • De dame in blauw - La dama azul
  • Het geheim van Napoleon - El secreto egipcio de Napoleón
  • Het geheime avondmaal - La cena secreta

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dame in blauw
Het begin van de zeventiende eeuw: als de eerste missionarissen neerstrijken bij de Rio Grande in Nieuw-Mexico om Gods woord te verspreiden, blijkt een dame in blauw hen voor te zijn geweest. Uit angst voor duivelse invloeden begint de inquisitie een klopjacht, die leidt naar een jonge non in een klooster in het Spaanse Ágreda. Zij heeft vele reizen naar Zuid-Amerika ondernomen zonder haar klooster ooit te verlaten. Het begin van deze eeuw: een journalist, een voormalig spionne en enkele priesters komen op het spoor van het eeuwenoude geheim van de dame in blauw, het geheim waardoor ze in staat was op twee plaatsen tegelijk aanwezig te zijn. Al snel wordt echter duidelijk dat ook de Amerikaanse Defensie op jacht is naar deze schat en zich niets in de weg laat leggen om haar doel te bereiken...
Schrijver: Javier Sierra
Oorspronkelijke titel: La dama azul
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 978-90-234-2798-8
Uitgever: Cargo
Het geheim van Napoleon
Op een zomeravond in 1798 vallen meer dan dertigduizend Franse soldaten onder leiding van Napoleon Bonaparte Egypte binnen, dat door de Turken is bezet. Een jaar later, vlak voor hij het land verlaat, besluit de jonge en idealistische Napoleon in zijn eentje een nacht door te brengen in de Grote Piramide van Gizeh bij Caïro. Hij is ervan overtuigd dat Jezus van Nazareth tijdens zijn Egyptische ballingschap de formule voor het eeuwige leven had ontdekt. Maar de volgende ochtend komt Napoleon bleek en angstig weer naar buiten. Wat is er tijdens die nachtelijke uren voorgevallen? En wat heeft hij enkele maanden eerder in Nazareth ontdekt?
Schrijver: Javier Sierra
Oorspronkelijke titel: El secreto egipcio de Napoleón
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-234-2393-5
Uitgever: Cargo
Het geheime avondmaal
Milaan, 1497. Beatrice D'Este, hertogin Milaan, sterft in het kraambed zonder dat haar de laatste sacramenten zijn toegediend. Dat sterkt Paus Alexander VI in zijn idee dat de heidense machten in de kiem moeten worden gesmoord. Grote onrust heerst in Milaan. Er circuleren anonieme brieven van iemand die zich De profeet noemt en die voorspelt dat Milaan aan rampspoed ten onder zal gaan. En dan is er nog de geniale schilder Leonardo da Vinci, die op verzoek van de hertog in Milaan aan Het laatste avondmaal werkt. De schildering wekt veel beroering omdat ze blasfemisch zou zijn - de kunstenaar heeft zichzelf als een van de apostelen afgebeeld, en niet Judas is geportretteerd als de verrader, maar Petrus. De paus geeft inquisiteur Agustin Leyre de opdracht om De profeet te ontmaskeren en de rust in de stad te herstellen. Agustin vermoedt het bestaan van een geheimzinnige sekte, maar wie is hun leider: is het De profeet of Da Vinci? Welk geheim herbergt het Latijnse vers waarmee De profeet zijn brieven ondertekent? En wat staat er in het blauwe boekje dat Da Vinci niet uit handen wil geven?
Schrijver: Javier Sierra
Oorspronkelijke titel: La cena secreta
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-234-1844-1
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers