Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • José Rodrigues dos Santos

Boeken van José Rodrigues dos Santos

Meer over José Rodrigues dos Santos

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: José Rodrigues dos Santos


Tomás Noronha

  1. De godsformule - A Fórmula de Deus
  2. Het zevende zegel - O Sétimo Selo
  3. De toorn van God - Fúria Divina

gedetailleerd overzicht

Tomás NoronhaDe godsformule
Op de trappen van het Museum voor Oudheden in het centrum van Cairo wordt Tomás Noronha aangesproken door een hem onbekende vrouw uit Iran, die hem een kopie aanbiedt van een raadselachtig manuscript. Deze onverwachte ontmoeting markeert het begin van een reeks bloedstollende gebeurtenissen, waardoor Tomás tegen zijn zin betrokken raakt bij het Iraanse nucleaire ontwikkelingsprogramma. Bij toeval komt hij een geheime ontdekking van Albert Einstein op het spoor, een vondst die hem naar het grootste van alle mysteries voert: het wetenschappelijke bewijs van het bestaan van God.
Schrijver: José Rodrigues dos Santos
Oorspronkelijke titel: A Fórmula de Deus
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-214-3433-9
Uitgever: Q
Het zevende zegel
Howard Dawson, hoofdwetenschapper van de Amerikaanse basis op Antarctica, wordt vermoord. Net voor hij een rapport wilde opstellen over een onheilspellende gebeurtenis rondom de opwarming van de aarde die hij als ooggetuige in Antarctica meemaakte. Tomás Noronha, gespecialiseerd in cryptografie, wordt door Interpol gevraagd om de moord op te lossen. De moordenaar heeft een velletje papier naast zijn slachtoffer achtergelaten met daarop de cijfers '666' - het getal van het beest uit de Openbaring van Johannes. Het mysterie rond dit getal stort Tomás in een adembenemend avontuur dat hem dwingt het confronterendste moment van de mensheid te doorstaan: de Apocalyps.
Schrijver: José Rodrigues dos Santos
Oorspronkelijke titel: O Sétimo Selo
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-214-3757-6
Uitgever: Q
De toorn van God
Uit een nucleair complex in Rusland worden twee dozen met hoogverrijkt uranium gestolen. De grootste nachtmerrie van de mensheid neemt zijn loop. Ahmed ibn Barakh is een Egyptische jongen zoals zovelen. Op school leert hij de vreedzame, tolerante islam. Maar dan krijgt hij een nieuwe, radicale leraar. Ahmed moet kiezen - en volgt uiteindelijk het meest extremistische pad. Cryptograaf Tomás Noronha is met vakantie op de Azoren als Frank Bellamy van de CIA hem vraagt met spoed een versleutelde boodschap te ontcijferen die zij net van Al-Qaida hebben onderschept. De toorn van God speelt zich af tegen een internationale achtergrond: van Caïro tot Lissabon, van Venetië tot Peshawar, van Al-Qaida-trainingskampen in Afghanistan tot New York, en leert ons dat er de verschillende interpretaties bestaan van de teksten uit de Koran.
Schrijver: José Rodrigues dos Santos
Oorspronkelijke titel: Fúria Divina
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-214-4036-1
Uitgever: Q

Gerelateerde schrijvers