Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Ennis

Michael Ennis studeerde geschiedenis aan de University of California, Berkeley. Hij was leraar kunstgeschiedenis aan de University of Texas, ontwikkelde museumprogramma's als Rockefeller Foundation Fellow en werkte als onafhankelijk curator en consulent.

Meer over Michael Ennis

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Michael Ennis


Overzicht

  • Byzantium - Byzantium
  • Het duivelse lot - The malice of fortune

gedetailleerd overzicht

OverzichtByzantium
Constantinopel, 11e eeuw. Terwijl Europa zich moeizaam naar het eind van de duistere Middeleeuwen sleept, bevindt het Byzantijnse keizerrijk zich op het hoogtepunt van zijn roem. Het stralende middelpunt van deze machtige beschaving, die kan terugblikken op zeven eeuwen ononderbroken wereldheerschappij, wordt gevormd door Constantinopel: de Koningin der Steden, de Gouden Stad.

Haraldr Sigurdarson, een jonge Noorse prins, arriveert bij het keizerlijk paleis. Verdreven uit zijn geboorteland, weet hij zich langzaam een weg te vechten naar een vertrouwenspositie aan het Byzantijnse hof. Daar wordt Haraldr, de Viking met de lange gouden haren en verblindend blauwe ogen, verleid door de sensuele genoegens die het hof te bieden heeft. Hij raakt verstrikt in samenzweringen en vergaart meer krijgsroem dan hij ooit durfde dromen.

De ijdele en wellustige keizerin Zoë raakt geïnteresseerd in de Noorse prins, evenals de sluwe en gewetenloze monnik Joannes, de ware macht achter de Byzantijnse troon. Op wie kan Haraldr vertrouwen in dit mozaïek van machtsstrijd en verraad?

Haraldr moet het opnemen tegen hooghartige aristocraten, kruiperige kooplieden en manipulerende eunuchen. Zijn steun en toeverlaat vindt hij in de vrijgevochten hofdame Maria, op wie hij hartstochtelijk verliefd wordt.

Samen met zijn geliefde Maria probeert Haraldr Constantinopel te verlaten om in Noorwegen zijn eigen troon op te eisen. Maar het Byzantijnse rijk snelt zijn ondergang tegemoet. Constantinopel moet branden...
Schrijver: Michael Ennis
Oorspronkelijke titel: Byzantium
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789051122121
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Het duivelse lot

Een historische literaire thriller die de Italiaanse renaissance tot leven wekt...

Het Italië van de renaissance is een plek waar politiek en moord hand in hand gaan. De beruchte Borgiapaus Alexander VI verplicht in 1502 de courtisane Damiata om uit te zoeken wie zijn onwettige zoon heeft omgebracht. Damiata ontmoet een Florentijnse diplomaat, Niccolò Machiavelli, en een excentrieke ingenieur, Leonardo da Vinci.

De jacht op de moordenaar verandert in een dodelijk schimmenspel. Terwijl de ene na de andere vreselijk verminkte jonge vrouw wordt gevonden, besluiten Machiavelli en Da Vinci hun geniale krachten te bundelen en Damiata te helpen.

Ze reizen door Italië en verdwalen in een labyrint van bijgeloof, leugens en erotische obsessie. Om de moordenaar te vinden en zelf te overleven, moeten ze een waarheid ontdekken die de loop van de westerse geschiedenis zal veranderen: het geheim dat verborgen zit in De heerser, het beroemdste boek van Niccolò Machiavelli.

Schrijver: Michael Ennis
Oorspronkelijke titel: The malice of fortune
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789085424123
Ebook: 9789460421976
Uitgever: De Bezige Bij