Boekenplank:
Kies
 • Home
 • P
 • Arturo Pérez-Reverte

Boeken van Arturo Pérez-Reverte

Meer over Arturo Pérez-Reverte

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1951

Geboorteland: Spanje

Website: Arturo Pérez-Reverte


Overzicht

 • Comancheland - Territorio comanche
 • De club Dumas - El club Dumas
 • De geseling van Cádiz - El Asedio
 • De koningin van het zuiden - La reina del sur
 • De oude zeekaart - La carta esférica
 • De schilder van het kwaad - El pintor de batallas
 • Het paneel van Vlaanderen - La tabla de Flandes
 • Het trommelvel - La piel del tambor
 • Schaduwtango - El tango de la Guardia Vieja

De avonturen van Kapitein Alatriste / Las aventuras del capitán Alatriste

 1. Kapitein Alatriste - El capitán Alatriste
 2. Zuiver bloed - Limpieza de sangre
 3. De zon van Breda - El sol de Breda
 4. Het goud van de koning - El oro del rey
 5. Het gele wambuis - El caballero del jubón amarillo
De avonturen van Kapitein Alatriste / Las aventuras del capitán Alatriste

gedetailleerd overzicht

OverzichtComancheland
De schrijver neemt met Comancheland voorgoed afscheid van zijn leven als oorlogscorrespondent voor de Spaanse televisie. In deze autobiografische novelle wachten Barlès en zijn cameraman Marquez, terwijl om hen heen de mortiergranaten ontploffen, aan de oever van een rivier op het moment waarop Kroatische HVO's een brug laten springen.

Het wachten en de korte momenten van actie worden afgewisseld door flash-backs, waarin Barlès terugdenkt aan eerdere episodes uit de ruim twintig jaren waarin hij als televisiejournalist werkte.

Gruwelijke details maar ook vermakelijke anekdotes, verteld op een luchtige, ironische toon en met een vaak bijtende, sarcastische humor.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: Territorio comanche
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789068014389
Uitgever: De Prom
De club Dumas
Lucas Corso, een Madrileen die dol is op Hollandse jenever, verdient zijn brood met het opsporen van antieke boeken voor rijke bibliofielen.

Vlak nadat een bekende uitgever zich aan een lamp heeft opgehangen, krijgt Corso twee opdrachten: hij moet de echtheid onderzoeken van een fragment uit De drie musketiers van Alexandre Dumas en van het merkwaardige duivelsboek Negen poorten uit de zeventiende eeuw.

Dit leidt tot een avontuurlijke speurtocht bij excentrieke verzamelaars in Portugal, Frankrijk en Spanje. Het wereldje van bibliofielen en handelaren in antieke boeken blijkt niet zo onschuldig te zijn als het lijkt.
The Ninth Gate - 1999
Regisseur: Roman Polanski
Cast: Johnny Depp, Frank Langella, Lena Olin, e.a.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: El club Dumas
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789061124498
Uitgever: Ambo | Anthos
De geseling van Cádiz
Cádiz, 1811. Spanje en Amerika zijn verwikkeld in een strijd om hun onafhankelijkheid. Tegelijkertijd wordt er in de straten van de meest liberale stad van Europa een andere strijd geleverd. In Cádiz duiken lichamen op van jonge meisjes van wie de huid met zweepslagen opengereten is. Op elke plek, vlak voordat het lichaam gevonden wordt, is een Franse mortier ingeslagen.

Op de plattegrond van de stad wordt zo een luguber en huiveringwekkend patroon uitgetekend, van een spannende schaakpartij, waarbij een onzichtbare hand stukken verplaatst die het lot van de personages beïnvloedt en met elkaar verbindt. De erfgename van een vooraanstaande handelsfamilie uit Cádiz, een avontuurlijke kapitein zonder scrupules, een misantropische en spionerende taxidermist en een excentrieke Franse kanonnier die het belangrijker vindt het technische probleem van het korte bereik van zijn mortieren op te lossen dan de oorlog zelf.

