Boekenplank:
Kies
  • Home
  • E
  • Lucía Etxebarría

Boeken van Lucía Etxebarría


Overzicht

  • Beatriz en de hemellichamen - Beatriz y los cuerpos celestes
  • De twee gezichten van de liefde - De todo lo visible y lo invisible
  • Een doodgewone liefdesgeschiedenis - Una historia de amor como otra cualquiera
  • Familieperikelen - Un milagro en equilibrio
  • Liefde, stress en andere curiositeiten - Amor, curiosidad, prozac y dudas

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeatriz en de hemellichamen
Na vier jaar studie in Schotland keert de tweeëntwintigjarige Beatriz terug naar haar geboortestad Madrid. Ze probeert haar jeugdvriendin Monica op te sporen en vindt haar terug in een afkickcentrum. Verbijsterd begint Beatriz haar levensverhaal op te typen op haar laptop. Ze schrijft over de intieme vriendschap met Monica en de turbulente relatie met haar moeder. Hierbij vindt ze niet alleen haar jeugd met Monica terug, maar krijgt ook inzicht in haar drang naar onafhankelijkheid.
Schrijver: Lucía Etxebarría
Oorspronkelijke titel: Beatriz y los cuerpos celestes
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-6974-430-9
Uitgever: Arena
De twee gezichten van de liefde
Ruth is een getrouwde vrouw met een dubbelleven. Aan de ene kant is er de vrolijke, populaire en spontane Ruth, die naam maakt als filmmaakster; aan de andere kant de depressieve, eenzelvige Ruth die verschillende zelfmoordpogingen doet. Wanneer ze verliefd wordt op Juan, een beginnende schrijver, raken haar gevoelens in een stroomversnelling. De twee zijn in ieder opzicht elkaars tegenpolen. Juan is een man die verlangt naar erkenning als schrijver, terwijl Ruth beroemd is geworden zonder dat ze er ooit naar heeft gestreefd. Het enige wat de geliefden gemeen lijken te hebben, is dat ze geen van beiden hun moeder los hebben kunnen laten. Ruths moeder stierf toen ze vier was; Juan laat zich door de zijne betuttelen. Dat de moeders hun rol in het leven van hun kinderen nog niet hebben uitgespeeld, blijkt al snel...
Schrijver: Lucía Etxebarría
Oorspronkelijke titel: De todo lo visible y lo invisible
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6974-456-2
Uitgever: Arena
Een doodgewone liefdesgeschiedenis
In Een doodgewone liefdesgeschiedenis maken we kennis met vijftien verschillende vrouwen, die ieder hun eigen besognes de revue laten passeren: de vrouw die haar oude studievriendin niet meer herkent nadat ze nogal wat plastische chirurgie heeft ondergaan; het meisje dat van school wordt gehaald door een onbekende man die later haar vader blijkt te zijn; de prostituee die onder de naam Julia werkt, naar de naam op een trouwring die een van haar klanten ooit verloor; de jonge vrouw die tijdens het inpakken voor de verhuizing een miskraam krijgt; de actrice die twijfelt aan haar roem en zichzelf iedere week een groot boeket bloemen laat bezorgen; en nog vele anderen met hun verhalen. Lucía Etxebarria laat op herkenbare wijze zien dat bepaalde problemen en gebeurtenissen in de levens van vrouwen van alledag zijn en ons allemaal kunnen overkomen, maar vooral dat iedereen op zijn eigen wijze reageert op onverwachte gebeurtenissen.
Schrijver: Lucía Etxebarría
Oorspronkelijke titel: Una historia de amor como otra cualquiera
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6974-599-2
Uitgever: Arena
Familieperikelen
Eva is een jonge Spaanse schrijfster die net is bevallen van haar dochter. Ze is recentelijk erg populair geworden met een boek over vrouwen en verslaving, en in feite is ze zelf ook verslaafd: aan drank, aan angst en aan de mening van anderen. Terwijl haar moeder op sterven ligt, vertelt Eva haar pasgeboren dochtertje over haar leven: ze vertelt over de relatie met haar ziekelijke moeder en haar autoritaire vader, en over de mannen in haar leven. Van haar excentrieke tantes hoort Eva over het familiegeheim dat jarenlang zo goed bewaard is gebleven, namelijk de grote liefde van haar moeder, de man met wie ze niet mocht trouwen. Langzaam maar zeker ontrafelt zij de geschiedenis van haar familie, en ze ontdekt wat een veelzijdige erfenis ouder kunnen doorgeven aan hun kinderen.
Schrijver: Lucía Etxebarría
Oorspronkelijke titel: Un milagro en equilibrio
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-499-9978-6
Uitgever: Pimento
Liefde, stress en andere curiositeiten
Ana: 32, huisvrouw, getrouwd en moeder van een zoontje. Ze heeft alles wat haar hartje begeert en niemand snapt waarom Ana huilend voor de tv zit en pillen nodig heeft om te slapen èn om 's morgens weer wakker te worden. Rosa: 30, succesvol zakenvrouw en workaholic. Alles wat ze bereikte in het mannenbolwerk van de IT-wereld heeft ze uitsluitend aan zichzelf te danken. Feit is dat ze al jaren Prozac slikt om op de been te blijven. Christina: 24, enfant terrible, barmeisje in een discotheek. Ze is met half Madrid naar bed geweest en heeft sinds haar vijftiende een heel legioen psychologen versleten, maar geen van hen voldeed aan haar verwachtingen. Ana, Rosa en Christina zijn zussen, maar denken niets met elkaar gemeen te hebben. In hilarische dialogen schetst Etxebarría een uiterst herkenbaar beeld van alle problemen die de zussen in hun levens tegenkomen: huwelijken, relaties, drugs, vriendschappen en eenzaamheid.
Schrijver: Lucía Etxebarría
Oorspronkelijke titel: Amor, curiosidad, prozac y dudas
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-6974-394-9
Uitgever: Arena

Gerelateerde schrijvers