Rogelio Tizón, de corrupte en meedogenloze politiecommissaris, wordt belast met de zaak en zet de achtervolging op een mysterieuze en gewelddadige moordenaar in. Iemand met wie hij vreemd genoeg nauwer verbonden is dan hij denkt. Het is echter zaak om hem een halt toe te roepen voordat er nog meer lijken van jonge meisjes opduiken en de Franse mortieren ver genoeg komen om de hele stad in puin te leggen.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: El Asedio
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789061125174
Uitgever: Karakter
De koningin van het zuiden
De mooie Mexicaanse Teresa Mendoza is de jonge vriendin van een drugspiloot. Wanneer hij wordt vermoord, en zij met de dood bedreigd wordt, vlucht ze met hulp van een vriend naar Spanje. Ze belandt er in de hasjsmokkel en wordt gedwongen een gevaarlijk spel te spelen.

Teresa groeit uit tot een meedogenloze drugsbarones met een kolossaal imperium van Mexico tot Spanje en verwerft wereldfaam als 'De koningin van het zuiden'. Ze is briljant in haar vak. In de harde drugswereld krijgt ze de mannen er al snel onder, deze koele Mexicaanse, die opwindender is dan menig andere vrouw. Maar wil ze werkelijk zo leven?

Op het hoogtepunt van haar succes erkent Teresa dat ze eenzaam is en dat ze haar eer, haar ziel en haar menselijkheid verraden heeft. Op hetzelfde moment wordt ze geconfronteerd met een moeilijke keuze waarbij ze de dood van haar geliefde alsnog kan wreken...
Queen of the South - 2009
Regisseur: Jonathan Jakubowicz
Cast: Josh Hartnett, Eva Mendes, Ben Kingsley, e.a.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: La reina del sur
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789026119217
Uitgever: De Fontein
De oude zeekaart
Coy, een berooide, melancholieke zeeman met een onlesbare dorst naar avontuur en gin-tonic, is na een beroepsfout voor twee jaar op non-actief gesteld en zwalkt nu stuurloos rond op het Spaanse vasteland.

Tijdens een maritieme veiling in Barcelona raakt hij gefascineerd door een mooie, mysterieuze vrouw die voor veel geld een oude zeekaart koopt: Tánger Soto. Ze werkt in het Scheepvaartmuseum in Madrid en heeft één grote obsessie: het vinden van het achttiende-eeuwse scheepswrak Dei Gloria.

Coys navigatiekennis en duikervaring komen haar goed van pas en Coy laat zich graag gebruiken. Maar Tánger is even onbetrouwbaar als verleidelijk, en bovendien zijn er kapers op de kust.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: La carta esférica
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789026118593
Uitgever: De Fontein


De schilder van het kwaad
De succesvolle fotograaf Faulques laat na jaren oorlogsverslaggeving het reizende bestaan achter zich en trekt zich terug in een oude wachttoren aan de kust van de Middellandse Zee. Maar de oorlogsbeelden blijven hem achtervolgen en hij besluit in de ronde toren een muurschildering te maken waarin hij de zinloze wreedheden en de essentie van het kwaad probeert te vatten.

Op een dag krijgt hij bezoek van een Kroatische soldaat. Deze Markovitsch staat afgebeeld op een foto die Faulques roem en succes heeft gebracht. Hij wordt geobsedeerd door de gedachte dat de publicatie van deze foto heeft geleid tot de moord op zijn gezin.

Markovitsch komt wraak nemen, maar dan ontspint zich tussen de beide mannen een gesprek over het verleden en over de oorlog, over kunst en over het kwaad. Een heftige confrontatie is onvermijdelijk. Maar de ontknoping is uiteindelijk toch onverwacht.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: El pintor de batallas
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029078290
Uitgever: Meulenhoff
Het paneel van Vlaanderen
Het Schaakspel, een paneel van de vijftiende-eeuwse Vlaamse meester Pieter van Huys, is niet zomaar een schilderij. Een door de moderne technieken onthulde, verborgen inscriptie wijst op een nooit opgelost raadsel, en het in het kunstwerk afgebeelde schaakprobleem moet de sleutel tot het geheim bevatten.

Terwijl de hoofdpersonen, onder wie een jonge vrouwelijke restaurateur, een coke snuivende galeriehoudster, een homoseksuele antiquair en een excentrieke schaakmeester, naar de oplossing zoeken, vinden er in hun directe omgeving nieuwe raadselen plaats, die de intrige ingewikkelder maken.
Uncovered - 1994
Regisseur: Jim McBride
Cast: Kate Beckinsale, John Wood, Paudge Behan, e.a.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: La tabla de Flandes
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789061127284
Uitgever: Ambo | Anthos
Het trommelvel
Een computerpiraat weet tot het computersysteem van het Vaticaan door te dringen en, ondanks alle veiligheidsmaatregelen, zelfs in de privé-computer van de paus in te breken. Daar laat hij een mysterieuze boodschap achter over een kerk in Sevilla, die 'uit zelfverdediging mensen doodt'.

Pater Quart, geheim agent van het Vaticaan, reist naar Sevilla om de zaak te onderzoeken. Daar wordt hij geconfronteerd met een corrupte aartsbisschop, een frauduleuze bankier, drie pittoreske delinquenten, een schandaaljournalist, een archaïsche pastoor die zijn kerk met hand en tand tegen de dreigende sloop verdedigt, en een vrome bejaarde aristocrate met een gevaarlijk aantrekkelijke dochter.

Ook de geest van een in de vorige eeuw gestorven jonge hertogin en die van haar minnaar waren rond in Het trommelvel.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: La piel del tambor
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789061124283
Uitgever: Karakter
Schaduwtango
Max Costa, een fenomenale tangodanser en gewiekste oplichter, heeft zich uit de achterbuurten van Buenos Aires omhooggewerkt naar de chicste villa's en hotels in Europa. Daar verleidt hij rijke vrouwen, steelt vervolgens hun juwelen, kleedt hun echtgenoten financieel uit en gaat ervandoor.

Dit schimmige dubbelleven houdt hij lang vol, maar uiteindelijk wordt hij geconfronteerd met de gevolgen. Dan moet hij kiezen tussen de enige vrouw die in zijn leven van werkelijk belang is, en zijn drang om er net als vroeger weer vandoor te gaan.

Schaduwtango is een meeslepend verhaal over corrumperende rijkdom en armoede, over een glorieus tijdperk van decadentie, vuile politieke spelletjes en de donkere kant van de mens. En natuurlijk over de tango.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: El tango de la Guardia Vieja
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789028426153
Ebook: 9789028441347
Uitgever: Wereldbibliotheek

De avonturen van Kapitein Alatriste / Las aventuras del capitán AlatristeKapitein Alatriste
Díego Alatriste - dapper, rechtdoorzee en erudiet, maar ook een groot vrouwenliefhebber, zwaar drinker en huurmoordenaar...

Als Alatriste als oorlogsveteraan uit Vlaanderen teruggekeerd is aan het corrupte en decadente hof in Madrid, laat hij zich inhuren om twee Engelsmannen te vermoorden. Maar daardoor komt hij zelf in grote moeilijkheden, want al snel blijkt dat hij zich in een wespennest heeft gestoken: een politieke samenzwering die gevolgen heeft voor alle hoven van Europa...
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: El capitán Alatriste
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789061123194
Uitgever: Karakter
Zuiver bloed
Kapitein Diego Alatriste ziet zich geconfronteerd met een macabere zaak, die hem naar een oud klooster voert...

'Een klooster overvallen', vatte de kapitein samen, 'daar staat de doodstraf op'. Don Francisco knikte in stilte en zei niets. Vanaf het moment dat hij de anderen aan elkaar had voorgesteld hield hij zich afzijdig en liet de bezoekers praten. De oudere man had steeds het woord gevoerd. Hij zat aan tafel, met daarop zijn hoed, een kruik wijn die nog onaangeroerd was en het pistool van de kapitein. Nu was het opnieuw deze man die het woord nam: 'Het gevaar is duidelijk', zei hij. 'Maar er is geen andere manier om mijn dochter te bevrijden'.

Don Francisco de Quevedo roept zijn goede vriend Diego Alatriste te hulp: hij moet een jonge non redden uit een klooster. Maar algauw vinden binnen de muren van het klooster mysterieuze gebeurtenissen plaats...
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: Limpieza de sangre
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789061126607
Uitgever: Karakter
De zon van Breda
'Soms kijk ik naar het schilderij, en alle herinneringen komen weer boven. Zelfs Diego Velasquez was, hoewel ik hem alles wat ik erover wist vertelde, niet in staat op het doek de lange, dodelijke weg weer te geven - ternauwernood gesuggereerd tussen de achtergrond van rookwolken en de grijze mist - die we allen moesten gaan om dat indrukwekkende tafereel samen te stellen, en al evenmin de lansiers die op die weg achterbleven zonder de zon van Breda te zien opgaan.'

Aan het woord is Inigo Balboa, mochilero of wel ranseldrager in het Spaanse leger en ooggetuige van de bloederige Slag om Breda in de Tachtigjarige Oorlog, die door Velazquez in zijn beroemde schilderij 'Las Lanzas' werd vereeuwigd. Maar Inigo is eerst en vooral de trouwe knecht van kapitein Diego Alatriste, de trotse en zwijgzame pelotonscommandant, met zijn grijsgroene ogen, adelaarsprofiel en weelderige snor.

De zon van Breda is een messcherpe en adembenemende historische thriller, die na de gewetenloze plundering van het stadje Oudkerk en de felle strijd tussen de Spanjaarden en Hollanders om de stad Breda zonder genade voert naar het tragische einde, dat niet minder dan 10.000 levens eiste.
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: El sol de Breda
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789061123095
Uitgever: Karakter
Het goud van de koning
De navelstreng die het arme - maar paradoxaal genoeg rijke - Spanje in leven hield was de vloot van de route naar West-Indië, die op zee al even hard werd bedreigd door de orkanen als door de zeerovers. Daarom betekende de aankomst van die vloot in Sevilla een onbeschrijflijk grandioos feest, want afgezien van het goud en het zilver van de koning en de particulieren, bracht die vloot ook de cochenille mee (de van een Mexicaans insect verkregen scharlakenrode kleurstof), indigo, hout van Campeche, hout van Brazilië, wol, katoen, allerlei soorten leer, suiker, tabak en kruiden, en niet te vergeten de rode peper, gember en Chinese zijde die via Acapulco van de Filipijnen werden aangevoerd.

Kapitein Alatriste en zijn trouwe Iñigo zijn, na de Slag om Breda, teruggekeerd naar Spanje. Algauw wacht hun een nieuwe missie, een die te maken heeft met het goud dat uit Amerika naar Spanje komt. En niet altijd op een legale manier...
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: El oro del rey
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789061126003
Uitgever: Karakter
Het gele wambuis
Diego Alatriste raakt verzeild in een samenzwering rond de koning. Met een vrouw als troef wordt er op scherp gespeeld...

Vanuit een onverwachte hoek wordt een zeer vernuftige samenzwering beraamd tegen Philips de Vierde, de koning van Spanje. Tegen zijn wil raakt kapitein Diego Alatriste erbij betrokken.

Wanneer hem de toegang wordt ontzegd tot de rokken van een wonderschone actrice, drijft zijn koppigheid hem tot het uiterste. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van zijn trouwe vrienden...
Schrijver: Arturo Pérez-Reverte
Oorspronkelijke titel: El caballero del jubón amarillo
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789061125099
Uitgever: Karakter